Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Παμπαίδες: Γ.Σ. Ιτέας-Γ.Σ. Άτλας 58-50

Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού ο Άτλαντας έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια μεγάλη νίκη, με τον Γ.Σ. Ιτέας να επικρατεί με 58-50 σε ένα αρκετά όμορφο ματς αντάξιο της πορείας των δυο ομάδων .
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 17/6 στο κλειστό γυμναστήριο Ιτέας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Γ.Σ. Ιτέας του Χρήστου Μωραΐτη μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Μαλεσίνα(63-55) ήθελε νίκη μεγαλύτερη των 9 πόντων, ώστε να διατηρήσει ελπίδες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας. Το συγκρότημα της Φωκίδας τα κατάφερε στην τελευταία περίοδο να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Εντυπωσιακή εμφάνιση με 27 πόντους για τον Τόλη Σανούδο, που «πυροβόλησε» και δυο φορές έξω από τα 6,75.
Ο Γ.Σ. Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε μια ακόμη υπερπροσπάθεια απέναντι σε ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Γνώρισε στις λεπτομέρειες την ήττα, όμως διατηρεί σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ότι και να συμβεί η πορεία του είναι αν μίτοι άλλο εντυπωσιακή. Ο Δημήτρης Σεριανάι ηγήθηκε του σκοραρίσματος με 21 και εύστοχο 3ποντο.
Την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 5 θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άτλαντα και στην Αναγέννηση Μαλεσίνας στο κλειστό Καρπενησίου. Το συγκρότημα της Φωκίδας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με 3 βαθμούς(1 νίκη-1 ήττα).

Πως κρίνεται η πρόκριση
Ο Άτλαντας θέλει νίκη με +9 επί της Μαλεσίνας, ενώ οι Φθιωτοί προκρίνονται με ήττα ακόμη και με 7 πόντους(και φυσικά με δική τους νίκη). Με επικράτηση +8 των Ευρυτάνων ελπίζει σε τριπλή ισοβαθμία ο Γ.Σ. Ιτέας μέσω της καλύτερης επίθεσης. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, με τον Κάδμο Θήβας να είναι μια από τις δυο ομάδες.

Διπλός πρωταθλητής
Ο Γ.Σ. Ιτέας του Χρήστου Μωραΐτη έχει εξαιρετικές ακαδημίες, κατακτώντας τον τίτλο στο παιδικό και στο εφηβικό πρωτάθλημα

Δυνατό δίδυμο



Για τους νικητές ο Τόλης Σανούδος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 27 πόντους,, ενώ ο Θοδωρής Αναγνωστάκος(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 16. Αμφότεροι πέτυχαν από δυο τρίποντα. Οι δυο τους ήταν μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας παίδων, αντιμετωπίζοντας την Π.Α.Κ, καθώς και ο Γιώργος Περδίκης. Ο Σανούδος μάλιστα «πυροβόλησε» για τρεις στο τέλος του παιχνιδιού.

Μόνιμα εκ των κορυφαίων


Για τους Καρπενησιώτες ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) πέτυχε 21 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Κώστας Σεριανάι έβαλε 11 και ο Μανώλης Κάππας 10, σημειώνοντας τους 41 από τους 50 πόντους των ηττημένων.

Καλύτερα η Ιτέα
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο 8λεπτο, όπου επέβαλλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 16-9.

Μικρή πρωτοπορία
Στο +4 υπέρ της Ιτέας έκλεισε το πρώτο μέρος, αφού στην δεύτερη περίοδο οι Ευρυτάνες είχαν ένα επιμέρους 8-11 υπέρ τους.

Ακόμη πιο κοντά
Την αντεπίθεση του συνέχισε στο τρίτο 8λεπτο ο Άτλας. Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά βρέθηκε πίσω στο σκορ για δυο(37-35), αν και προηγήθηκε. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-15.



Στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι
Το συγκρότημα του Χρήστου Μωραΐτη ήταν πιο ψύχραιμο στην τελευταία περίοδο και έφτασαν στην νίκη με 58-50(21-15 το επιμέρους).


Τα 8λεπτα
16-9, 24-20, 37-35, 58-50

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Ιτέας (Χρήστος Μωραΐτης):  Μολές 3(1), Κοντογιάννης, Περδίκης 4, Χαλκιάς, Λάιος, Μαναίος, Παπαδόπουλος 4, Σανούδος 27(2), Τσιριπέρου 4, Αναγνωστάκος 16(2)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς):  Μπίκας 3, Κατσαρός 1, Τομαράς, Κάππας 10, Σεριανάι Κ. 11, Ελέζι, Σεριανάι Δ. 21(1), Μπουμπουρής, Δροσίνης, Ελεζάι 4

Διαιτητής: Γιώργος  Χριστοδούλου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Σημειωτής: Δημήτρης Ντόσκουρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Νίκος Δημόλας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)











Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής