Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ψηλά Βουνά-Ντόπιοι 59-55

Νίκη πρόκρισης στο Final 4 για τα Ψηλά Βουνά ,τα οποία έκαμψαν την αντίσταση των σκληροτράχηλων Ντόπιων με 59-55.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(7/6) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές.
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα κατάφεραν να έχουν διάρκεια στην απόδοση τους και να κατακτήσουν μια σημαντική νίκη, που τους δίνει το εισιτήριο για την πρόκριση απευθείας στο Final 4. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως οι «βουνίσιοι» στην 4η περίοδο ήταν αποτελεσματικοί και προσεκτικοί φτάνοντας στην νίκη. Ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε 12 πόντου,  βάζοντας και 1 τρίποντο.
Οι Ντόπιοι του Γιάννη Πέτρου παρά τις απουσίες των ψηλών τους, ήταν μαχητικοί σε όλη την διάρκεια του ματς και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο 4ο δεκάλεπτο δεν είχαν καθαρό «μυαλό» με αποτέλεσμα στις λεπτομέρειες να ηττηθούν. Εντυπωσίασε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης, που έβαλε 20 με 1 τρίποντο.
Τα Ψηλά Βουνά προκρίνονται ως 2οι απευθείας στο Final 4 της Τετάρτης (14/6), ενώ οι Ντόπιοι θα αγωνιστούν την Δευτέρα (12/6) με την Παρέα.

Γύρω στους 80
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών, που είδαν ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι.


Χωρίς ψηλούς
Η ομάδα των Ντόπιων δεν είχε στην σύνθεση της τους δυο σέντερ της Παντελή Κωστή και Χρήστο Κακαβά.

Νίκη 4αδας
Τα Ψηλά Βουνά με την επιτυχία τους αυτή τερμάτισαν στην 2η και πήραν απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Τετάρτης (14/6).

Με Παρέα
Οι νεοσύστατοι Ντόπιοι τερμάτισαν στην 4η θέση και θα αγωνιστούν την Δευτέρα (12/6) με την Παρέα.

Οριακά πρώτος


Ο σέντερ των «βουνίσιων» Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία) έκανε καλή εμφάνιση βάζοντας 12 πόντους με 1 τρίποντο. Με 11 ακολούθησε ο φόργουονρτ Δημήτρης Λερογιάννης.


Μισή ομάδα


Ο πλέι μέικερ των Ντόπιων Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν μισή ομάδα μόνος του βάζοντας 20 πόντους και ευστοχώντας και σε 1 τρίποντο. Με 15 ακολούθησε ο «φορμαρισμένος» Κωνσταντίνος Λιάπης.


«Βουνίσιο» +5
  

Τα Ψηλά Βουνά στο τέλος του 1ου 10λεπτου βρήκαν ρυθμό και τρέχοντας ένα μίνι σερί 9-0 προηγήθηκαν με 17-12. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο, ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2/2 βολές έκαναν το 6-6. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με δίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς με δίποντο, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με νέο καλάθι και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 8-12 για τους Ντόπιους. Τα Ψηλά με σερί 9-0 έφτασαν στο 17-12 μετά από δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 2/2 βολές του ίδιου και δίποντο και τρίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με «στοπ» προσπάθειες των Κωνσταντίνου Λιάπη και Δημήτρη Σβερώνη των Ντόπιων.


Στον πόντο


Οι Ντόπιοι αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και αν και βρέθηκαν πίσω με 9 πόντους στο φινάλε μείωσαν στο 31-30. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) με τον ίδιο τρόπο ολοκλήρωσαν ένα σερί 13-0 για την ομάδα του (21-12). Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με δίποντο απάντησαν και μείωσαν στο 21-19. Ο Γιάννης Ηλιάδης είχε 1/2 βολές, ο Τάσος Καδάς έβαλε δίποντο, ο Γιάννης Καγκαράς σκόραρε για 2 και ο Κωνσταντίνος Λιάπης έβαλε δίποντο (24-23). Ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με νέο καλάθι έκαναν το ισόπαλο 27-27. Το 31-30 του ημιχρόνου έγινε μετά από καλάθια των Τόλη Πιπέρα, Γιάννη Ηλιάδη και 3ποντο με ταμπλό του Δημήτρη Σβερώνη.


Σερί 13-0
Τα Ψηλά Βουνά στο τέλος της 1ης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης έτρεξαν ένα σερί 11-0 και από 8-12 βρέθηκαν μπροστά με 21-12.

Και το ντέρμπι συνεχίστηκε
 

Το -1 των Ντόπιων έγινε +1 υπέρ τους με το ματς να είναι ντέρμπι στην 3η περίοδο και τους «κόκκινους» να προηγούνται των Βουνίσιων με 45-46. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο διαμόρφωσαν το 34-37. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα 2ποντα και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές έκαναν το 41-37. Ο Γιώργος Φαρμάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας είχε 1/2 βολές, ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 3, ο Κωνσταντίνος Λιάπης είχε 1/2 βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή (43-42). Ο Βασίλης Τσουκαλάς με δίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1/2 βολές και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο πέτυχαν το 45-46.

Τιμωρήθηκε με τεχνική


1.49 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός τιμώρησε με τεχνική ποινή των προπονητή των Ντόπιων Γιάννη Πέτρου (Φωτογραφία), που διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι την στιγμή που η ομάδα του είχε κερδίσει φάουλ για βολές. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης των Ντόπιων έβαλε 1 από τις 2 βολές του φάουλ και ο Δημήτρης Λερογιάννης ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.




Ψύχραιμα τα Βουνά


Χάρις την «φρεσκάδα» του Τάσου Καδά (Φωτογραφία) σε άμυνα και επίθεση τα Ψηλά Βουνά κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη επικρατώντας με 59-55. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο και ο Τάσος Καδάς με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 53-48. Ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε δυο συνεχόμενα δίποντα και μείωσε σε 53-52. Ο Τάσος Καδάς σκόραρε για 3, ο Δημήτρης Λερογιάννης έβαλε δίποντο, ο Βασίλης Τσολάκης είχε 2/2 βολές, ο Γιώργος Φαρμάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης έβαλε 1/2 βολές για το τελικό 59-55. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Ψηλών Βουνών έκανε τάπα στον Γιάννη Καγκαρά των Ντόπιων.



Αποβολή Καγκάρα
0.27 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Καγκαράς συμπλήρωσε τα 5 προσωπικά φάουλ και αποβλήθηκε.

Τα δεκάλεπτα
17-12, 31-30, 45-46, 59-55

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 10, Καδάς 9(1), Πιπέρας 2, Κουτρομάνος 12(1), Γκορόγιας, Σαμαντάς 5(1), Ηλιάδης 10, Λερογιάννης 11

Ντόπιοι (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης 6, Σβερώνης Δ. 20(1), Χαλκιάς 1, Λιάπης 15, Τσουκαλάς 2, Αρβανίτης, Φαρμάκης 2, Καγκαράς 9(1)

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός &Γιάννης Κομιανός
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος