Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ψηλά Βουνά-Remal Madrid 63-31

Πατώντας το «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο τα Ψηλά Βουνά συνέτριψαν την Remal Madrid με 63-31, επικρατώντας με διαφορά 32 πόντων
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη (24/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα.
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα μπήκαν χαλαρά στο πρώτο μέρος, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και κάνοντας μεγάλο rotation. Στην επανάληψη «πάτησαν» γκάζι, βρήκαν ρυθμό και έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ με τους μικρούς αθλητές στην 4η περίοδο να κερδίζουν τις εντυπώσεις και να φτάνουν στο ευρύ 63-31. Ο Δημήτρης Σταλίκας σταμάτησε στους 19, βάζοντας και 1 τρίποντο.
Η Remal Madrid του Βαγγέλη Λελούδη παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες για ακόμη μια φορά, παίζοντας για την χαρά της συμμετοχής. Στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα του αντιπάλου και κρατήθηκαν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια όμως όταν ο αντίπαλος ανέβασε στροφές, βρέθηκαν να χάνουν με μεγάλη διαφορά και -32 πόντους. Ο Πάνος Ζωχάκης σκόραρε 10 πόντους.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική τα Ψηλά Βουνά παίζουν με την Παρέα την Δευτέρα (29/5), ενώ η Remal Madrid θα κάνει το ρεπό της.

Λιγοστοί θεατές
Η απογευματινή αναμέτρηση του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Συνεχίζει δυνατά ο Σταλίκας


Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις στην διοργάνωση. Σκόραρε 19 πόντους έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο. Με 10 ακολούθησε ο ταλαντούχος Δημήτρης Σεριανάϊ.


Διψήφιος ο Ζωχάκης


Για τους «Ισπανούς» ο Παναγιώτης Ζωχάκης διακρίθηκε βάζοντας 10 πόντους. Με 7 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Φώτης Ζαχαράκης.


Ντεμπούταρε ο Φωτής


Την πρώτη του εμφάνιση με τα «Ρεμάλια» έκανε ο δεύτερος σκόρερ τους Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία).

Επιστροφή στις νίκες
Τα Ψηλά Βουνά μετρούσαν δυο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και επέστρεψαν στις νίκες «σφραγίζοντας» και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Χαμηλό σκορ

 
Με ένα μίνι σερί 9-0 στο τέλος της περιόδου οι «βουνίσιοι» προηγήθηκαν με 11-6. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Φώτης Ζαχαράκης με δίποντο, ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 2ποντο και ο Κώστας Λελούδης (Φωτογραφία Αριατερά) με δίποντο έκαναν το 4-6. Τα Ψηλά Βουνά έφτασαν στο 11-6 χάρης σε δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία Κέντρο), καλάθι του Δημήτρη Σταλίκα, 3ποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Ψηλών Βουνών έκανε τάπα στον Βαγγέλη Λελούδη της Remal.


12-0 σερί
Στο τέλος της 1ης περιόδου και στις αρχές της 2ης τα Ψηλά Βουνά «έτρεξαν» ένα σερί 12-0 και από 2-6 προηγήθηκαν με 14-6.

Στο ίδιο τέμπο

 












Στο ίδιο τέμπο κύλησε και η 2η περίοδος με τα Ψηλά Βουνά να παίζουν χαλαρά και να φτάσουν στο 22-16 του ημιχρόνου. Ο Άγγελος Σαμαντάς με 3ποντο ολοκλήρωσε ένα σερί 12-0 για την ομάδα του (14-6). Ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σεριαναϊ με 2ποντο, ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σεριανάϊ (Φωτογραφία Αριστερά) με νέο καλάθι διαμόρφωσαν το 18-8. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 22-16 μετά από τρίποντο του Βαγγέλη Λελούδη (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Παναγιώτη Ζωχάκη, coast to coast και πανέμορφο τελείωμα του Δημήτρη Σεριανάϊ, δίποντο του Παύλου Ανδρέου και εκτέλεση του Βαγγέλη Λελούδη έξω από τα 6.75. Ο Παναγιώτης Ζωχάκης της Remal ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Γκορόγια των Ψηλών Βουνών. Ο Κωστής Λελούδης της Remal δέχτηκε «στοπ» αντιπάλου. Ο Γιώργος Γκορόγιας ανέκοψε προσπάθεια του Παναγιώτη Ζωχάκη των «Ισπανών».


Πλήρης κυριαρχία

 












Τα Ψηλά Βουνά κυριάρχησαν κατά κράτος στο 3ο 10λεπτο βρήκαν ρυθμό και με επί μέρους σκορ 25-3 ανέβασαν την διαφορά στο +28 και το 47-19. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρία διαδοχικά δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές έτρεξαν ένα σερί 14-0 (36-16). Ο Φώτης Ζαχαράκης πέτυχε δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας εκτέλεσε για 3, ο Παναγιώτης Ζωχάκης είχε 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε καλάθι για το 41-19. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε για 2, ο Δημήτρης Σταλίκας  πέτυχε όμορφο δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε για 2 (47-19). Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος ανέκοψε με τάπα τον Παναγιώτη Ζωχάκη της Remal Madrid.




Σερί 14-0
Η 3η περίοδος άρχισε με σερί 14-0 για τα Ψηλά Βουνά που από το 22-16 έφτασαν στο 36-16 και στο +20

Στο +32

 












Οι νεαροί των Ψηλών Βουνών προσέφεραν όμορφο μπάσκετ ανεβάζοντας την διαφορά στο τελικό 63-31 και στο +32. Ο Παύλος Ανδρέου (Φωτογραφία Αριστερά)έβαλε δίποντο, ο Παναγιώτης Ζωχάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σεριαναϊ έβαλε 2ποντο και ο Κωστής Λελούδης πέτυχε δίποντο (51-22). Ο Παναγιώτης Ζωχάκης με δίποντο και ο Κωστής Λελούδης με δίποντο έκαναν το 51-26. Ο Γιάννης Πανόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε τρίποντο, ο Γιάννης Δαράβαλης σκόραρε με follow, ο Γιώργος Πανόπουλος έβαλε δίποντο και ο Λάμπρος Καμαρέτσος σκόραρε για 2 (59-28). Το τελικό 63-31 έγινε μετά από δίποντο του Δημήτρη Σεριανάϊ, τρίποντο του Φώτη Ζαχαράκη και 3ποντη «βόμβα» του Παύλου Ανδρέου.



Αποβλήθηκε ο Ράπτης

2.12 πριν το τέλος του ματς ο Μιχάλης Ράπτης της Remal Madrid αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
11-6, 22-16, 47-19, 63-31

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 19(1), Ανδρέου 7(1), Κουτρομάνος 4, Γκορόγιας, Καμαρέτσος 2, Σεριανάϊ 10, Γενιτσαρόπουλος, Σαμαντάς 6(2), Πανόπουλος 5(1), Ηλιάδης 4, Λερογιάννης 6

Remal Madrid (Βαγγέλης Λελούδης): Ζαχαράκης 7(1), Αθανασόπουλος, Δαράβαλης 2, Λελούδης Ε. 6(2), Λελούδης Κ. 6, Ζωχάκης 10, Ράπτης

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτής: Μαρία Συγγούνη
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος