Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Sporting B.C.-Νέοι B.C. 61-50

Ο Sporting επιβλήθηκε της ομάδας των Νέων με 61-50, κατακτώντας την 4η νίκη του στο τουρνουά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (22/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την είδαν περίπου 30 με 40 θεατές.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη έφτασε εύκολα παίζοντας σε χαλαρούς ρυθμούς σε μια εύκολη επικράτηση και διατηρήθηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ανέβασε στροφές σε 3η και 4η περίοδο, καθώς στο πρώτο μέρος οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 21 με 1 εύστοχο τρίποντο.
Οι Νέοι κατέβηκαν υπό τις οδηγίες του Σεραφείμ Μπίκα αποκόμισαν για ακόμη ένα ματς σημαντικές εμπειρίες, παίζοντας με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές. Διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου εκμεταλλευόμενοι και την «χαλαρή» άμυνα του αντιπάλου. Ο Γιώργος Καραθάνος ηγήθηκε στο σκοράρισμα, βάζοντας 15 πόντους.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο Sporting παίζει ντέρμπι πρωτιάς με τον Πρωτέα την Παρασκευή (26/5), ενώ οι Νέοι αγωνίζονται την Δευτέρα (29/5) με τους Forestry Force.

Λίγος κόσμος
Η βραδινή αναμέτρηση, με την οποία άνοιξε η 6η αγωνιστική έγινε παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.


Διακριτικά για Sporting
Οι δυο ομάδες είχαν εμφανίσεις πράσινου χρώματος, με το Sporting σαν τυπικά γηπεδούχος να φοράει διακριτικά χρώματος πορτοκαλί.

Με 6 παίκτες
Ο Αλέξης Αρκουμάνης είχε μόλις στην διάθεση του 6 αθλητές, με τις απουσίες για ακόμη μια φορά να είναι αρκετές.

21 ο Χονδρός


Για τους νικητές  Θωμάς Χονδρός σκόραρε 21 βάζοντας και 1 τρίποντο, ενώ ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης τον ακολούθησε με 17.


Ξεχώρισε ο Καραθάνος


Οι Νέοι είχαν σε «δαιμονιώδη» μέρα τον Γιώργο Καραθάνο που πέτυχε 15 πόντους, όντας ο μόνος διψήφιος της ομάδας του.


Ντέρμπι πρωτιάς
Ο Sporting B.C. θα παίξει ενάντια στον Πρωτέα την Παρασκευή και σε περίπτωση νίκης ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μπροστά με +6

 












Ο Sporting στο τέλος του δεκαλέπτου με ένα μίνι σερί 8-0 από το 8-10 προηγήθηκε των Νέων με 16-10. Ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Καραθάνος με 2ποντο, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Κώστας Ντότσικας με δίποντο έκαναν το ισόπαλο 4-4. Με καλάθι του Κώστα Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη, δίποντο του Θωμά Χονδρού και εύστοχη προσπάθεια για 2 του Γιώργου Καραθάνου έγινε το 8-8. Ο Κώστας Παπαγεωργίου έβαλε δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε δίποντο και τρίποντο (15-10). Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη και δίποντο του ίδιου έγινε το 16-10.


Νεανική αντεπίθεση
 

Οι Νέοι ήταν καλύτερη στην 2η περίοδο και μείωσαν στον πόντο στο ημίχρονο και στο 27-26. Ο Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Καραθάνος με δυο δίποντα και ο Ερμής Καραμπάς με νέο καλάθι έτρεξαν ένα μίνι-σερί 8-0 για να προηγηθεί η ομάδα τους με 16-18. Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Κεντρο) σκόραρε για 2, ο Ευθύμης Γραμματίκας εκτέλεσε (Φωτογραφία Δεξιά) για 3 και ο Γιώργος Καραθάνος έβαλε δίποντο (18-23). Ο Πάνος Κρουστάλλης σκόραρε για 2, ο Αλέξης Αρκουμάνης έβαλε δίποντο και ο Ηλίας Σαπούνης με 1/2 βολές έκαναν το 27-26. Με το τέλος του ημίχρονου ο Ερμής Καραμπάς παραλίγο να σκοράρει λίγο πιο μπροστά από το κέντρο με την μπάλα να μπαίνει στο καλάθι και να βγαίνει. Ο Ηλίας Κωστής του Sporting ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Καραθάνου των Νέων.



Ξανά στους «6»

 












Όπως και στο τέλος της 1ης περιόδου, έτσι και στο τέλος της 3ης περιόδου ο Sporting έφτασε σε διαφορά +6 πόντων (43-37) αφού προηγουμένως είχε τρέξει ένα σερί 13-0.Ο Βασίλης Τάκης με δίποντο, ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία Αριστερά)με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο έκαναν το 30-30. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δυο συνεχόμενα δίποντα ολοκλήρωσαν ένα σερί 13-0 για το 41-30. Ο Αλέξανδρος Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε τρίποντο, ο Κώστας Ντότσικας σκόραρε για 2, ο Στέργιος Καραντάνας έβαλε δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης σκόραρε 2ποντο για το 43-37. Ο Κώστας Ντότσικας των Νέων ανέκοψε προσπάθεια του Πάνου Κρουστάλλη του Sporting. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε τάπα στον Κώστα Ντότσικα των Νέων. 



13-0 σερί
Στις αρχές της 3ης περιόδου οι «εξάστεροι» με ένα σερί 13-0 από 28-30 έφτασαν να προηγούνται με 41-30.

‘Έλεγξε την ροή
 

Το 4ο μέρος του ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 61-50 με τον Sporting να ελέγξει την ροή του ματς. Ο Γιώργος Καραθάνος με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Θωμάς Χονδρός δίποντο και ο Αλέξανδρος Τόλης με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή διαμόρφωσαν το 47-46. Ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έγραψε το 51-46. Ο Ηλίας Σαπούνης είχε 1/2 βολές,  ο Θωμάς Χονδρός έβαλε δίποντο, ο Ηλίας Κωστής σκόραρε για 2 και ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 ελεύθερες βολές (57-46). Το τελικό 61-50 έγινε χάρης δίποντο του Νίκου Τόλη (Φωτογραφία Κέντρο), follow του Πάνου Κρουστάλλη, δίποντο του Αλέξη Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Νίκου Τόλη. Ο Ηλίας Κωστής του Sporting έκοψε προσπάθεια του Γιώργου Καραθάνου των Νέων, αλλά και προσπάθεια του Ευθύμη Γραμματίκα. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε 3 τάπες στην 4η περίοδο. Αντέκοψε θεαματικές προσπάθειες των Γιώργου Καραθάνου, Ερμή Καραμπά και Νίκου Τόλη των Νέων.



Τα δεκάλεπτα
16-10, 27-26, 43-37, 61-50

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης 4, Κωστής 2, Κρουστάλλης 17, Χονδρός 21(1), Αρκουμάνης Γ. 10, Αρκουμάνης Α. 6

Νέοι B.C. (Σεραφείμ Μπίκας): Παπαγεωργίου 6, Καραντάνας 2, Τάκης 2, Γραμματίκας 6(2), Τόλης Α. 5(1), Καραμπάς 4, Τόλης Ν. 4, Καραθάνος 15, Ντότσικας 6

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Άγγελος Σαμαντάς
Κριτής: Μαρία Συγγούνη
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος