Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ντόπιοι-Sporting B.C. 47-57

Ο Sporting των 6 καλαθοσφαιριστών νίκησε Ντόπιους και κούραση, έχοντας συνεχώς τον έλεγχο του ματς και φτάνοντας στο τελικό 47-57.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (5/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την είδαν περίπου 50 με 60 θεατές.
Οι Ντόπιοι του Γιάννη Πέτρου βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα και μετά το θετικό τους ξεκίνημα στην διοργάνωση ηττήθηκαν. Ήταν από την αρχή πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή. Μείωσαν στις αρχές της 4ης περιόδου μέχρι τους 3 πόντους αλλά η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 13 πόντους και 1 τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Ο Sporting B.C. μπορεί να έπαιξε με μόλις 6 αθλητές έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες, όμως νίκησε Ντόπιους και κούραση παίρνοντας μια σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας. Προηγήθηκε στο ημίχρονο με +11 και παρά το «πρεσάρισμα» στο δεύτερο μέρος του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο διαχειρίστηκε το προβάδισμα του με ψυχραιμία φτάνοντας στο «ροζ» φύλλο αγώνα. Πολύ καλό ματς για τον αρχηγό Γιώργο Αρκουμάνη, που σταμάτησε στους 22.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Sporting αγωνίζεται με την Παρέα την Παρασκευή (12/5) και οι Ντόπιοι παίζουν την Τετάρτη (10/5) με τους Forestry Force. Οι δυο ομάδες μετρούν από μια νίκη και μια ήττα πλέον στην διοργάνωση.

Περίπου 50-60
Η βραδινή αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά έγινε παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών.


Με 6αδα
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη(Απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς) αυτή την φορά κατέβηκε χωρίς.. «δανεικό» παίκτη και έπαιξε με παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του. Παρόλα αυτά είχε σημαντικές απουσίες και κατέβηκε με αποστολή 6 αθλητών. Ο 7ος παίκτης που δεν αγωνίστηκε καθόλου ήταν ο τραυματίας Πάνος Καραγιάννης.

Ασταμάτητος ο αρχηγός


Για τους νικητές του Sporting ο γκαρντ Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας 22 πόντους. Με 15 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Θωμάς Χονδρός.


Πρωτιά Λιάπη


Για την ομάδα των Ντόπιων ο Κωνσταντίνος Λιάπης σκόραρε 13 βάζοντας και 1 τρίποντο, ενώ με 11 και 1 επίσης τρίποντο ακολούθησε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης.


Ντεμπούτο Τσουκαλά & Κρουστάλλη

 












Την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά έκανε με τους Ντόπιους ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ «ντεμπούταρε» και με το Sporting ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά).

Στον πόντο

 












Η ομάδα του Sporting Βρέθηκε στο φινάλε της πρώτης περιόδου να κερδίζει με 11-12. Ο Γιώργος Φαρμάκης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Βασίλης Τσολάκης με 2/2 βολές και ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο έκαναν το 4-5. Ο Παντελής Κωστής σκόραρε για 2, ο Πάνος Κρουστάλλης πέτυχε 2ποντο και ο Γιώργος Αρκουμάνης σκόραρε για 2 (6-9). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 11-12 μετά από δίποντο του Θωμά Χονδρού καλάθι του Γιάννη Καγκαρά (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2  βολές του Γιώργου Αρκουμάνη και 3ποντη «βόμβα» του Κωνσταντίνου Λιάπη. Ο Γιώργος Φαρμάκης των Ντόπιων ανέκοψε με τάπα τον Θοδωρή Κατσαρό του Sporting. Ο Παντελής Κωστής των Ντόπιων έκανε θεαματικό «στοπ» στον Πάνο Κρουστάλλη του Sporting. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε τάπα στον Γιάννη Καγκαρά των Ντόπιων.


Διψήφια διαφορά
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το ημίχρονο ο Sporting που έφτασε στο +11 και στο 19-30. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2/2 ελεύθερες βολές, o Κωνσταντίνος Λιάπης με καλάθι και φάουλ με χαμένη ελεύθερη βολή, ο Πάνος Κρουστάλλης με γκολ φάουλ και άστοχη συμπληρωματική βολή και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με νέο δίποντο διαμόρφωσαν το 15-16. Ο Χρήστος Νικόπουλος με δίποντο και 3ποντο, ο Βασίλης Τσουκαλάς με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή και ο Θωμάς Χονδρός με εύστοχη προσπάθεια για δυο έγραψαν το 17-23. Ο Πάνος Αρβανίτης έβαλε δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης είχε 2/2 βολές και σκόραρε και δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός «εκτέλεσε» για 3 για το 19-30. Ο Θοδωρής Τσολάκης των Ντόπιων ανέκοψε με τάπα τον Θοδωρή Κατσαρό του Sporting.




Προσπάθεια για αντεπίθεση


Οι Ντόπιοι μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και μείωσαν προσωρινά στους 5. Το Sporting είχε απάντηση και κράτησε απόσταση ασφαλείας ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 31-40. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο, ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με νέο δίποντο μείωσαν στο 25-30. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο και δίποντο διαμόρφωσαν το 25-38. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο μετά από ασιστ του Θοδωρή Κατσαρού έκαναν το 28-40. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 31-40 χάρις δίποντο του Βασίλη Τσουκαλά και 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη. Ο Θωμάς Χονδρός των «πράσινων» ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Φαρμάκη των «κόκκινων». Ο Χρήστος Νικόπουλος του Sporting μοίρασε «στοπ» στον Γιάννη Καγκαρά των Ντόπιων.





Ίδια αρχή-ίδιο τέλος

 












Οι Ντόπιοι και στην 4η όπως και στην 3η περίοδο μπήκαν δυνατά και μείωσαν μέχρι τους 3. Ο Sporting με σερί 10-0 στην συνέχεια ουσιαστικά «καθάρισε» την νίκη με τους Χρήστο Νικόπουλο και Γιώργο Αρκουμάνη (Φωτογραφία Αριστερά) να έχουν καθοριστική συμβολή για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο 47-57. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Γιώργος Φαρμάκης με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσαν στο 35-40. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή, ο Χρήστος Νικόπουλος με 1/2 βολές, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο και ο Παντελής Κωστής με δίποντο μείωσαν στους 3 και στο 39-42. Ο Sporting με σερί 10-0 έφτασε στο 39-52 μετά από δίποντο του Χρήστου Νικόπουλου, 2ποντο του Γιώργου Αρκουμάνη, δυο συνεχόμενα καλάθια του Χρήστου Νικόπουλου και 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη. Ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2/2 ελεύθερες βολές και με τρίποντο και ο Παντελής Κωστής με 1/2 βολές μείωσαν στο 45-52. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/2 βολές, ο Γιώργος Φαρμάκης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2  βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με 2/2 βολές και ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το τελικό 47-57.





Τεχνική σε Φαρμάκη


Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου ο Γιώργος Φαρμάκης των Ντόπιων χρεώθηκε με τεχνική ποινή καθώς έκανε παλαμάκια σε σουτ του Θοδωρή Κατσαρού. Ο Γιώργος Αρκουμάνης ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.



Αποβολή Κρουστάλλη και Τσολάκη


1.53 πριν το τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting. Ενώ λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Βασίλης Τσολάκης των Ντόπιων.

Σερί 10-0
Το Sporting στην 4η περίοδο έτρεξε ένα σερί 10-0 και το 39-42 έγινε 39-52 υπέρ του.

Τα δεκάλεπτα
11-12, 19-30, 31-40, 47-57

Συνθέσεις Ομάδων

Ντόπιοι (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης 2, Σβερώνης Δ. 11(1), Χονδρός Θοδ., Χαλκιάς, Κωστής 7, Λιάπης 13(1), Τσουκαλάς 4, Αρβανίτης 2, Σβερώνης Β., Φαρμάκης 5, Καγκαράς 3

Sporting B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Ζουρζούκης, Καραγιάννης, Κατσαρός 2, Κρουστάλλης 6, Χονδρός Θωμ. 15(3), Αρκουμάνης Γ. 22, Νικόπουλος 12(1)

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Δημήτρης Κατσαρός
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος