Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Το μέλλον είναι πολύ ωραίο και ευοίωνο για το μπάσκετ στο Καρπενήσι»


Μια λαμπρή προσωπικότητα του Ελληνικού μπάσκετ τίμησε με την παρουσία του τους τελικούς πρωταθλήματος Δημοτικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Π.Α.Κ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΚ δήλωσε στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου τα ακόλουθα: «Τα παιδιά απέδειξαν το παράδειγμα ότι πρέπει πραγματικά να συμπαραστεκόμαστε στο άθλημα και να προσπαθούμε να έχουμε τα παιδιά μας μέσα στα γήπεδα. Τα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερα για τον εαυτό σου, διότι συνδυάζει την πρακτική ικανότητα, κινητικές δεξιότητες και την σωματική ικανότητα και το πιο σημαντικό και για την κοινωνία να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παιδιών.»
Για το εάν υπάρχει ταλέντο: «Φυσικά υπάρχει και ταλέντο, είναι δεδομένο ότι υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, πόσω μάλλον στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε ένας λαός που μας ταιριάζει αυτό το παιχνίδι και σίγουρα υπάρχουν πολλά ταλέντα. Ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Χρειάζεται πολύ σημαντική και οργανωμένη δουλειά, για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να συναγωνιστούν τα υπόλοιπα παιδιά από διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία προσπαθούν και αυτά να γίνουν καλοί αθλητές και μπασκετμπολίστες.»
Σχετικά με τους Έλληνες νέους προπονητές: «Νομίζω ότι ο σύνδεσμος αισθάνεται πολύ περήφανος, διότι εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούσε πάντα με τα σεμινάρια του και με την περισσότερη πληροφόρηση να μεταφέρει στα παιδιά πράγματα, στους Έλληνες προπονητές. Κατάφερε να φέρει σπουδαίους προπονητές να μεταφέρουν και την σκέψη και το παιχνίδι. Όλο αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ τους καινούργιους προπονητές να έχουν κάνει τις επιτυχίες και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο παγκόσμιο. Είναι σε πολύ καλό δρόμο και οι Έλληνες έχουν μεγάλη δίψα για την γνώση και πληροφόρηση και αυτό προσπαθούμε και εμείς σαν σύνδεσμος να το προσφέρουμε»
Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Βραζιλίας ανέφερε: «Υπάρχει μια επικοινωνία με την ομοσπονδία, ενδιαφέρονται οι άνθρωποι, θα δούμε. Είμαστε σε συζητήσεις. Θα δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε αυτήν την συνεργασία.»
Σχετικά με την παρουσία του στο Καρπενήσι: «Καταρχήν αισθάνομαι πολύ ωραία, γιατί στο Καρπενήσι είχα έρθει πριν από αρκετά χρόνια ως προπονητής. Νομίζω ότι αυτή η εικόνα που είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Είδα παιδάκια από Δημοτικά Σχολεία να παίζουν με θέληση και με πάθος και να δείχνουν μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι, για να κάνουν το κάτι παραπάνω Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές, διότι έχουν μαζέψει τα παιδιά να ασχολούνται με το άθλημα. Έχουν δείξει μεγάλη πρόοδο, όταν ήρθα δεν υπήρχε τίποτε ιδιαίτερο από μπάσκετ εδώ στο Καρπενήσι. Τώρα νομίζω γίνεται πολύ ωραία προσπάθεια, οι προπονητές, η Κατερίνα(Ενν. Μπαλωμένου) με τον Φώντα(Ενν. Ζαχαρόπουλο) κάνουν πολύ ωραία δουλειά. Ενδιαφέρονται να μάθουν πολλά πράγματα, διότι έχουν επαφή με τον σύνδεσμο και με εμένα προσωπικά. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που είδα εδώ παιδιά που έχουν ωραίες εικόνες, μου έδωσαν πολύ ωραία ωραία χαρά αυτά που είδα. Μου αρέσει το γήπεδο,  διότι δείχνει προσεγμένο. Όταν είχα έρθει πρώτη φορά δεν ήταν έτσι. Δείχνει ανθρώπους που αγαπάνε τον χώρο και τον αθλητισμό. Γίνεται μια ωραία προσπάθεια. Θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον είναι πολύ ωραίο και ευοίωνο για το Καρπενήσι και τα παιδιά εδώ.»
Όσον αφορά το ενδεχόμενο μελλοντική ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας ανέφερε: «Νομίζω ότι για να συμμετάσχει κάποιος στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι πάντα από όλα τιμητικό. Από εκεί και πέρα δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο εμένα. Αφορά όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ και αφορά την ομοσπονδία για το τι θα αποφασίσει. Ο Πρόεδρος και η ομοσπονδία γενικώς  ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και πως θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα με τον καλύτερο τρόπο.»