Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Remal Madrid-Εύρυτος 31-52

Το δεύτερο «ροζ» φύλλο αγώνα κατέκτησε ο Εύρυτος, που επιβλήθηκε της Remal Madrid Με 52-31.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Remal Madrid του Βαγγέλη Λελούδη ήταν αρκετά μαχητική για περίπου 25 λεπτά και διατηρήθηκε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της νίκης. Στην 4η και καθοριστική περίοδο έχασε την συγκέντρωση της και δέχτηκε αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Πρώτοι σκόρερ των «Ισπανών» ήταν με 8 ο Βαγγέλης Λελούδης και ο Παναγιώτης Ζωχάκης, με τον πρώτο να πετυχαίνει και 2 τρίποντα.
Ο Εύρυτος του Λουκά Καρανίκα παρά τις απουσίες των «πρωτοκλασάτων» παικτών του Λάμπρου Τσιώλη και Βαγγέλη Κουτσούμπα ήταν πιο αποτελεσματικός και με διάρκεια στην απόδοση του έφτασε στο τέλος σε μια νίκη με διαφορά 21 πόντων. Οι «Λαγκαδιώτες» δυσκολεύτηκαν για περίπου 25 λεπτά, όμως στην συνέχεια κυριάρχησαν και έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 19-0 σε 3η και 4η περίοδο. Εξαιρετική εμφάνιση για τον σέντερ Σωτήρη Καλαμπάκα που πέτυχε 17.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Εύρυτος αγωνίζεται την Τετάρτη (17/5) με τα Ψηλά Βουνά και η Remal Madrid παίζει την Δευτέρα (15/5) με την Παρέα.

Λιγοστοί θεατές
Περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν το απογευματινό παιχνίδι της Παρασκευής.



Απουσία Βασιλείου & «πρωτοκλασάτων»
Για την ομάδα του Εύρυτου απουσίαζε ο προπονητής Δημήτρης Βασιλείου και οι «πρωτοκλασάτοι» αθλητές της ομάδας Λάμπρος Τσιώλης και Βαγγέλης Κουτσουμπάς.

Εξαιρετικός ο Σ. Καλαμπάκας


Για τους νικητές ο σέντερ Σωτήρης Καλαμπάκας έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 17, ενώ με 11 και τρία εύστοχα τρίποντα ακολούθησε ο Φώντας Ζαχαρόπουλος.


Διπλή πρωτιά Ε.Λελούδη-Ζωχάκη

 












Για την ομάδα της Remal Madrid δυο παίκτες σκόραρα από 8 πόντους και μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα. Πρόκειται για τον γκάρντ Βαγγέλη Λελούδη (Φωτογραφία Αριστερά) και τον φόργουορντ Παναγιώτη Ζωχάκη (Φωτογραφία Δεξιά) που σκόραραν από 8, με τον πρώτο να βάζει και 2 τρίποντα.

Καλύτερα ο Εύρυτος

 












Η ομάδα του Εύρυτου είχε το ελαφρύ προβάδισμα σε όλη την διάρκεια της 1ης πειρόδου για να προηγηθεί στο φινάλε της με + 4 και 11-15. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο, ο Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Πάνος Ρόκκος με δίποντο έκαναν το 0-6. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Λιάγκα, γκολ φάουλ του Παναγιώτη Ζωχάκη με χαμένη ελεύθερη βολή και δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα μετά από έξοχη ασιστ του πατέρα του Χρήστου (4-8). Ο Κώστας Λελούδης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε τρίποντο, ο Ανδρέας Ζιωζιός σκόραρε για 2 και ο Παναγιώτης Ζωχάκης σκόραρε στην εκπονή του χρόνου για το 9-10. Το 11-15 του δεκαλέπτου έγινε μετά από τρίποντο του Φώντα Ζαχαρόπουλου, καλάθι του Γιάννη Δαράβαλη και δίποντο του Θανάση Χουσιάδα.


Ισοφάρισαν τα «Ρεμάλια»

 












Η ομάδα της Remal αντεπιτέθηκε στην 2η περίοδο και ισοφάρισε σε 22-22. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε ξανά για 3, ο Βαγγέλης Λελούδης απάντησε με τρίποντο, ο Κώστας Λιάγκας σκόραρε για 2 και ο Κώστας Αρκουμάνης με δίποντο έγραψε το ισόπαλο 18-18. Το ημίχρονο έλλειψε στο ισόπαλο 22-22 χάρις καλάθι του Θανάση Χουσιάδα (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Παναγιώτη Ζωχάκη, νέο 2ποντο του Θανάση Χουσιάδα και 2ποντο του Κώστα Λελούδη. Ο Κώστας Λιάγκας της Remal ανέκοψε με «τάπα» τον Σωτήρη Καλαμπάκα του Εύρυου.




Ανέβηκε στο φινάλε
Οι «Ισπανοί» μπήκαν δυνατά και στην 3η περιόδο, όμως από το 27-26 ο Εύρυτος αντέδρασε και πήρε σημαντικό προβάδισμα με +7 και 27-34. Ο Βαγγέλης Λελούδης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Ανδρέας Ζιωζιός με δίποντο, ο Φώντας Ζααχαρόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Βαγγέλης Λελούδης με τρίποντο διαμόφωσαν το 27-26. Ο Εύρυτος με σερί 8-0 έφτασε στο 27-34 της 3ης περιόδου μετά από γκολ φάουλ του Σωτήρη Καλαμπάκα με εύστοχη βολή, 2/3 ελεύθερες βολές του Βασίλη Ρουμελιώτη, 1/2  βολές του Θανάση Χουσιάδα και δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα. Ο Πάνος Ρόκκκος σε νεκρό χρόνο είχε 0/2 ελεύθερες βολές. Ο Κώστας Αρκουμάνης της Remal ανέκοψε με «τάπα» τον Θανάση Χουσιάδα του Εύρυτου.



«Φρενήρης» ο Εύρυτος


Με φρενήρη ρυθμό μπήκε ο Εύρυτος στο τελευταίο μέρος του ματς, όπου ολοκλήρωσε ένα σερί 19-0 «κλειδώνοντας» την νίκη για το τελικό 32-51. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος με τρίποντο, ο Ανδρέας Ζιωζιός με δίποντο, ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο, ο Χρήστος Καλαμπάκας με 2ποντο και ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό σερί 19-0 για το 27-45. Ο Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία) διέκοψε το σερί του Εύρυτου και σκόραρε, ο Ανδρέας Ζιωζιός είχε 1/2 βολές και ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε δίποντο (29-48). Το τελικό 31-52 έγινε με καλάθι και φάουλ του Παναγιώτη Ζωχάκη (Άστοχη ελεύθερη βολή), δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα και 2ποντο του Βασίλη Τσιώλη.


Σερί 19-0
Ο Εύρυτος από το τέλος της 3ης περιόδου μέχρι τα μισά της 4ης έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 19-0 και από το 27-26 που έχανε βρέθηκε να κερδίζει με 27-45.

Τα δεκάλεπτα
11-15, 22-22, 27-34, 31-52

Συνθέσεις Ομάδων

Remal Madrid (Βαγγέλης Λελούδης): Λιάγκας 6, Κατσαρής, Δαράβαλης 2, Ράπτης, Λελούδης Ε. 8(2), Ζαχαράκης, Λελούδης Κ. 5(1), Αρκουμάνης 2, Ζωχάκης 8, Αθανασόπουλος, Δροσίνης Γ.

Εύρυτος (Λουκάς Καρανίκας): Ρόκκος 2,  Χουσιάδας 7, Τσιώλης Β. 2, Ζιωζιός 9, Ζαχαρόπουλος 11(3), Ρουμελιώτης 2, Καλαμπάκας Σ. 17, Καλαμπάκας Χ. 2, Καρανίκας

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Κώστας Λέρης
Κριτής: Γιώργος Τζανάκος
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος