Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μυρίκη-Ποταμιά 6-4

«Χορταστική» ήταν η συνάντηση της Μυρίκης με την Ποταμιά. Η πρώτη επικράτησε με 6-4 και οι δυο ομάδες ακόμη..σκοράρουν.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό το βλέμμα ελάχιστων θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε όμορφο και ελεύθερο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στα play off. Έπαιξε ξανά με αρκετούς ταλαντούχους πιτσιρικάδες. Δυο τέρματα σημείωσε ο Άγγελος Παχής και από ένα οι: Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Χρήστος Κατσαρής, Χρήστος Λέρης και Σάκης Θεοχάρης. Ο Α.Ο.Μ. τελείωσε τα μπαράζ στην 3η θέση με 6 βαθμούς και ήταν ο πρωταγωνιστής της κανονικής διάρκειας.
Η Ποταμιά του Χρήστου Λιάνγκου(Απουσίαζε ο Δημήτρης Τσιγαρίδα) αγωνίστηκε χωρίς άγχος, ήταν καλή επιθετικά, αλλά κακή αμυντικά. Δυο φορές βρήκε δίχτυα ο Κώστας Γιαννακόπουλος, ενώ το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ πρόσθεσαν και οι: Ηλίας Σαπούνης και Κώστας Μπούρας. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Πάνος Μπουμπουρής. Οι Μεγαλοχωρίτες τερμάτισαν 4οι με 3 πόντους, έχοντας θετική παρουσία.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αγωνιστική περίοδο, όπως και την άρχισαν, καθώς είχαν «κοντραριστεί» στο ξεκίνημα της στο κύπελλο.

Αδιάφορο για όλους
Το μη βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα οδήγησε στο γήπεδο μόνο..συγγενείς και φίλους. Ωστόσο αυτοί «αποζημιώθηκαν» με τα 10 γκολ και με το παραπάνω.


Πρώτη νίκη
Η Μυρίκη, πρώτη της κανονικής διάρκειας κατάφερε την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ να σημειώσει την «παρθενική» της νίκη στην διαδικασία.

Εκπληκτικό σκορ
Αγγλία θύμισε το τελικό 6-4, με τις δυο ομάδες να παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και να σκοράρουν 10 συνολικά φορές.

«Κοούτσαρε» ο Λιάνγκος


Απουσίαζε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας. Την ομάδα καθοδήγησε ο συνεργάτης του Χρήστος Λιάνγκος(Φωτογραφία).

5απλη αλλαγή στην σύνθεση












 














Πέντε αλλαγές περιελάμβανε το αρχικό σχήμα της Μυρίκης ύστερα από την ήττα από τον ΑΠΟΚ. Βασικοί χρησιμοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Αντωνίου οι: Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Στάθης Μπουμπουρής(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Μάριος Πατρώνης(Φωτογραφία κάτω αριστερά), Χρήστος Κατσαρής και Φώτης Ζαχαράκης(Φωτογραφία κάτω  δεξιά)
Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Τσιάμη(Μπήκε αλλαγή), Ανδρέα Τσαντήλα, Θωμά Τσίπρα, Θωμά Σκοτίδα και Ταξιάρχη Γούλα(Απουσίαζαν).

Σύνολο 35
Οι Μεγαλοχωρίτες χρησιμοποίησαν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου 35 ποδοσφαιριστές.

Εύκολο έργο Μπύρου


Στην πρώτη του παρουσίας ως πρώτος διαιτητής σε αγώνα play off ο Σπύρος Μπύρος(Φωτογραφία) δεν είχε δύσκολο έργο. Δεν χρειάστηκε μάλιστα να υποδείξει κάποια κάρτα.

Επιστροφή με γκολ
Μετά από 2,5 χρόνια απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Κώστας Μπούρας της Ποταμιάς επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους με γκολ και ασίστ.


«Τακαρέλ» στην εστία


Φετινό ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια της Ποταμιάς για τον Κώστα Χειλά, γνωστό και ως «Τακαρέλ», ο οποίος έπαιξε έως το 34΄.


Αλλαγή προσώπων και στην Ποταμιά














Πέραν των δυο προαναφερθέντων ξεκίνησαν για την Ποταμιά ως νέα πρόσωπα στην βασική ενδεκάδα και οι: Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Μπισμπίκης(Φωτογραφία δεξιά).
Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Καλύβα, Σπύρου Μπούρα, Γιάννη Ζαλοκώστα,  Γιώργου Γκορόγια(Απουσίαζαν), Αντώνη Μαντζιούτα(Μπήκε ως αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό ποδόσφαιρο και προβάδισμα Α.Ο.Μ.
Ελεύθερο ποδόσφαιρο παίχτηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι δυο ομάδες προσέφεραν θέαμα με το ημίχρονο να λήγει με 4-2 υπέρ της Μυρίκης.

Προηγήθηκε με «Τσίτα»


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) μόλις στο 6ο λεπτό με έξοχο σουτ από θέση δεξιά άνοιξε το σκορ(0-1) για την Ποταμιά.



Ισοφάριση Γενιτσαρόπουλου


Η «απάντηση» της Μυρίκης ήρθε στο 11ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή του Κώστα Γενιτσαρόπουλου(Φωτογραφία) και κακή εκτίμηση του Κώστα Χειλά.



Ολική ανατροπή


Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά την σέντρα του Σάκη Θεοχάρη, ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε αργή αντίδραση του αντίπαλου τερματοφύλακα και πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι για το 2-1.



Καλό τελείωμα «Σαπ»


Ο..καταιγισμός των τερμάτων συνεχίστηκε στο 21ο λεπτό και ήταν η σειρά του Ηλία Σαπούνη(Φωτογραφία) της Ποταμιάς να χριστεί σκορ και να κάνει το 2-2 με όμορφο σουτ εκτός περιοχής.



Πάλι ο Παχής
Ο Άγγελος Παχής είχε «κέφια» και έκανε και το 3-2, για το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 33ο λεπτό, όταν απόφυγε από δεξιά τον Κώστα Χειλά και σούταρε σε άδειο τέρμα. Ο Παχής πέτυχε 3 γκολ στα play off.




Τέρμα ο Φλωράκης


Ο μεσοεπιθετικός Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) κάλυψε θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του, παίρνοντας την θέση του Κώστα Χειλά στο 34΄.



Σκόρερ ο Κατσαρής


Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μυρίκης πέτυχε ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία), όταν έκανε το 4-2 στο 38΄ με ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γιαννακόπουλος με πολύ όμορφο σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Δόση(0-1).
10΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Παχή απέκρουσε ο Χειλάς σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χειλά, μετά από λάθος του τελευταίου(1-1).
13΄: Κόρνερ του Μπουμπουρή Π. από δεξιά, κεφαλιά του Φαρμάκη πέρασε πάνω από τα δοκάρι της Μυρίκης.
17΄: Ο Θεοχάρης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παχής στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε μετά από κακό υπολογισμό του αντίπαλου τερματοφύλακα και σημείωσε το 2-1.
21΄: Με ωραίο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής ο Σαπούνης σημάδεψε την δεξιά γωνία της Μυρίκης και ισοφάρισε σε 2-2.
25΄: Ο Παχής δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χειλά.
33΄: Ο Παχής από δεξιά απόφυγε τον Χειλά και σουτ ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος σημείωσε το 3-2.
38΄: Ο Κατσαρής με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φλωράκη(4-2).

Β΄ Μέρος

Από δυο η καθεμιά
Και η επανάληψη περιείχε γκολ. Τα δυο πρώτα τα πέτυχε η Μυρίκη και τα δυο τελευταία η Ποταμιά για το τελικό 6-4.

5ο από Χρήστο Λέρη


Στο 54΄ ο Φώτης Ζαχαράκης τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη(Φωτογραφία), που με σουτ «έγραψε» το 5-2 για την Μυρίκη.



Έφτασε στα 6


Σταματημό δεν είχε η τυπικά γηπεδούχος και στο 71΄ ήταν η σειρά του Σάκη Θεοχάρη(Φωτογραφία) να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Άγγελου Παχή και να πέτυχει το 6-2 με διαγώνιο σουτ.



Νταμπλ σκορ


Ο Κώστας Μπούρας(Φωτογραφία) επανήλθε στα γήπεδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ένα 15αρτο πριν την συμπλήρωση των 90΄ μείωσε σε 6-3 μετά την πάσα του Κώστα Γιαννακόπουλου.


Δοκάρι από κόρνερ


Στο οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Δόση σταμάτησε το απευθείας κόρνερ του ταλαντούχου Πάνου Μπουμπουρή(Φωτογραφία).
Τέλειωσε όπως άρχισε
Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της συνάντησης Κώστας Γιαννακόπουλος ήταν και ο σκόρερ του τελευταίου.  Δέχτηκε ασίστ του Κώστα Μπούρα στο 85΄ και ευστόχησε για το εντυπωσιακό 6-4. Ο «Τσίτας» πέτυχε δυο γκολ στην αναμέτρηση και σκόραρε τρεις φορές εναντίον της Μυρίκης στα μπαράζ. Μάλιστα η Μυρίκη είναι η μοναδική ομάδα, η οποία έχει αγωνιστεί ένα μικρό διάστημα την περίοδο 2013-2014 πλην της πολυετούς θητείας του στην αγαπημένη του Ποταμιά.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Καλό σουτ του Μπισμπίκη έξω από την περιοχή έφυγε μόλις πάνω από την εστία της Μυρίκης.
48΄: Ο Μπισμπίκης δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ όμορφα ο Δόσης.
 54΄: Σέντρα του Ζαχαράκη από δεξιά, ο Λέρης με κατευθείαν σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2.
57΄: Σέντρα-σουτ του Ζαχαράκη από δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ο Φλωράκης.
61΄: Ο Γενιτσαρόπουλος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο ης Ποταμιάς.
71΄: Ο Παχής με μπαλιά τροφοδότησε τον Θεοχάρη, που με σουτ από δεξιά πραγματοποίησε το 6-2.
75΄: Ο Γιαννακόπουλος πάσαρε στον Μπούρα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα(6-3).
82΄: Απευθείας φάουλ του Παχή μπλοκαρίστηκε από τον Φλωράκη.
83΄: Ο Ζαραβέλης δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.
84΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Μπουμπουρή Π. από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
85΄: Ο Μπούρας έκανε κεφαλιά-πάσα στον Γιαννακόπουλο και ο τελευταίος με σουτ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 6-4.
88΄: Σέντρα του Ζαραβέλη από δεξιά, κεφαλιά του Μπούρα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των τυπικά γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Λέρης, Θεοχάρης,
Ποταμιά: Γιαννακόπουλος, Μπουμπουρής Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Κλείσαμε την αγωνιστική περίοδο νικηφόρα στο σημερινό παιχνίδι. Δώσαμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά. Κατά διαστήματα είχαμε καλές ενέργειες, καλές επινοήσεις και αυτό είναι το ευχάριστο. Το μέλλον ανήκει στους νέους ποδοσφαιριστές. Κάνοντας έναν απολογισμό για την σαιζόν παρότι είχαμε μια θετική παρουσία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από εκεί και ύστερα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα play off, με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά λάθη όλοι μας και να μην πετύχουμε τον στόχο μας, ώστε μέχρι τελευταία αγωνιστική να είμαστε πρωταγωνιστές. Θεωρώ ότι έγινε μια πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση, με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και γενικότερα προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και σε μεγάλο χρονικό διάστημα τα καταφέραμε. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την πολύ καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο Νίκο Τσώνη και τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη Χαντζόπουλο. Είναι πλέον ένας άλλος προγραμματισμός για την επόμενη σαιζόν, ευελπιστώ να βελτιωθούν οι αδυναμίες, έτσι ώστε η ομάδα της Μυρίκης να είναι πάλι πρωταγωνίστρια και στον θεσμό του πρωταθλήματος και στον θεσμό του κυπέλλου. Να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και στην ομάδα του ΑΠΟΚ καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Να ευχαριστήσω εσάς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., που βρισκόσασταν δίπλα μας καθόλη την διάρκεια της σαιζόν.»

Χρήστος Λιάνγκος (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην Μυρίκη, η νίκη της ήταν δίκαιη. Εμείς θέλαμε να έχουμε αυτήν την εικόνα που είχαμε σε όλα τα ματς των play off, της αγωνιστικότητας και της αυταπάρνησης, αλλά σήμερα δεν το δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Τουλάχιστον αγωνιστικά δείξαμε ένα πολύ χαλαρό πρόσωπο κυρίως αμυντικά και η ευθύνη είναι πρωτίστως δικιά μου. Παρόλα αυτά η προσπάθεια που έκαναν όλα τα παιδιά όλη αυτήν την χρονιά και κυρίως στα μπαράζ να τους πιστωθεί, γιατί όσο είχαμε δυνάμεις και αντοχές η ομάδα δεν έχανε από κανέναν στο ημίχρονο και μέχρι το 60΄-65΄ εκτός από σήμερα. Αυτοί οι παίχτες εκτός από την ποιότητα που έχουν, έχουν και μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, την οποία ίσως πρέπει να τη συνδυάσουν και με την προσπόνηση την νέα χρονιά, γιατί αυτό στοιχίζει ουσιαστικά, για να κάνει η ομάδα το επόμενο βήμα και να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική μέχρι τέλους και με καλύτερα αποτελέσματα. Εύχομαι καλό καλοκαίρι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Θεοχάρης, Πατρώνης, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής Ε.(60΄ Τσιάμης), Κατσαρής, Ζαχαράκης, Τριανταφύλλου, Λέρης, Παχής

Ποταμιά (Χρήστος Λιάνγκος): Χειλάς(34΄ Φλωράκης), Μπουμπουρής Π., Μπισμπίκης(58΄ Μαντζιούτας Α.), Γκορόγιας Ι., Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Ζαραβέλης, Λιάνγκος, Μπούρας Κ., Σαπούνης(46΄ Νάσιος), Γιαννακόπουλος

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος