Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Α.Π. Καρπενήσι 2002-ΑΕΚ 4-0

Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, η οποία επιβλήθηκε σε διάστημα τριών ημερών του ίδιου αντιπάλου ξανά, με 4-0 αυτήν την φορά. Ο «δικέφαλος» παρουσιάστηκε με μόλις 9 ποδοσφαιριστές.
Η εξ αναβολής συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5 και 30. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα διαθέτοντας ταλέντο και έχοντας αρριθμητική υπεροχή έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση. Σκόραραν κατά σειρά οι: Νίκος Τόλης, Σεραφείμ Μπομποτσιάρης, Παναγιώτης Μπίκας και Παύλος Ανδρέου.  Οι «μπλε» έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα αγωνίστηκε λόγω των απουσίων με -2 παίχτες στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κάνοντας υπερπροσπάθεια και έχοντας βελτιωμένη αμυντική και επιθετική παρουσία από το προηγούμενο ματς. Το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων έχει -2 πόντους και θα προσπαθήσει να καλύψει την αρνητική του βαθμολογία, καθώς εφόσον δεν συμβεί αυτό είναι μεταφερόμενη και στο επόμενο πρωτάθλημα.
Για την 5η αγωνιστική η Ακαδημία αντιμετωπίζει την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 17:30 τον ΠΑΟ Καρπενησίου. Μια ημέρα νωρίτερα το Σάββατο 10 Ιουνίου η ΑΕΚ θα παίξει με το Κρίκελλο.

Οι λιγοστοί θεατές
Την συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 10 θεατές. Το πρωτάθλημα της Β΄ Ευρυτανίας έχει μικρή απήχηση στο κοινό.


Αφιλοκερδώς διαιτησία
Για ένα ακόμη παιχνίδι οι διαιτητές σφύριξαν αφιλοκερδώς. Τελικώς ρέφερι ήταν ο Λάμπρος Κολοκώτσιος και βοηθοί οι: Σπύρος Μπύρος και Νίκος Παπαρούπας.

«Κυνηγά» την πρωτιά
Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε η Ακαδημία, η οποία θα διεκδικήσει με το Κρίκελλο την πρωτιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος ο Β. Μπίκας


Ξεχώρισε με την παρουσία του ο πλάγιος οπισθοφύλακας των νικητών Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία).

Με 9 η ΑΕΚ


Ο «δικέφαλος» παρουσιάστηκε με 9 ποδοσφαιριστές. Στο 31ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο ο Χρήστος Σεντής(Φωτογραφία), ενώ στο 60΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Γιάννης Μπέσσας.

Παραστάσεις από Α΄ τοπικό
Με την Ακαδημία συμμετέχουν στην Β΄ ΕΠΣΕ ο Αλέξανδρος Τόλης του Παναγραφιωτικού, ο Μάριος Πατρώνης και ο Θανάσης Τριανταφύλλου της Μυρίκης, αλλά και ο Πάνος Μπουμπουρής της Ποταμιάς. Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με επιτυχία στο Α΄ τοπικό. Αναδείχτηκαν από την Ακαδημία, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα.

Α΄ Μέρος

Εκμεταλλεύτηκε υπεροχή και ταλέντο
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 βρέθηκε μπροστά στο πρώτο μέρος με 2-0, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου.

Γρήγορο προβάδισμα


Μόλις στο 3ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Ο Νίκος Τόλης(Φωτογραφία) πέτυχε γκολ για δεύτερο σερί ματς μετά την σέντρα του Θανάση Τριανταφύλλου. Ο «δικέφαλος» διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον 1ο βοηθό Σπύρο Μπύρο.


Όμορφο τέρμα «Μπόμπο»


Με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 15ο λεπτό ο Σεραφείμ Μπομποτσιάρης(Φωτογραφία) πραγματοποίησε το 2-0 για τους «μπλε»


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τριανταφύλλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσούκα σέντραρε από δεξιά και ο Τόλης Ν. με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0.
15΄: Ο Τσούκας έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Μπομποτσιάρη, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοράκη.
21΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κοτσιμπού, κοντινό σουτ του Κολλημένου κόντραρε στα σώματα και μπλοκαρίστηκε από τον Νικοπολίδη.
22΄: Ο Τριανταφύλλου έδωσε στον Τόλη Α., ο οποίος σούταρε και ο πορτιέρο της ΑΕΚ απέκρουσε, νέο σουτ του Τσούκα μπλοκαρίστηκε από τον Κοράκη στην δεξιά του γωνία.
25΄: Ο Μπομποτσιάρης με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κοράκη(2-0).

Β΄ Μέρος

Ακόμη δυο τέρματα
Η ομάδα των Χρήστου Καλαμπάκα και Δημήτρη Αντωνίου σημείωσε ακόμη δυο γκολ. Μαχητικό πρόσωπο με 9 παίχτες παρουσίασε η ΑΕΚ.

3ο από τον Π. Μπίκα


Η Ακαδημία έφτασε στην επίτευξη  ενός ακόμη τέρματος στο 67΄. Ο Παναγιώτης Μπίκας(Φωτογραφία) μετά την μπαλιά του Αλέξανδρου Τόλη απόφυγε τον Στέφανο Κοράκη και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 3-0. Οφσάιντ ζήτησε η ΑΕΚ στον β΄ βοηθό Νίκο Παπαρούπα.

Έκλεισε ο «χορός» με Ανδρέου


Ο νεοεισελθών Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βασίλη Μπίκα στο 73ο λεπτό και με άψογο σουτ έκανε το τελικό 4-0.

Διπλή ευκαιρία














Η ΑΕΚ απείλησε με τον Χρήστο Παρούτσα(Φωτογραφία αριστερά) και τον Γιάννη Λάππα(Φωτογραφία δεξιά). Το σουτ του πρώτου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κώστας Νικοπολίδης, ενώ η κεφαλιά του δεύτερου κατέληξε λίγο άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γιαννόπουλος Δ. σε έμμεσο φάουλ έστρωσε στον Σεντή, ο οποίος εκτέλεσε και ο Τόλης Α. απέκρουσε σε κόρνερ.
67΄: Ο Τόλης Α. έκανε μπαλιά στον Μπίκα Π., ο οποίος απόφυγε τον Κοράκη και πλάσαρε σε άδειο τέρμα(0-3).
73΄: Σέντρα του Μπίκα Β. από δεξιά, μονοκόμματο σουτ του Ανδρέου κατέληξε στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ(0-4).
79΄: Ο Γιαννόπουλος Δ. πάσαρε στον Παρούτσα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Νικοπολίδης απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ. Ο Κοτσιμπός εκτέλεσε από αριστερά και η κεφαλιά του Λάππα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ακαδημίας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ακαδημία: Μπίκας Β., Τόλης Ν. , Τόλης Α., Πατρώνης
ΑΕΚ: Κοτσιμπός, Γιαννόπουλος Γ.

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Π. Καρπενήσι 2002 (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Πατρώνης, Μπίκας Β., Οικονόμου, Καραμπάς, Μπουμπουρής Π.(69΄ Τσιουγκρής), Τριανταφύλλου(46΄ Μπίκας Π.), Τσούκας, Τόλης Ν.(61΄ Ανδρέου), Τόλης Α., Μπομποτσιάρης

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Γιαννόπουλος Δ., Κολλημένος, Κοτσιμπός, Λάππας, Τσόγκας, Παρούτσας, Γιαννόπουλος Γ., Μπέσσας Ι., Σεντής

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος