Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ψηλά Βουνά-Νέοι B.C. 67-50

Με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεση τους τα Ψηλά Βουνά επιβλήθηκαν με 67-50 των Νέων B.C., οι οποίοι έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στην διοργάνωση.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 20:00. Διεξήχθη στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο Δήμος Καρπενησίου. Μικρή προσέλευση θεατών υπήρχε και σε αυτήν την συνάντηση.
Τα Ψηλά Βουνά του Γιάννη Μπουμπουρή έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έδωσαν χρόνο συμμετοχής στους θεωρητικά μη βασικούς παίχτες τους, αποδεικνύοντας το βάθος που έχουν στο ρόστερ τους. Ξεχώρισαν μάλιστα οι μικροί Δημήτρης Σεριανάι και Παύλος Ανδρέου. Στους 17 σταμάτησε ο πρώτος σκόρερ των «ψηλών» Αποστόλη Πιπέρας. Οι νικητές έκαναν το 3/3 και έχουν αποδείξει την δυναμική τους.
Οι Νέοι B.C. του Πάνου Καραγιάννη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, όπου από το -33 μείωσαν το τελικό -17. Εξαιρετική παρουσία για τον Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος σημείωσε 18 με δυο τρίποντες «βόμβες».  Οι «πράσινοι μπέμπηδες» μετρούν τρεις ήττες.
Οι «βουνίσιοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη 10/5 τον Πρωτέα σε ματς-ντέρμπι, ενώ οι Νέοι θα παίξουν ξανά στις 17 Μαΐου με τους Ντόπιους., καθώς έχουν ρεπό την 4η αγωνιστική.

Περισσότεροι…αλλα λίγοι
Μικρή προσέλευση φιλάθλων της καλαθοσφαίρισης είχε και το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας. Περίπου 30-35 θεατές είδαν την συνάντηση.


Άτλαντας VS Π.Α.Κ.
Οι νικητές αγωνίζονται στο τουρνουά με φανέλες του Άτλαντα και οι ηττημένοι με εμφανίσεις της Π.Α.Κ.

Ο Πιπέρας πρώτος


Για τα Ψηλά Βουνά ο Αποστόλης Πιπέρας(Φωτογραφία) ήταν ο μοναδικός διψήφιος, έχοντας 17 πόντους στο ενεργητικό του. Ο μικρός Δημήτρης Σεριανάι σημείωσε 9. Ο δεύτερος είναι μέλος της παμπαιδικής ομάδας του Άτλαντα. Ο τελευταίος κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με τον Παύλο Ανδρέου.


Νέοι διαιτητές














Για πρώτο ματς στο τουρνουά σφύριξαν οι: Κώστας Λέρης(Φωτογραφία αριστερά) και Θοδωρής Χονδρός(Φωτογραφία δεξιά).

Μικροί και στους δυο
Χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νέα παιδιά έδωσαν οι νικητές, οι οποίοι τα πήγαν πολύ καλά. Η ομάδα των Νέων έκανε την καλύτερη της εμφάνιση και αποτελείται αποκλειστικά με παιδιά 15-16 ετών.

Διαφορετική πορεία
Τα Ψηλά Βουνά έκανε το 3/3 και είναι από τα φαβορί του τουρνουά, ενώ οι «πράσινοι» έχουν 0/3, όμως κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Εντυπωσιακός Παπαγεωργίου


Εξαιρετική παρουσία είχε ο Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία) των Νέων. Ο νεαρός πλέι μέικερ έβαλε 18 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Στους 12 σταμάτησε ο σταθερά καλός Ερμής Καραμπάς. Και οι δυο αποτελούν μέλη της ομάδας παίδων της Π.Α.Κ.

Τραυματίας ο «Ντο»


Για τους ηττημένους δεν έπαιξε και έδινε οδηγίες από τον πάγκο μαζί με τον προπονητή Πάνο Καραγιάννη ο τραυματίας σέντερ Κώστας Ντότσικας.

Με σερί τα Ψηλά Βουνά














Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 16-4, μετατρέποντας το σκορ από το 2-4. Ο Αποστόλης Πιπέρας, ο Ερμής Καραμπάς και ο Ευθύμης Γραμματίκας διαμόρφωσαν το 2-4. Ο Μάκης Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) με δυο προσωπικά 2ποντο σημείωσε το 6-4. Με καλάθια δυο πόντων των: Λάμπρου Καμαρέτσου(Φωτογραφία δεξιά), Αποστόλη Πιπέρα, Μάκη Γενιτσαρόπουλου, Γιάννη Πανόπουλου και εκ νέου του Αποστόλη Πιπέρα σημειώθηκε το 16-4.


«Βουνίσια» κυριαρχία
 

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 39-12 υπέρ των Ψηλών Βουνών. Το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν 23-8 υπέρ τους.  Ο Λάμπρος Καμαρέτσος με καλάθι έκανε το 18-4 και έκλεισε το σερί υπέρ της ομάδας του σε 16-0. Ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία αριστερά), ο Αποστόλης Πιπέρας έκαναν το 22-6. Ο Ανδρέου με 2ποντο και ο Πιπέρας με 4 προσωπικούς πόντους ανέβασαν το σκορ στο 28-6, για να μειώσει σε 28-8 ο Ερμής Καραμπάς. Με γκολ-φάουλ του Αποστόλη Πιπέρα, καλάθι του Δημήτρη Σεριανάι(Φωτογραφία κέντρο), γκολ-φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου και 2ποντο του Νίκου Τόλη «γράφτηκε» το 32-12.  Ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία δεξιά) με σουτ 3 πόντων σημείωσε το 35-12, ενώ ο Δημήτρης Λερογιάννης και ο συνονόματος του Σεριανάι με 2ποντα πέτυχαν το 39-12. Ο Νίκος Τόλης των ηττημένων έβαλε «στοπ» στον Γιώργο κορόγια των νικητών.


Αντεπίθεση Νέων


Πολύ καλά τα πήγαν στην 3η περίοδο οι Νέοι. Με ένα επιμέρους 13-18 μείωσαν στο -22 για το 52-30. Ο Παύλος Ανδρέου, ο Νίκος Τόλης(Φωτογραφία αριστερά), ο Δημήτρης Σεριανάι με εύστοχα 2ποντο έκαναν το 43-14. Με νέα καλάθια των: Παύλου Ανδρέου και Δημήτρη Σεριανάι οι «βουνίσιο» προηγήθηκαν με +33(47-14).  Ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία κέντρο) «όπλισε για τρεις και ο ίδιος με 1/2 βολές πέτυχε το 47-18. Κώστας Παπαγεωργίου και Νίκος Τόλης με σουτ 2 πόντων μείωσαν σε 47-22, κλείνοντας ένα σερί 0-8 για τους Νέους. Ο Λάμπρος Καμαρέτσος ευστόχησε σε προσπάθεια για δυο(49-22). Ο Ερμής Καραμπάς με δυο προσωπικά καλάθια πέτυχε το 49-26. Το 52-30 επετεύχθη με 2ποντα των: Κώστα Παπαγεωργίου, Ερμή Καραμπά(Νέο σερί 0-8 για τους «πράσινους» και τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα(Φωτογραφία δεξιά).


Την κατέβασαν και άλλο


Στο τελικό 67-50 οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες. Τα Ψηλά Βουνά έκαναν συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές τους. Οι Νέοι είχαν ένα επιμέρους 15-20 υπέρ τους. Λάμπρος Καμαρέτσος, Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσαν το 56-30 με 2ποντα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου με εύστοχο σουτ 3 πόντων, ο Γιώργος Καραθάνος με δίποντο, ο Αποστόλης Πιπέρας με έμμεσο τρίποντο(γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή) και ο Σεραφείμ Μπίκας με 2ποντο σημείωσαν το 59-37. Ο Ερμής Καραμπάς σημείωσε το 59-39 και ο Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία δεξιά) με 2ποντο το 62-39. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Γιώργος Γκορόγιας χρίστηκαν ξανά σκόρερ για το 64-41. Ο Παπαγεωργίου ήταν εξαιρετικός και με ένα ακόμη 2ποντο και με 3ποντο σημείωσε το 64-46. Με γκολ-φάουλ του Δημήτρη Λερογιάννη, 2ποντο του Γιώργου Καραθάνου, 1/2 βολές του Δημήτρη Σεριανάι και καλάθι του Νίκου Τόλη «γράφτηκε» το τελικό 67-50.


Τα δεκάλεπτα
16-4, 39-12, 52-30, 67-50

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 3(1), Ανδρέου 8, Πιπέρας 17, Κουτρομάνος, Καμαρέτσος 8, Σεριανάι 9, Γενιτσαρόπουλος 6, Σαμαντάς 3(1), Πανόπουλος 2, Γκορόγιας 4, Λερογιάννης 7(1)

Νέοι B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Παπαγεωργίου 18(2), Καραντάνας, Τάκης, Γραμματίκας 2, Μπίκας 2, Τόλης Α., Καραμπάς 12, Τόλης Ν. 8, Καραθάνος 8(1)

Διαιτητές: Κώστας Λέρης& Θοδωρής Χονδρός
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος