Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τελικός Europa League: Άρωμα... Champions League στη Στοκχόλμη!


Ο φετινός τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης θυμίζει έντονα Champions League, καθώς Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν δύο τεράστια ποδοσφαιρικά brands παγκοσμίως με μεγάλη εμπορική αξία.
Μαζί έχουν κατακτήσει 7 Τσάμπιονς Λιγκ (4 ο Άγιαξ και 3 οι “Κόκκινοι Διάβολοι”), ενώ ο Αίαντας έχει κατακτήσει στο παρελθόν και το κύπελλο Ουέφα (την περίοδο 1991/92) αντίθετα με την αγγλική ομάδα που αν στεφθεί κυπελλούχος την Τετάρτη, θα είναι το πρώτο της τρόπαιο σε αυτή τη διοργάνωση κάτω από οποιαδήποτε ονομασία (Uefa - Europa).


Η απουσία του εντυπωσιακού Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να αποτελεί κομβική απώλεια για την Μάντσεστερ, αλλά από τη στιγμή που κατάφερε και άντεξε στην πίεση της Θέλτα και βρέθηκε στον τελικό του Europa League, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει και να κατακτήσει το τρόπαιο, ώστε να “γλυκάνει” μια ακόμα μέτρια εγχώρια χρονιά. Από την άλλη μεριά, ο Άγιαξ θα βρεθεί μετά από αρκετά χρόνια σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ενθυμούμενος, το (όχι και τόσο μακρινό), ένδοξο παρελθόν του. Ο φετινός τελικός αναμένεται να κλέψει λίγη από τη λάμψη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, και το Stoiximan.gr έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο αριθμό αποκλειστικών στοιχηματικών επιλογών και ειδικών στοιχημάτων για τον εν λόγω αγώνα!
Στο Friends Arena, λοιπόν, της Στοκχόλμης για 90 λεπτά Άγγλοι και Ολλανδοί θα πάψουν να είναι... φίλοι και θα διεκδικήσουν με πάθος ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο που χρειάζονται πολύ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θα μπορέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συνέλθει από το σοκ του τραυματισμού του Ζλάταν ή έφτασε η ώρα το νεανικό, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο, σύνολο του Άγιαξ να επανέλθει στις σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες;