Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Μαλεσίνας Α΄ 53-59

Ξεχώρισε για την μαχητικότητα και το πάθος του για ακόμη μια φορά ο Άτλας, με την ποιοτική όμως Αναγέννηση Μαλεσίνας να επικρατεί με 53-59 και να προκρίνεται στον τελικό.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησε πληθώρα θεατών.
Ο Γ.Σ. Άτλας του Άγγελου Σαμαντά αγωνίστηκε για δεύτερη σερί μέρα και ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, παλεύοντας έως το τέλος . Ο Δημήτρης Σεριανάι έβαλε 29 πόντους, σκοράροντας και έξω από τα 6,75. Οι Ευρυτάνες έχασαν στις λεπτομέρειες και τα δυο παιχνίδια της δεύτερης φάσης.
Η Αναγέννηση Μαλεσίνας του Μιχάλη Θάνου αποτελεί ένα αρκετά ισχυρό σύνολο, το οποίο κατάφερε να «αποδράσει» από το Καρπενήσι και να κερδίσει απόλυτα δίκαια.  Με 20 πόντους και τρία εύστοχα 3ποντα έκλεισε το ματς ο υψηλόσωμο Θανάσης Καραστάθης Οι Φθιωτοί έκαναν το 2 στα 2, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους.
Οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην διοργάνωση, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Η Μαλεσίνα θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 24ης Ιουνίου τον Κάδμο Θήβας.

Κατακλείστηκε το γήπεδο
«Καρφίτσα» δεν έπεφτε στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, το οποίο ήταν γεμάτο. Φίλοι του Άτλαντα εμψύχωσαν για ακόμη μια φορά την προσπάθεια των Ευρυτάνων, ενώ υπήρξαν και εκδρομείς από την Φθιώτιδα.




Εντυπωσιακή παρουσία
Η ομάδα του Καρπενησίου πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, «αγγίζοντας» την πρόκριση στον τελικό. Κατετάγη πρώτος στον όμιλο και μόλις στην πρώτη του παρουσία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Κατάφερε να ανταγωνιστεί συλλόγους, που αγωνίζονται παραπάνω σε ανδρικό επίπεδο και έχουν παράδοση στα τμήματα υποδομής.

Περισσότερους από τους μισούς


Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα και σε αυτό το ματς. Πέτυχε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας, έχοντας 29 με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Μανώλης Κάππας ακολούθησε με 8.

Ήθελε +9
Μετά τα αποτελέσματα των δυο προηγούμενων αγώνων ο Άτλας ήθελε νίκη με +9, ώστε να προκριθεί.

Στον τελικό η Αναγέννηση
Το συγκρότημα του ικανότατου coach Μιχάλη Θάνου θα αντιμετωπίσει στον τελικό στις 24 Ιουνίου τον Κάδμο Θήβας.  Πολύ καλή η δουλειά του κ. Θάνου(Τεχνικός της ανδρικής ομάδας στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ) και του βοηθού του Γιώργου Κατσαγάνη.

Αήττητη η Μαλεσίνα
Οι Φθιωτοί είναι αήττητοι. Μάλιστα κατέβηκαν με δυο ομάδες στο παμπαιδικό πρωτάθλημα και στον Ε΄ Όμιλο.

Ξεχώρισαν οι δυο τους














Εντυπωσιακή εμφάνιση για τους: Θανάση Καραστάθη(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρη Καραμίντζο(Φωτογραφία δεξιά) των νικητών. Ο πρώτος έβαλε 20 πόντους και ο δεύτερος 19. Οι δυο τους είναι  και μέλη της ομάδας παίδων της Μαλεσίνας. Η Αναγέννηση σκόραρε 7 φορές έξω από τα 6,75.

Απουσίες Γυμναστικού
Δεν αγωνίστηκε για ένα ακόμη ματς ο Στέφανος Μήτσιος λόγω τραυματισμού. Στο «τσακ» δεν εντάχτηκε στην ομάδα ο Παύλος Ανδρέου.

Θετικό ξεκίνημα
Ο Άτλας μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο 8λεπτο και έδειχνε ικανός να κάνει την ανατροπή, αφού προηγήθηκε με 14-12.


Ανατροπή φιλοξενούμενων
Το συγκρότημα του Μιχάλη Θάνου έκλεισε το ημίχρονο με 25-29 με «σούπερ» Θανάση Καραστάθη. Το επιμέρους σκορ ήταν 11-17 για την Μαλεσίνα.


Ξέφυγε η Αναγέννηση
Το τρίτο οκτάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην Μαλεσίνα, η οποία με ένα επιμέρους 12-23 έφτασε στο+15(37-52), «καθαρίζοντας» την πρόκριση.


Το πάλεψε ως το φινάλε
Η ομάδα της Ευρυτανίας διεκδίκησε την νίκη ως το τέλος και κατάφερε να μειώσει στο -6. Το επιμέρους σκορ ήταν 16-7 υπέρ των γηπεδούχων.

5 φάουλ Αουρέλ & Δροσίνη














Μόλις στην πρώτη περίοδο αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Αουρέλ Ελεζάι(Φωτογραφία αριστερά) των γηπεδούχων. Την ίδια τύχη είχε στο δεύτερο μέρος και ο Γιώργος Δροσίνης(Φωτογραφία δεξιά).

Τα 8λεπτα
14-12, 25-29, 37-52, 53-59

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 5(1), Κατσαρός, Τομαράς 2, Κάππας 8, Σεριανάι Κ. 5(1), Μανταλιός, Ελέζι, Σεριανάι Δ. 29(1), Μπουμπουρής, Δροσίνης 4, Ελεζάι

Αναγέννηση Μαλεσίνας (Μιχάλης Θάνος): Καραμίντζος Δ. 19(2), Καραμίντζος Α., Χαραλάμπους, Δημητρός 6, Καζάνας, Μπλόντζος 5, Καραστάθης Σ. 6(1), Χαρχαντής, Γκικόπουλος, Καραστάθης Α. 20(3), Κοτσιομίτας 3(1), Ταμπούρης

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Κατσαρός
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Χαλκιάς

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:
Ομάδα
Βαθμοί
Ν-Η
Πόντοι
Διαφορά Πόντων
Αγώνες
Αναγέννηση Μαλεσίνας
4
2-0
122-108
+14
2
Γ.Σ. Ιτέας
3
1-1
113-113
0
2
Γ.Σ. Άτλας
2
0-2
103-117
-14
2

































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος