Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 7-8

Η ψυχωμένη Βουλιαγμένη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επιβλήθηκε πανάξια του ισχυρού Ολυμπιακού με 7-8 και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος μετά από ένα εκπληκτικό ματς.
Ο συναρπαστικός μεγάλος τελικός του 18ου Final 4 πόλο ανδρών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/5) στο κολυμβητήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6  το απόγευμα. Στο κολυμβητήριο της πόλης μας παραβρέθηκαν περίπου 500 θεατές.
Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να πιάσει καλή απόδοση, επηρεασμένος και από τις απουσίες των αθλητών του. Είχε το ελαφρές προβάδισμα, όμως έφτασε την διαφορά μέχρι και τα 2 γκολ. Στην τελευταία περίοδο δεν έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και ο Ν.Ο.Β. από το 7-6 έφτασε στο τελικό 7-8.
Η Βουλιαγμένη του Κώστα Λούδη ήταν ψυχωμένη και κατέβαλλε στο τέλος την αντίσταση του Ολυμπιακού, παίρνοντας έναν σπουδαίο τίτλο. Ο Ν.Ο.Β. παρότι «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο δεν πτοήθηκε και κατάφερε στο τέλος να κάνει την σπουδαία ανατροπή-τίτλου.
Ο Ναυτικός κατέκτησε τo 4ο κύπελλο της ιστορίας του, σταματώντας την κυριαρχία των Πειραιωτών.
Ο ΝΟΒ είχε 3/13 στον παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από τη θέση του φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 4/12 στον παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 γκολ από τον φουνταριστό.

Περίπου 500
Περίπου 500 θεατές παραβρέθηκαν στο κολυμβητήριο της πόλης μας, με αρκετά κενά να υπάρχουν στις εξέδρες.



Χωρίς παλμό
Παρότι ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του αρκετούς φιλάθλους δεν υπήρχε παλμός στην κερκίδα. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκοι» δεν βοήθησαν στην μάχη εκτός της πισίνας και την στιγμή που το ματς ήταν σε μια «κλωστή».

Κόκκινες απουσίες
Σημαντικές ήταν οι απουσίες του Ολυμπιακού πριν του τραυματία Γιάννη Φουντούλη δεν αγωνίστηκε και ο Ισπανός Άλμπερτ Λιφάντε Εσπανιόλ, καθώς χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερος ξένος ο τερματοφύλακας Γιόσιπ Πάβιτς.

«Φύλακας άγγελος»


Ο νεαρός τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης Μανώλης Ζερδεβάς (Φωτογραφία) έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και ήταν ο MVP του τελικού.

Ρεβάνς Βουλιαγμένη
Πέρυσι ο Ν.Ο.Β. έχασε το κύπελλο από τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του και φέτος πήρε άτυπη ρεβάνς από τους Πειραιώτες. Μάλιστα φέτος οι Πειραιώτες μετρούσαν 5 νίκες ενάντια στην Βουλιαγμένη. Ο Ολυμπικός  ήταν αήττητος στην Ελλάδα για 4 χρόνια, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο στις 14 από τις 16 τελευταίες διοργανώσεις. 

Απονομές πριν τον τελικό
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού βραβεύτηκαν από την Κ.Ο.Ε. για την διοργάνωση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός. Με την σειρά της η Περιφέρεια απένειμε και αυτή τιμητική πλακέτα στην Ομοσπονδία και στον Πρόεδρο της Δημήτρη Διαθεσόπουλο. 








Για το Τσάμπιονς Λίγκ
Ο Ολυμπιακός ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λίγκ, αγωνιζόμενος στο Final 6 της Βουδαπέστης.

Πήρε το 4ο
Ο Ν.Ο.Β. πανηγύρισε το 4ο κύπελλο της ιστορίας του στην 15η συμμετοχή του σε τελικό. Τελευταία φορά τα είχε καταφέρει το 2012(6-4 την Χίο)

Όμορφο σκηνικό
Ένα πολύ ωραίο σκηνικό, εξάλλου έλαβε χώρα στο ξεκίνημα του αγώνα και λίγο πριν από την παρουσίαση των ομάδων με δύο κορίτσια μικρής ηλικίας, το ένα με τη φόρμα που έφερε να διακριτικά του Ολυμπιακού και το άλλο του Ν.Ο. Βουλιαγμένης να μεταφέρουν το τρόπαιο στον χώρο απονομών

Όλα 2

 
Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το πρώτο 8λεπτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα, όμως η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κώστας Γεννηδουνιάς και ο Κώστας Μουρίκης (Φωτογραφία Αριστερά) έκαναν το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Η Βουλιαγμένη με γκολ των Χρήστου Αφρουδάκη (Φωτογραφία Κέντρο) στον παίκτη παραπάνω και του Μάριου Καπότση (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Μπροστά οι Πειραιώτες


Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν στο ημίχρονο με ένα γκολ διαφορά και με 4-3. Ο Μλάνταν Γιάνοβιτς (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη με τον Ολυμπιακό να παίξει με 2 παίκτες παραπάνω έκανε το 3-2. Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης στον παίκτη παραπάνω μετά από πάσα του Δημήτρη Τίγκα (Φωτογραφία Κέντρο) ισοφάρισε σε 3-3. Το 4-3 του ημιχρόνου έκανε με όμορφο μακρινό σουτ ο Μανώλης Μυλωνάκης (Φωτογραφία Δεξιά).

Νέα ισοπαλία


Η Βουλιαγμένη ήταν μαχητική και αν βρέθηκε να χάνει με 5-3 ισοφάρισε στο 6-6 κάνοντας το ματς ντέρμπι. Ο Σταμάτης Αργυρόπουλος-Κανακάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό σουτ έκανε το 5-3 για τον Ολυμπιακό. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 5-5  χάρης σε τέρμα του Θανάση Χρυσοσπάθη (Φωτογραφία Κέντρο) από ασιστ του Δημήτρη Τίγκα και γκολ του Μάριου Καπότση στον παίκτη παραπάνω.  Ο Γιώργος Ντόσκας (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και ο Δημήτρη Τίγκας με μακρινό σουτ που βρήκε και το δοκάρι ισοφάρισε σε 6-6.

Αποβολή Κόλιανιν
Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε στη δεύτερη περίοδο ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού Χρβόγιε Κόλιανιν για διαμαρτυρία.

Είχε ψυχή ο ναυτικός


 Η ομάδα της Βουλιαγμένης έκανε επική ανατροπή στο φινάλε και πανηγύρισε την νίκη τίτλου επικρατώντας του Ολυμπιακού με 7-8. Ο Κώστας Γεννηδουνιάς (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Μλάνταν Γιάνοβιτς έβαλε μπροστά τον Ολυπιακό με 7-6. Η Βουλιαγμένη με γκολ του Νεμάνια Βίτσο (Φωτογραφία Κέντρο) στον παίκτη παραπάνω και στο τέλος της επίθεσης ισοφάρισε σε 7-7. Το τελικό 7-8 έκανε ο Μανώλης Σολανάκης (Φωτογραφία Δεξιά) στον παίκτη παραπάνω και μετά από ασιστ του Χρήστου Αφρουδάκη. Ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στα μπλοκ των αντιπάλων.

Αποβολές για 4
Θανάσης Χρυσοσπαθής, Κώστας Γουβής της Βουλιαγμένης και Βαγγέλης Δελακάς, Μλάνταν Γιάνοβιτς του Ολυμπιακού συμπλήρωσαν τρεις ποινές και αποβλήθηκαν.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού οι πολίστες της Βουλιαγμένης ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς για την επιτυχία τους.




Τα 8λεπτα
2-2, 4-3, 6-6, 7-8

Δηλώσεις Προπονητών

Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός) «Πιστεύω πως όσες φορές βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ φερθήκαμε παιδιάστικα και δεχθήκαμε αστεία γκολ. Κρατήσαμε τη Βουλιαγμένη μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια η Βουλιαγμένη έμεινε μέσα στον αγώνα και από τις πολλές αποβολές, ενώ δεχθήκαμε και γκολ που δε συνηθίζουμε να τρώμε. Όλο αυτό έφερε πίεση στην ομάδα μας και τελικά χάσαμε ένα κύπελλο».
Για το πως θα επηρεάσει την ομάδα του η απώλεια του κυπέλλου ενόψει Final-6: «Δεν μπορώ να ξέρω αν θα επηρεάσει την ομάδα. Σίγουρα σήμερα ήμασταν κακοί. Πρέπει να ξεκουραστούμε, καθώς πάμε σε μια άλλη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα θα δείξει».
Για το ότι επέλεξε να μη βάλει τον Μπούσλιε: «Νομίζω ότι σήμερα με τους διαιτητές αυτούς και ο Μπούσλιε θα ήταν με τρεις ποινές έξω. Δεν είναι μομφή, αλλά νομίζω πως σήμερα εδιναν πολύ εύκολα ποινές».

Κώστας Λούδης (Βουλιαγμένη):  «Ίσως ήταν το τέλειο παιχνίδι. Δεν υπάρχει τέλεια εμφάνιση, όμως βάσει της δυναμικής του αντιπάλου το αγγίξαμε. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε ενέργεια και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θεωρώ πως είμαστε πανάξιοι νικητές. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τίτλος. Κάθε τρόπαιο έχει τη δική του αξία και αυτό έχει πολύ μεγάλη. Το πετύχαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που την επόμενη εβδομάδα διεκδικεί – και εύχομαι από την καρδιά μου να το καταφέρει – να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικός είναι ο τίτλος γι αυτή την ομάδα».
Για το αύριο του συλλόγου: «Είναι τεράστιο το κίνητρο γι αυτά τα νέα παιδιά. Όταν καταφέρνεις να κερδίσεις μια ομάδα που ίσως είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης σε μία εβδομάδα, γεμίζει τους παίκτες μου με φιλοδοξίες και όνειρα. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε όνειρα. Δεν κοστίζουν τίποτα και δίνουν τρομερή ενέργεια, αξία και φιλοδοξία σε αυτό που πάμε να κάνουμε».

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 2, Πρέκας, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 1, Γαλανόπουλος

Βουλιγαμένη (Κώστας Λούδης): Ζερδέβας, Κοπελιάδης, Δελαγραμμάτικας, Καλογερόπουλος, Χρυσοσπάθης 2, Γουβής, Αφρουδάκης 1, Καλαϊντζής, Βίτσο 1, Καπότσης 2, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Δήμου, Πάτερος

Διαιτητές: Ανδρέας Μοιραλής & Μιχάλης Κουρέτας
Κριτές Τερμάτων: Γρηγόρης Σπανούδης & Σπύρος Αχλαδιώτης
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος