Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΑΕΚ-Α.Π. Καρπενήσι 2002 0-6

Η Ακαδημία συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-0 και παρέμεινε στην διεκδίκηση της 1ης θέσης, που οδηγεί στην διεκδίκηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή (4/6) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου Υποομίλου της Β΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ζέστη και καλές καιρικές συνθήκες.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα παρατάχτηκε με πολλά προβλήματα και απουσίες ποδοσφαιριστών. Δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της, έπαιξε αμυντικά ωστόσο εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις δεχόμενη 6 συνολικά γκολ. Ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω τραυματισμών.
Η Ακαδημία των Χρήστου Καλαμπάκα και Δημήτρη Αντωνίου ήταν «καταιγιστική» και κυριάρχησε πλήρως σε όλη την διάρκεια του ματς. Σκόραρε 6 φορές με τέρματα των : Αλέξανδρου Τόλη (2), Γιάννη  Τσούκα, Μάριου Πατρώνη, Νίκου Τόλη και Θανάση Τριανταφύλλου και παρέμεινε στην διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλο, που οδηγεί στο μπαράζ ανόδου στην Α΄ Ευρυτανίας. Η Ακαδημία είχε και δυο δοκάρια με τους: Κώστα Νικοπολίδη και Βασιλική Οικονόμου.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου την Τετάρτη (7/6) στις 5.30 το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής. Η Ακαδημία είναι δεύτερη έχοντας 6 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ 4η με -2 βαθμούς.

Άδεια η κερκίδα
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ζέστη και ηλιοφάνεια, ωστόσο δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της πόλης μας.

Ξανά την Τετάρτη
ΑΕΚ και Ακαδημία θα αναμετρηθούν εκ νέου την Τετάρτη (7/6) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής.

Πρώτη για Χαβέλο και Κοτσιμπό

 












Για την ΑΕΚ την πρώτη τους φετινή συμμετοχή έκαναν οι: Γιώργος Χαβέλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Δημήτρης Κοτσιμπός (Φωτογραφία Δεξιά).

Εντυπωσιακοί οι «μικροί»
Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι νεαροί της Ακαδημίας που πρωταγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία, διεκδικώντας επί ίσοις όροις την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επόπτης ο Π. Κατσαρός


Ντεμπούτο έκανε ο δεύτερος βοηθός Παναγιώτης Κατσαρός, που τελείωσε πρόσφατα την σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Διαιτητής ήταν ο κατά 7  χρόνια νεότερος αδερφός του Θοδωρής.

Α΄ Μέρος

Υπερείχε η Ακαδημία
Οι πιτσιρικάδες των Χρήστου Καλαμπάκα και Δημήτρη Αντωνίου είχαν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο φτάνοντας στην επίτευξη δυο τερμάτων.

Γκολ με το ξεκίνημα


Μόλις στο 3ο λεπτό του ματς η Ακαδημία άνοιξε το σκορ όταν μετά από  μπαλιά του Αλέξανδρου Τόλη, ο Γιάννης  Τσούκας (Φωτογραφία) μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ πέτυχε το 0-1.



Αναγκαστική αλλαγή


Στο 19ο λεπτό ο Γιώργος Παπανικολάου (Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Θανάσης Τριανταφύλλου.


Διπλασιασμός από Α. Τόλη


Στο 27ο λεπτό Αλέξανδρος Τόλης με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Στέφανου Κοράκη γράφοντας το 0-2.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τόλης Α. έκλεψε την μπάλα και έκανε κάθετη μπαλιά, ο Τσούκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κοράκη έκανε το 0-1.
18΄: Πλασέ του Τσούκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
26΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά, το σουτ του Πατρώνη απέκρουσε ο Κοράκης και εν συνεχεία νέο σουτ του Τριανταφύλλου αποκρούστηκε από το τερματοφύλακα του «δικέφαλου».
27΄: Ο Τριανταφύλλου πάσαρε στον Ανδρέου,  που σούταρε και ο Κοράκης απέκρουσε. Εν συνεχεία ο Τόλης Α. σούταρε εκτός περιοχής όμορφα στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ κάνοντας το 0-2.
33΄: Ο Τριανταφύλλου πάσαρε στον Ανδρέου, που πλάσαρε και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε.
34΄: Ο Τριανταφύλλου έκανε κούρσα από αριστερά σέντραρε και το σουτ του Ανδρέου μπλόκαρε ο Κοράκης.

Β΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Η Ακαδημία κυριάρχησε πλήρως στο 2ο 45λεπτο σκόραρε ακόμη 4 φορές και είχε και 2 δοκάρια.

Αλλαγή γκολκίπερ

 












Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Νικοπολίδης (Φωτογραφία Αριστερά) άφησε την εστία του και πέρασε στην επίθεση της Ακαδημίας, με τον Παύλο Ανδρέου (Φωτογραφία Δεξιά) να φοράει τα «γάντια».

Όμορφο τέρμα από Πατρώνη


Ο Μάριος Πατρώνης στο 47ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Στέφανου Κοράκη, κάνοντας το 0-3.


Δεύτερο προσωπικό Α.Τόλη
Ο Αλέξανδρος Τόλης στο 50ο λεπτό πανέμορφο σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πετυχαίνοντας το 0-4.


Έμεινε με 9

 












Η ΑΕΚ έχασε στο 60ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον Χρήστο Αρκουμάνη (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 62ο λεπτό τον Γιώργο Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά). Έπαιξε για τα υπόλοιπα λεπτά με 9 παίκτες, αφού δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές.



Δοκάρι η Οικονόμου


Την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ απώλεσε στο 67ο λεπτό η Βασιλική Οικονόμου που μετά την σέντρα του Θανάση Τριανταφύλλου από τα δεξιά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.


Συνέχισε να σκοράρει


Ο Κώστας Νικοπολίδης στο 68΄ σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στέφανου Κοράκη και στην επαναφορά ο Νίκος Τόλης (Φωτογραφία) με διαγώνιο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.


6ο με Τριανταφύλλου


Το τελικό αποτέλεσμα γράφτηκε στο 71ο λεπτό όταν μετά την κούρσα του Θανάση Τριανταφύλλου από αριστερά, ο ίδιος τελείωσε υποδειγματικά την φάση με πλασέ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του (0-6).



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Πατρώνης. με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής στο δεξί «παραθυράκι» της ΑΕΚ διαμόρφωσε το 0-3
50΄: Ο Τόλης Α. με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ  εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Κοράκη έκανε το 0-4
58΄: Ο Τριανταφύλλου πάσαρε στον Τριανταφύλλοπουλο, που πλάσαρε από καλή θέση και ο Κοράκης απέκρουσε.
67΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ της Οικονόμου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
68΄: Η Οικονόμου έβγαλε σέντρα, ο  Νικοπολίδης σούταρε από καλή θέση στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ και στην επαναφορά ο Τόλης Ν. με διαγώνιο πλασέ από δεξιά έκανε το 0-5.
71΄: Ο Τριανταφύλλου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-6.

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
Α.Π. Καρπενήσι 2002: Τόλης Α., Οικονόμου, Τριανταφυλλόπουλος, Πατρώνης, Μπουμπουρής

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Νιαβής, Κατσαρός, Αρκουμάνης, Κολλημένος, Χαβέλος, Γιαννόπουλος Δ., Κοτσιμπός, Φούκας(46΄ Ιωάννου), Καραγιάννης, Ρούσσης

Α.Π. Καρπενήσι 2002 (Χρήστος Καλαμπάκας & Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Πατρώνης, Τριανταφυλλόπουλος, Οικονόμου, Καραμπάς, Παπανικολάου(19΄ λ.τρ. Τριανταφύλλου), Ανδρέου, Τόλης Ν., Τσούκας(63΄ Τσιουγκρής), Μπουμπουρής, Τόλης Α.(60΄ Μπίκας)

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Πάνος Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος