Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ψηλά Βουνά-Forestry Force(F.C.) 61-45

Τις επιτυχίες τους διπλασίασαν τα ανώτερα Ψηλά Βουνά, τα οποία επιβλήθηκαν με 61-45 της Forestry Force(F.C.).
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 3 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τουρνουά καλαθοσφαίρισης, παρουσία περίπου 60 φιλάθλων.
Τα Ψηλά Βουνά του Γιάννη Μπουμπουρή έχουν την απαιτούμενη ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ τους, αποτελώντας μια από τις βασικές διεκδικήτριες ομάδες του τροπαίου. Είχαν από το πρώτο δεκάλεπτο το προβάδισμα και οδηγήθηκαν έως το τέλος εκ του ασφαλούς. Θετικότατη παρουσία με 15 πόντους για τον Γιάννη Ηλιάδη και τον Δημήτρη Λερογιάννη.
Η Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου στο πρώτο της παιχνίδι στον θεσμό έδειξε μαχητικότητα και στα 40 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνουν το κάτι παραπάνω. Σίγουρα όμως οι «δασοπόνοι» θα πετύχουν νίκες και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο final 6. Με 9 πόντους ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση ο Γιάννης Κομιανός και ο Γιώργος Τζανάκος.
Οι νικητές θα παίξουν την επόμενη(3η) αγωνιστική με τους Νέους B.C. την Δευτέρα 8/5, ενώ οι ηττημένοι θα αγωνιστούν ξανά την Τετάρτη 10/5 με τους Ντόπιους.

Περισσότεροι στο δεύτερο
Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στους 60 θεατές. Η πλειοψηφία βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο μετά το δεύτερο δεκάλεπτο.


Συμμετοχή Προέδρου-«Γκο»














Χρόνο συμμετοχής πήρε για τους νικητές ο μαχητικός coach Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Άτλαντα, στον οποίο αγωνίζεται η πλειοψηφία των παιχτών των Ψηλών Βουνών. Φετινό ντεμπούτο και για τον Γιώργο Γκορόγια (Φωτογραφία δεξιά), που αποτελούσε και μέλος της περυσινής χάλκινης ομάδας. Δεν έπαιξε μόνο ο μικρός Δημήτρης Σεριανάι.

Σταμάτησαν ψηλά

 












Πολύ καλή εμφάνιση για τον Γιάννη Ηλιάδη(Φωτογραφία αριστερά) και τον Δημήτρη Λερογιάννη(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι είχαν από 15 πόντους ο καθένας. Στους 14 σταμάτησε ο αρχηγός Δημήτρης Σταλίκας.


Η επιστροφή του ΤΕΙ
Μετά από τέσσερα χρόνια και το τουρνουά του 2013 κατέβηκε να αγωνιστεί ομάδα του ΤΕΙ Δασοπονίας στην διοργάνωση.

«Ισοπαλία» και στο Forestry

 












Για τους «δασοπόνους» ο αρχηγός Γιώργος Τζανάκος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 9 με 1 3ποντο, όσους είχε και ο Γιάννης Κομιανός (Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος είχε παίξει και στο περυσινό τουρνουά με τον Ζήκο, ενώ ο δεύτερος ήταν ο 1ος σκόρερ του Άτλαντα στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Καλύτερα οι «βουνίσιοι»

 












Οι παίχτες των Ψηλών Βουνών προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-12. Ο Κώστας Φιλίντας με αυτοκαλάθι, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία αριστερά) και ο Δημήτρης Σταλίκας με σουτ 2 πόντων σημείωσαν το 6-0. Η «δύναμη» με 3ποντα των: Κώστα Φιλίντα και Σπύρου Γκριμόπουλο(Φωτογραφία δεξιά) ισοφάρισε σε 6-6. Ο Μάνθος Κρανιάς ολοκλήρωσε ένα σερί 0-8 για την ομάδα του, κάνοντας το 6-8, με τον Γιάννη Ηλιάδη να «γράφει» το 8-8.  Ο ίδιος με 2/2 βολές και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2ποντο σημείωσαν το 12-8. Με νέα τρίποντη «βόμβα» του Κώστα Φιλίντα έγινε το 12-11. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με σουτ 2 πόντων, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές, ο Γιάννη Κομιανός με 1/2 βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2ποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1/2 βολές έκαναν το 19-12, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.


Ξεκίνημα με αυτοκαλάθι(!)


Ο Κώστας Φιλίντας(Φωτογραφία) της Forestry πήρε πρώτος την κατοχή της μπάλας μετά το τζάμπολ και σκόραρε στο καλάθι της ομάδας του. Οι δυο πόντοι χρεώθηκαν στον αρχηγό των Ψηλών Βουνών Δημήτρη Σταλίκα.

Διπλάσια διαφορά


Τα Ψηλά Βουνά με ένα επιμέρους 16-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενα με 35-23. Ο Μάκης Γενιτσαρόπουλος με 2ποντο, ο Γιώργος Τζανάκος με σουτ 3 πόντων, ο Δημήτρης Σταλίκας και ο Γιάννης Ηλιάδης με εύστοχα σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 25-15. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με γκολ-φάουλ και ο Γιάννης Κομιανός με 2/2 βολές έκαναν το 27-17. Ο Γιάννης Ντεγιάννης(Φωτογραφία) «όπλισε» για τρεις, σημειώνοντας το 27-20. Με 2/2 βολές του Δημήτρη Λερογιάννη, 1/2 βολές του Γιάννη Κομιανού, σουτ 2 πόντων του Γιάννη Ηλιάδη και του Δημήτρη Λερογιάννη επετεύχθη το 33-21.  Ο Μάνθος Κρανιάς με 1/2 βολές, ο Ανδρέας Μπούτσικας με τον ίδιο τρόπο και ο Άγγελος Σαμαντάς με τον δύσκολο 2ποντο διαμόρφωσαν το 35-23. Ο Δημήτρης Σταλίκας των Ψηλών Βουνών έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Γιώργου Τζανάκου της Forestry Force.


«Καθάρισαν» τα Βουνά


Τον έλεγχο είχαν και στο τρίτο δεκάλεπτο τα Ψηλά Βουνά, που έκλεισαν την περίοδο με 47-30 υπέρ τους. Το επιμέρους σκορ της ήταν 12-7. Ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2/2 βολές, ο Γιώργος Τζανάκος και ο Γιάννης Κομιανός με 2ποντα έκαναν το 38-27. Ο Δημήτρης Λερογιάννης, ο Γιάννης Ηλιάδης και ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία) ευστόχησαν για δυο(44-27). Ο Κώστας Φιλίντας με 2/2 βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης με καλάθι και ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 βολές σημείωσαν το 47-30. «Στοπ» στον Ταξιάρχη Κουτρομάνο έβαλε ο Κώστας Καραδήμας των «δασοπόνων». Ένα εντυπωσιακό 3ποντο πίσω από το κέντρο στο τέλος του χρόνου λίγο έλλειψε να πετύχει ο Γιάννης Πανόπουλος των νικητών, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.



Διαχείριση νικητών-Μαχητικοί «δασοπόνοι»


Παρότι ο νικητής είχε κριθεί η Forestry πάλεψε έως το τέλος, με τους «βουνίσιους» να κάνουν διαχείριση. Το επιμέρους 14-15 οδήγησε στο τελικό 61-45. Ο Γιώργος Τζανάκος, ο Γιάννης Ηλιάδης και ο Δημήτρης Σταλίκας ευστόχησαν για δυο, ανεβάζοντας το σκορ στο 51-32. Με καλάθια των: Γιώργου Τζανάκου, Δημήτρη Λερογιάννη, Μάνθου Κρανιά(Φωτογραφία αριστερά) και σουτ 3 πόντων του Κώστα Καραδήμα(Φωτογραφία κέντρο) έγινε το 53-39. Ο Δημήτρης Λερογιάννης και ο Δημήτρης Σταλίκας πραγματοποίησαν με 2ποντα το 57-39. Ο Γιάννης Κομιανός με 2/2 βολές και ο Κώστας Γιοβανόπουλος με 2ποντο πέτυχαν το 57-43. Το τελικό 61-45 έγινε με προσπάθειες για δυο των: Αποστόλη Πιπέρα, Ανδρέα Μπούτσικα(Φωτογραφία δεξιά) και Λάμπρου Καμαρέτσου. Ο Κώστας Λιούντρης της Forestry Force έκανε τάπα στον Γιώργο Γκορόγια των Ψηλών Βουνών.

Τα δεκάλεπτα
19-12, 35-23, 47-30, 61-45

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 14, Γκορόγιας, Πιπέρας 2, Κουτρομάνος 9, Ηλιάδης 15, Καμαρέτσος 2, Σεριανάι, Γενιτσαρόπουλος 2, Σαμαντάς 2, Πανόπουλος, Μπουμπουρής, Λερογιάννης 15

Forestry Force (F.C.) (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος 3(1), Κατσαρός, Αντωνίνης, Τζανάκος 9(1), Γιοβανόπουλος 2, Λιούντρης, Κομιανός 9, Καραδήμας 3(1), Φιλίντας 8(2), Ντεγιάννης 3(1), Μπούτσικας 3, Κρανιάς 5

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Παναγιώτης Ζωχάκης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος