Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Νέοι B.C.-Ντόπιοι 41-71

Νέα ευρεία νίκη για τους Ντόπιους, που συνέτριψαν τους Νέους με 71-41.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές.
Οι Νέοι του Πάνου Καραγιάννη αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για ένα ακόμη ματς ,παίζοντας ενάντια σε μεγαλύτερους ηλιακακά αθλητές. Κράτησαν επαφή στο σκορ μόνο στο πρώτο μέρος, με την διαφορά να ξεφεύγει στην επανάληψη και να φτάνει στο τελικό +30. 12 πόντους σκόραραν οι: Ερμής Καραμπάς και Κώστας Ντότσικας με τον τελευταίο να βάζει και 1 τρίποντο.
Οι Ντόπιοι κατέβηκαν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πιστιόλη έφτασαν εύκολα σε ένα εμφατική νίκη μετά το ματς ενάντια στους Forestry Force και διατηρήθηκαν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έλεγξαν το ματς και είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα με 4 αθλητές τους να βάζουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης σκόραρε 18 για τους νικητές.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική οι Ντόπιοι αγωνίζονται με τον Πρωτέα την Δευτέρα (24/5), ενώ οι Νέοι παίζουν την ίδια μέρα με το Sporting.

Λίγος κόσμος
Περίπου 30 θεατές παρακολούθησαν την βραδινή αναμέτρηση του τουρνουά μπάσκετ.

Νέα ευρεία νίκη
Οι Ντόπιοι βρήκαν ρυθμό και μετά τους Φοιτητές των Forestry συνέτριψαν τους Νέους, παίζοντας όμορφο μπάσκετ.

«Κοουτσάρισμα» Πιστιόλη
Για τους Ντόπιους απουσίαζε ο προπονητής τους Γιάννης Πέτρου και την ομάδα κατέβασε ένας άλλος Γιάννης ο τραυματίας αθλητής Γιάννης Πιστιόλης. Ο Πιστιόλης αναπλήρωσε επάξια τον απόντα Πέτρου μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του.


Πρώτη για Κακαβά


Πρώτη συμμετοχή στην διοργάνωση έκανε ο σέντερ Χρήστος Κακαβάς των Ντόπιων, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους.

18ο Λιάπης


Για τους νικητές ο Κωνσταντίνος Λιάπης ηγήθηκε στο σκοράρισμα βάζοντας 18, με τον Χρήστο Κακαβά να τον ακολουθεί με 14.


«12αρηδες» Καραμπάς & «Ντό»

 












Για τους Νέους δυο αθλητές σκόραραν από 12 πόντους. Πρόκειται για τους Ερμή Καραμπά (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστα Ντότσικα (Φωτογραφία Δεξιά) με τον τελευταίο να βάζει και 1 τρίποντο.

Χωρίς τρίποντο
Οι Ντόπιοι δεν σκόραραν καμία φορά έξω από τα 6.75 και είναι η ομάδα με τα λιγότερα τρίποντα στην διοργάνωση.

Μόνο ήττες
Οι Νέοι αποκομίζουν εμπειρίες από την διοργάνωση παίζοντας με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές και μετρούν μόνο ήττες στο τουρνουά.

Προβάδισμα τεσσάρων
Οι «κόκκινοι» στο τελευταίο 3λεπτο της περιόδου έτρεξαν ένα σερί 7-0 και από 11-8 προηγήθηκαν στο 11-15 της 1ης περιόδου. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο, ο Κώστας Ντότσικας με τρίποντο, ο Ερμής Καραμπάς με δίποντο και ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο έκαναν το 4-5. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης έβαλε 2ποντο, ο Κώστας Ντότσικας σκόραρε για 2, ο Χρήστος Κακαβάς είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Ντότσικας σκόραρε δίποντο και έβαλε καλάθι και φάουλ με χαμένη ελεύθερη βολή για το 11-8. Με σερί 7-0 οι Ντόπιοι προσπέρασαν και έφτασαν στο 11-15 μετά από δίποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη, καλάθι του Βασίλη Τσουκαλά, δίποντο του Γιάννη Χαλκιά και 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Τσουκαλά. Ο Χρήστος Κακαβάς των Ντόπιων μοίρασε δυο τάπες στον Ερμή Καραμπά των Νέων.




Βρήκαν ρυθμό


Οι Ντόπιοι βρήκαν ρυθμό στην 2η περίοδο και έφτασαν στο +15 και στο 18-33 τρέχοντας μάλιστα ένα σερί 14-0. Ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Ερμής Καραμπάς με δίποντο, ο Βασίλης Τσουκαλάς με νέο δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 13-23. Οι Ντόπιοι συνέχισαν να σκοράρουν και έφτασαν σε ένα σερί 14-0 χάρις δίποντο του Πάνου Αρβανίτη, δυο συνεχόμενα λει απ του Δημήτρη Σβερώνη και καλάθι του Βασίλη Τσουκαλά.  Εν συνεχεία ο Ευθύμης Γραμματίκας (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 3, ο Πάνος Αρβανίτης έβαλε δίποντο και ο Ερμής Καραμπάς έβαλε δίποντο για το 18-33 του ημιχρόνου. Ο Βασίλης Σβερώνης των Ντόπιων ανέκοψε με τάπα τον Στέργιο Καραντάνα των Νέων.



Σερί 14-0
Οι Ντόπιοι «έτρεξαν» ένα σερί 14-0 και από το 13-17 έφτασαν στο 13-31.

2.5 περίοδοι χωρίς φάουλ-4 συνολικά
Από τα μισά της 2ης περιόδου μέχρι το τέλος του αγώνα δεν καταλογίστηκε κανένα φαουλ από τους διαιτητές. Οι δυο ομάδες έπαιξαν «χαλαρά» χωρίς να «σφίξουν» τις άμυνες τους. Συνολικά στο ματς έγινε 4 φάουλ, όλα στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα.

Ντόπια κυριαρχία


Και η 3η περίοδος άνηκε στους Ντόπιους που βγάζοντας όμορφες επιθέσεις έφτασαν στο 28-55. Ο Κώστας Παπαγεωργίου με δίποντο, ο Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία) με δίποντο, ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο και ο Κώνσταντίνος Λιάπης με δίποντο διαμόρφωσαν το 20-39. Ο Βασίλης Τάκης έβαλε καλάθι, ο Πάνος Αρβανίτης σκόραρε δίποντο, ο Χρήστος Κακαβάς σκόραρε για 2 και ο Ερμής Καραμπάς πέτυχε καλάθι (24-43). Ο Κωνσταντίνος Λιάπης σημείωσε συνεχόμενα 2ποντα, ο Χρήστος Κακαβάς σκόραρε για 2 και ο Πάνος Αρβανίτης με δίποντο έγραψαν το 24-51. Με δίποντο του Ερμή Καραμπά, καλάθι του Χρήστου Κακαβά, 2ποντο του Ερμή Καραμπά και καλάθι του Πάνου Αρβανίτη έγινε το 28-55. Ο σέντερ των Ντόπιων Χρήστος Κακαβάς ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Ντότσικα των Νέων.


Στο +30

 












Ελεύθερο μπάσκετ παίχτηκε στην 4η περίοδο με την διαφορά να ανεβαίνει στο +30 και στο τελικό 41-71 υπέρ των Ντόπιων. Ο Κώστας Ντότσικας με δίποντο, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με δυο απανωτά δίποντα, ο Στέργιος Καραντάνας με δίποντο και ο Ευθύμης Γραμματίκας με 3ποντο διαμόρφωσαν το 35-59. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης έβαλε καλάθι, ο Θοδωρής Χονδρός σκόραρε για 2, ο Βασίλης Τσουκαλάς έβαλε δίποντο και ο Βασίλης Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για 2 (35-67). Ο Κώστας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Βασίλης Σβερώνης με δίποντο, ο Κώστας Ντότσικας με δίποντο και ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 41-71.


Τα δεκάλεπτα
11-15, 18-33, 28-55, 41-71

Συνθέσεις Ομάδων

Νέοι B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Παπαγεωργίου 6, Καραντάνας 2, Τάκης 2, Γραμματίκας 6(2), Μπίκας, Καραμπάς 12, Ντότσικας 12(1)

Ντόπιοι (Γιάννης Πιστιόλης): Σβερώνης Δ. 8, Σβερώνης Β. 4, Χονδρός 2, Χαλκιάς 2, Κακαβάς 14, Λιάπης 18, Τσουκαλάς 11, Αρβανίτης 12, Φαρμάκης

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Κώστας Λέρης
Κριτής: Μαρία Συγγούνη
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος