Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ψηλά Βουνά-Ντόπιοι 39-52

«Κόκκινο» βάφτηκε το χάλκινο μετάλλιο, αφού οι Ντόπιοι με πολύ καλή απόδοση στην επανάληψη επιβλήθηκαν με 39-52 των Ψηλών Βουνών. Στον τελικό της..παρηγοριάς οι δυο ομάδες είχαν αμφότερες απουσίες.
Ο μικρός τελικός πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5 και 30. Ήταν στα πλαίσια του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και τον παρακολούθησαν λιγότεροι από 100 θεατές.
Τα Ψηλά Βουνά του Γιάννη Μπουμπουρή είχαν το μικρό προβάδισμα στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη έχασαν την επαφή με το καλάθι, πετυχαίνοντας μόλις 14 πόντους. Στο φετινό τουρνουά περιορίστηκαν στην 4η θέση. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος πέτυχε 10 πόντους και προσέφερε ορισμένα εντυπωσιακά «στοπ».
Οι Ντόπιοι του Γιάννη Πιστιόλη με μια εξαιρετική επανάληψη στο αμυντικό κομμάτι ειδικά έφτασαν δίκαια στην 3η θέση, κερδίζοντας μάλιστα τον δυνατό τους αντίπαλο με +13. Η παρουσία τους στο τουρνουά ήταν αρκετά θετική.  Με 14 πόντους έκλεισε το ματς ο Κωνσταντίνος Λιάπης.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στον θεσμό, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.

Όπως στους ημιτελικούς
Η παρουσία των φιλάθλων δεν έφτασε σε τριψήφια επίπεδα και στον μικρό τελικό. Γύρω στους 80 θεατές είδαν τον αγώνα.


«Ευλόγησε» το μετάλλιο


Κορυφαίος των Ντόπιων ήταν ο Κωνσταντίνος Λιάπης(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 14 πόντους. Κομβικός με 9 και δυο τρίποντες «βόμβες» ο Γιάννης Χαλκιάς.

Ξανά μικρός
Τα Ψηλά Βουνά έπαιξαν στον μικρό τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως δεν κατάφεραν να βρεθούν και φέτος στο βάθρο.

Διαιτητές της ΕΣΚΑΣΕ


Για πρώτη φορά η 3αδα που σφύριξε αποτελούνταν από επίσημους διαιτητές της ΕΣΚΑΣΕ.
Πέραν του Καρπενησιώτη Θανάση Χουσιάδα(Φωτογραφία αριστερά) σφύριξαν και οι: Αλέκος Κοτσιμπός(Φωτογραφία κέντρο) και Μαρία Ζαφείρη(Φωτογραφία δεξιά). Ο κ. Κοτσιμπός έχει υπάρξει διαιτητής Α1΄.

Διψήφιος ο Αντιδήμαρχος


Για τους ηττημένους ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία) πέτυχε 10 πόντους. Με 8 ακολούθησαν οι: Δημήτρης Σταλίκας, Γιάννης Ηλιάδης και Άγγελος Σαμαντάς.

Πέτυχαν οι Ντόπιοι
Η νεοσύστατη ομάδα των Ντόπιων κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην πρώτη της παρουσία στον θεσμό και η συμμετοχή της ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Οδηγίες Πιστιόλη


Απουσίαζε ο προπονητής των «κόκκινων» Γιάννης Πέτρου και τους νικητές καθοδήγησε ο τραυματίας Γιάννης Πιστιόλης(Φωτογραφία)

Στον πόντο














Οι «βουνίσιοι» προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-14. Βασίλης Τσουκαλάς(Φωτογραφία αριστερά) με 2ποντο, Άγγελος Σαμαντάς με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή, Βασίλης Τσουκαλάς ξανά, Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Κωνσταντίνος Λιάπης με σουτ για δυο πέτυχαν 5-6. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 1/2 βολές, ο Γιάννης Πανόπουλος, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντα σημείωσαν το 9-7. Με 1/2 βολές και δίποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη επετεύχθη το 9-10. Ο Δημήτρης Σταλίκας είχε 2/2βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε για δυο, ενώ 2/2 βολές του Χρήστου Κακαβά, δίποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη και καλάθι του Άγγελου Σαμαντά(Φωτογραφία δεξιά) έγινε το 15-14. 


Μικρή πρωτοπορία


Το προβάδισμα τους διατήρησαν και στην δεύτερη περίοδο τα Ψηλά Βουνά. Με ένα επιμέρους 10-8 έκλεισαν το ημίχρονο στο «βραχύ» +3(25-22). Με δυο 2ποντα του Δημήτρη Σβερώνη(Φωτογραφία αριστερά) και ένα ενδιάμεσα του Κώστα Δροσίνη οι Ντόπιοι προηγήθηκαν με 15-20. Ο Γιάννης Πανόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) με σουτ για δυο και ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία δεξιά) με 3ποντο ισοφάρισαν σε 20-20. Ο Πάνος Αρβανίτης πέτυχε καλάθι, ενώ με 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα, 2/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα τα Βουνά προηγήθηκαν με 25-22.
Ο Γιώργος Φαρμάκης και ο Κώστας Δροσίνης σταμάτησαν από μια φορά τον Δημήτρη Σταλίκα των Ψηλών Βουνών.


Αλλαγή δεδομένων














Οι Ντόπιοι ήταν ανώτεροι στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκαν με 33-36, έχοντας ένα 8-14 επιμέρους σκορ υπέρ τους. Ο Βασίλης Τσουκαλάς με γκολ-φάουλ, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με δυο σερί 2ποντα, ο Δημήτρης Σβερώνης με καλάθι και ο Γιάννης Χαλκιάς(Φωτογραφία αριστερά) με τρίποντη «βόμβα» έκαναν το 25-33, κλείνοντας ένα σερί 0-11 για την ομάδα τους. Ο Γιάννης Πανόπουλος είχε 1/2 βολές, ενώ ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος ευστόχησε σε 2ποντο(28-33). Ο Γιάννης Χαλκιάς πέτυχε ένα ακόμη μεγάλο σουτ έξω από τα 6,75, ενώ με 2ποντο του Γιάννη Ηλιάδη(Φωτογραφία δεξιά), 1/2 βολές του ίδιου και 2/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου έγινε το 33-36.


«Κόκκινη» κυριαρχία


Με εξαιρετική παρουσία στην τελευταία περίοδο οι Ντόπιοι έφτασαν στην νίκη με 39-52. Το επιμέρους σκορ ήταν 6-16 υπέρ τους.  Ο Χρήστος Κακαβάς με 2/2 βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2ποντο και ο Γιώργος Φαρμάκης με καλάθι «έγραψαν» το 35-40. Ο Χρήστος Κακαβάς(Φωτογραφία) πέτυχε 2ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς τρίποντο. Ο Βασίλης Τσουκαλάς με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 βολές, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με καλάθι και ο Γιάννης Χαλκιάς με καλάθι και φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή σημείωσαν το 39-49. Το τελικό σκορ(39-52) διαμορφώθηκε με 2/2 βολές των: Δημήτρη Σβερώνη και Γιάννη Καγκαρά, κλείνοντας ένα σερί 0-8.
Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Βουνών έκανε ένα «στοπ» στον Γιάννη Καγκαρά. Ο ίδιος προσέφερε ένα εντυπωσιακό «στοπ» στον Δημήτρη Σβερώνη, ενώ σταμάτησε και τον

Πανηγύρισαν την νίκη
Οι Ντόπιοι πανηγύρισαν μετά την λήξη της επιτυχία τους, η οποία τους έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τα δεκάλεπτα
15-14, 25-22, 33-36, 39-52

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 8(1), Ανδρέου, Κουτρομάνος 10, Γκορόγιας, Μπουμπουρής, Καμαρέτσος, Γενιτσαρόπουλος, Σαμαντάς 8(1), Πανόπουλος 5, Ηλιάδης 8

Ντόπιοι (Γιάννης Πιστιόλης): Σβερώνης Δ. 8, Σβερώνης Β., Καγκαράς 2, Κακαβάς 6, Λιάπης 14, Τσουκαλάς 8, Αρβανίτης 2, Δροσίνης 2, Φαρμάκης 2, Χαλκιάς 9(2)

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός-Μαρία Ζαφείρη-Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος