Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Οι πιθανοί αντίπαλοι του πρωταθλητή Ευρυτανίας στην Γ΄ Εθνική


Η Ευρυτανία θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής από την πρωταθλήτρια ομάδα του Βελουχίου. Οι 109-110 ομάδες της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2017-2018 θα μοιραστούν σε 8 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.
Αυτό σημαίνει πως οι όμιλοι θα περιλαμβάνουν 13-14 ομάδες, με τις αποστάσεις, και κατά συνέπεια τα έξοδα, να μειώνονται. Πλέον αναμένουμε και τον διαχωρισμό από την ΕΠΟ, ούτως ώστε να γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά τον χάρτη των ομίλων  της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2017-2018.
Οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ' Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου στη Football League για να ανέβουν οι τέσσερις.

Πιθανοί αντίπαλοι του Βελουχίου
Ορισμένοι από τους επικρατέστερους αντιπάλους του ΑΠΟΚ είναι οι: Οπούντιος Μαρτίνου(ΕΠΣ Φθιώτιδας), Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος, Γ.Σ. Αλμυρού(ΕΠΣ Θεσσαλίας), Α.Ο. Σελλάνων(ΕΠΣ Καρδίτσας), Αχιλλέας Φαρσάλων(ΕΠΣ Λάρισας), Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου, Διγενής Νεοχωρίου(ΕΠΣ Τρικάλων) και Αστέρας Ιτέας(ΕΠΣ Φωκίδας)

Το νέο πρωτάθλημα 2017-2018
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017 – 2018 θα αποτελείται από  8 ομίλους, που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό ομάδων ( 14 ή 13 ).
Συνολικά στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 θα πάρουν μέρος εκατόν εννιά 109, κατ΄ ελάχιστο, ομάδες.
Μπορεί να γίνουν και 110 αν ο κυπελλούχος Γ Εθνικής δεν είναι πρωταθλητής της ΕΠΣ που ανήκει. Αν είναι και δεν είναι  ο φιναλιστ θα βγει η χαμένη ομάδα του τελικού στην Γ Εθνική.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την «κανονική περίοδο» στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι Ομάδες.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει «το ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία στο οποίο θα μετέχουν οι δικαιούμενες Ομάδες.

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Β΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος 8 ομάδες.
β. Θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 4 ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν 4 Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού
Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Β΄ Εθνική κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της Β΄ Εθνικής, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές.