Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η συνέντευξη Τύπου του Final-4 πόλο


Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ανδρών (Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8) οι προπονητές των δύο ομάδων, ο πολυτιμότερος παίκτης, Μανώλης Ζερδεβάς, καθώς και ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Δελακάς μίλησαν για το παιχνίδι, επισημαίνοντας πως ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν αυτός που πήρε δίκαια το κύπελλο.

Κώστας Λούδης - Προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης: «Είναι πολύ μεγάλη μέρα για την Βουλιαγμένη. Είναι μία τεράστια επιτυχία. Όλοι οι τίτλοι έχουν πολύ μεγάλη αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιοι με ιδιαίτερη αξία. Και ένας τέτοιος είναι ο σημερινός που κατέκτησε η ομάδα της Βουλιαγμένης, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία την επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάτι που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Όπως καταλαβαίνετε αυτός ο τίτλος έχει τεράστια αξία, είναι πολύ σημαντικό με ποιον αντίπαλο παίζεις. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς παίξαμε 5 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τρία για τα πλέι οφ και 2 στην κανονική διάρκεια και στα πέντε επικράτησε ο Ολυμπιακός. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια μήπως και καταφέρουμε και πιέσουμε τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά, κάτι που δεν έχει συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι μειονέκτημα γι αυτόν. Καταφέραμε και μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το 4ο οκτάλεπτο και εκεί με εξαιρετική άμυνα και σε εξαιρετική μέρα του Μάνου (Ζερδεβά) φτάσαμε σε αυτήν την τεράστια επιτυχία». Το πιστεύε και το πέρασε στους παίκτες: «Αν δεν πιστεύεις δεν μπορείς να πας πουθενά στη ζωή σου. Δεν είναι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στη ζωή μας. Το είχα πει και στους παίκτες πριν το παιχνίδι, τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα, δίνουν ενέργεια, δίνουν πίστη και θάρρος. Εμείς το ονειρευτήκαμε και το πιστεύαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το σημερινό παιχνίδι. Είχαμε στους παίκτες ότι το μυστικό απέναντι σε μία τόσο δυνατή και ποιοτική ομάδα, είναι να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέταρτο οκτάλεπτο, ώστε να βάλουμε πίεση στον Ολυμπιακό, κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα καταφέραμε και με πολύ καλή άμυνα, πίστη και ενθουσιασμό καταφέραμε να φτάσουμε στον τίτλο».

Ο Μανώλης Ζερδεβάς, πολυτιμότερος παίκτης του Final-4 σημείωσε: «Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ήρθαμε ως αουτσάιντερ σε αυτή τη διοργάνωση και όπως μας είχε πει και ο προπονητής σήμερα θα έπρεπε να τα δώσουμε όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο για να διεκδικήσουμε το να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσο περνούσε το παιχνίδι βλέπαμε ότι είμαστε κοντά να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο κολυμβητήριο, πίστευα ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και παρά τις απώλειες της θα σταθεί στο γήπεδο όπως τα προηγούμενα παιχνίδια είτε στα πλέι οφ, είτε στην κανονική διάρκεια, που έχει αποδείξει ότι η διαφορά της με εμάς δεν είναι τόσο κοντά, όσο η σημερινή. Εκμεταλλευτήκαμε τις απώλειες του Ολυμπιακού, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, το πιστέψαμε και με το πάθος και τον ενθουσιασμό μας καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο». Εκμεταλλευτήκαμε την χαλαρότητα του Ολυμπιακού».

Ο Θοδωρής Βλάχος προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Μετά από χρόνια χάσαμε έναν τίτλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ήμασταν αντάξιοι των απαιτήσεων για έναν τελικό. Για την Βουλιαγμένη έχει μεγάλη σημασία αυτή η κατάκτηση, εμείς ίσως έχουμε χάσει την αξία ενός τελικού, ενός τίτλου, γιατί τα τελευταία χρόνια κατακτούμε τα πάντα. Νομίζω ότι πολλά συνέβησαν για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Χωρίς να αναφερθώ σε περισσότερα, θα αναφερθώ στο ότι δεν ήμασταν καλοί, δεν είχαμε έναν παίκτη να διακρίνεται και όσες φορές ήμασταν μπροστά στο σκορ δεχτήκαμε πάρα πολύ εύκολα και παιδικά γκολ. Θεωρώ ότι όπως έχω πει κι άλλες φορές καθαρά η δική μας απόδοση διαμορφώνει το παιχνίδι και σήμερα η Βουλιαγμένη έκανε αυτά που έπρεπε. Υπερέβαλε εαυτόν αλλά εμείς ήμασταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Τώρα ότι άλλα έχουν συμβεί τα ξέρουμε και είμαστε γνώστες αυτών. Και ίσως αυτή η απώλεια του τίτλου ενεργοποιήσει περισσότερο όλους τους μηχανισμούς του Ολυμπιακού κυρίως για το αντρικό πόλο. Δυστυχώς, επειδή κυριαρχούμε ίσως έχουμε χαλαρώσει σε πάρα πολλά πράγματα, θεσμικά και διάφορα, στα οποία δεν θέλω -και να με ρωτήσετε δεν θα απαντήσω σε λεπτομέρειες- να αναφερθώ, που είναι πολύ σημαντικά και ίσως να κάνουν λίγο το ένα λίγο το άλλο να διαμορφώνουν μία κατάσταση που αν σε πετύχουν σε κακή μέρα να γίνει αυτό που έγινε σήμερα. Ξανά συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη. Εμείς σήμερα δεν αξίζαμε μόνο για την απόδοση μας να κατακτήσουμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε».

Βαγγέλης Δελακάς - Αρχηγός Ολυμπιακού: «Καταρχάς συγχαρητήρια στην Βουλιαγμένη. Σήμερα θεωρώ ότι είχαμε τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, δεν δείξαμε καθόλου πάθος, δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια και χάσαμε αυτόν τον τίτλο. Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη».

Πηγή: www.koe.org.gr