Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Εθνικός-Βουλιαγμένη 5-14

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης κυριάρχησε στον 1ο ημιτελικό και προκρίθηκε για 2η συνεχή χρονιά στον τελικό επικρατώντας με ευκολία του Εθνικού με 5-14.
Ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 πόλο ανδρών διεξήχθη την Παρασκευή (19/5) στο κολυμβητήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα και τον παρακολούθησαν περίπου 150 με 200 θεατές.
Ο Εθνικός του Φάνη Κουντουδιού έκανε κάκιστο πρώτο ημίχρονο όπου δεν κατάφερε να σκοράρει και έχασε στην ουσία όλες του τις ελπίδες για την διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό. Έμεινε με αρκετά τέρματα πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο, έχοντας σημαντικές επιτυχίες. Βελτιώθηκε σχετικά στο 40 8λεπτο, όπου και σκόραρε 3 φορές.
Η Βουλιαγμένη του Κώστα Λούδη μπήκε δυνατά στον αγώνα και επέβαλλε τον ρυθμό της κυριαρχώντας και φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στην νίκη-πρόκριση. Πέτυχε αρκετά όμορφα τέρματα και πέρασε για 2η συνεχή σεζόν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Η Βουλιαγμένη στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (20/5) θα αντιμετωπίσει στις 6 το απόγευμα τον Ολυμπιακό, όπως και πέρυσι στην Βουλιαγμένη.
Ο Εθνικός είχε 2/10 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο ΝΟΒ είχε 5/10 και 1/1 πέναλτ

Λίγοι θεατές
Ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία του final 4 πόλο έγινε παρουσία περίπου 150 με 200 θεατών. Μεγάλο μέρος της κερκίδας του κολυμβητηρίου ήταν άδειο. Την ίδια ώρα διεξάγονταν ο ημιτελικός για το Final 4 της Euroleague Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Από το 2015
Στο Καρπενήσι είχε πραγματοποιηθεί και το Final 4 του πόλο τον Μάιο του 2015. Η διοργάνωση επέστρεψε στην πόλη μας μετά από 2 χρόνια.

Λούδης ίσον Καρπενήσι


Ο προπονητής της Βουλιαγμένης Κώστα Λούδη έχει δώσει το παρών σε όλες τις αναμετρήσεις πόλο που έχουν διεξαχθεί στο Καρπενήσι. Τις προηγούμενες φορές ως τεχνικός του Νηρέα Λαμίας και του Παναθηναϊκού.

Απουσίες Εθνικού
Για την ομάδα του Εθνικού απουσίαζαν 3 τιμωρημένοι πολίστες. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Τζωρτζάτο (Βασικός Τερματοφύλακας), Μιχάλη Καζάζη(Αμυντικός) και Γιάννη Τζώρτζη (Περιφερειακός). Απουσίαζε επίσης ο γκολκίπερ Αλέξανδρος Κουμής και την εστία υπερασπίστηκε ο νεαρός Σπύρος Ματθαίου.

Και πέρυσι στα ημιτελικά
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί και στον περσινό ημιτελικό του Final 4 που έγινε στην Βουλιαγμένη, με τον Ν.Ο.Β. να επικρατεί και τότε με σκορ 11-7.

Μαζί Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος
Μαζί παρακολούθησαν τον ημιτελικό του Final 4 ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός.


15ος τελικός
Ο Ν.Ο.Β. θα αγωνιστεί για 15η φορά σε τελικό κυπέλλου και για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια και έχει κατακτήσει 3 φορές το τρόπαιο. Αντίθετα ο Εθνικός την τελευταία φορά που συμμετείχε σε τελικό ήταν το 2007(Και τελευταία κατάκτηση το 2005).

Σκόραρε στην 3η
Ο Εθνικός δυσκολεύτηκε αρκετά επιθετικά και σκόραρε μετά από περίπου 20 λεπτά, όπου στην 3η περίοδο μείωσε σε 1-8.

Πιο καλά ο Ν.Ο.Β.

 












Η ομάδα της Βουλιαγμένης κυριάρχησε στο πρώτο 8λεπτο και προηγήθηκε με 0-3. Οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν στο ξεκίνημα να εκμεταλλευτούν από μια επίθεση με πλεονέκτημα στον παίκτη παραπάνω. Ο Μανώλης Σολανάκης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Νίκου Κοπελιάδη και ο Χρήστος Αφρουδάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ στον παίκτη παραπάνω και ο ίδιος με σουτ στον παίκτη παραπάνω μετά από πάσα του Δημήτρη Τίγκα διαμόρφωσαν το 0-3 για την Βουλιαγμένη.

Συνέχισε με άλλα 3

 












Η Βουλιαγμένη σκόραρε 3 φορές και στο 20 8λεπτο διπλασιάζοντας το σκορ (0-6). Ο Μανώλης Σολονάκης μετά από ασιστ του Χρήστου Αφρουδάκη και ο Νεμάνια Βίτσο (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Μάριου Καπότση ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-5. Ο Κώστας Γούβης (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από νέα ασιστ του Μάριου Καπότση έκανε το 0-6.

+8 για Βουλιαγμένη

 
Ο Εθνικός κατάφερε να σκοράρει μετά από αρκετό χρόνο, όμως η Βουλιαγμένη κυριάρχησε φτάνοντας στο +8 και στο 2-10. Ο Νίκος Κοπελιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό σουτ και ο Κώστας Γουβής μετά από ασιστ του Χρήστου Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω έκαναν το 0-8. Ο Κώστας Χονδροκούκης (Φωτογραφία Κέντρο) έβαλε το πρώτο γκολ του Εθνικού στον παίκτη παραπάνω μετά από πάσα του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα και μείωσε σε 1-8.  Ο Νίκος Κοπελιάδης με όμορφο μακρινό σουτ, ο Νικήτας Κόχειλας και ο Θανάσης Χρυσοπάθης (Φωτογραφία Δεξιά)με έξοχο μακρινό σουτ πέτυχαν το 2-10. 


Βελτίωση Εθνικού

 












Ο Εθνικός βελτίωσε την απόδοση του στην 4η περίοδο, ωστόσο το σκορ έκλεισε στο 5-14. Ο Νεμάνια Βίτσο με δυο συνεχόμενα τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-12. Ο Νικήτας Κόχειλας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Θωμά Σιώνη και ο Στέφανος Φουτρής (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ και με διαγώνιο σουτ μείωσαν για τον Εθνικό σε 5-12. Ο Μανώλης Σολανάκης με γκολ στον παίκτη παραπάνω και ο Δημήτρης Δήμου με πέναλτι πραγματοποίησαν το τελικό 5-14.

Τα 8λεπτα
0-3, 0-6, 2-10, 5-14

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Κουντουδιός  (Εθνικός): «Δυστυχώς ήμασταν αποδεκατισμένοι. Είχαμε παίκτες που έλειπαν λόγω τιμωρίας, άλλους που ήταν τραυματισμένοι, ενώ δυο παιδιά δεν ήρθαν στο Καρπενήσι επειδή έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις. Από τη μία αυτό είναι πολύ καλό, από την άλλη είσαι υποχρεωμένος να μην μπορείς να διεκδικήσεις πολλά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε δυνάμεις παίξαμε αρκετά καλά και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν πληρώσαμε τις απουσίες μας, αλλά το γεγονός ότι ήμασταν ένα μήνα εκτός ρυθμού και δεχτήκαμε γκολ επιπόλαια. Το σκορ στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν πλασματικό. Στη συνέχεια η ανωτερότητα του ΝΟ Βουλιαγμένης και η κούραση της ομάδας μας έφεραν το τελικό αποτέλεσμα. Για το φετινό Εθνικό είναι τεράστια επιτυχία που βρίσκεται στο Καρπενήσι».

Μιλώντας για τον επικείμενο τελικό μεταξύ του ΝΟ Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού σχολίασε: «Οι πιθανότητες της Βουλιαγμένης είναι λίγες, αλλά πρέπει να τις διεκδικήσει μέχρι το τέλος»



Κώστας Λούδης (Βουλιαγμένη) «Δεν είδαμε το παιχνίδι με τον Εθνικό σαν προπόνηση. Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Προσπάθησα να πείσω τα παιδιά ότι εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας ανεξαρτήτως των προβλημάτων του Εθνικού. Ο αντίπαλος είναι μια ομάδα με πολύ βαρύ σκουφάκι και πρέπει να τη σέβεσαι. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και εκμεταλλευτήκαμε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Μου δόθηκε κι εμένα η δυνατότητα να κάνω συντήρηση δυνάμεων για τον αυριανό τελικό και τα πιο νέα παιδιά να πάρουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα Final-4. Πηγαίνουμε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Θυμίζω ότι είναι ένα παιχνίδι και ο μοναδικός στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε τη διαφορά που υπάρχει, αλλά θα πρέπει κάνουμε το τέλειο παιχνίδι».

Συνθέσεις Ομάδων

Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Ματθαίου, Γέμελος, Σκληρός, Κόχειλας 2, Σιώνης, Φουτρής Α., Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 1, Αγκόρτσας, Ξυλούρης, Μπεριστιάνος, Τσαγκάρης, Φουτρής Σ. 2

Βουλιγαμένη (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας, Γραμματικός, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Καλαϊντζής, Βίτσο 3, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης 3, Κουρούβανης Δ., Δήμου 1, Κουρούβανης Ν.

Διαιτητές: Ανδρέας Μοιραλής & Γρηγόρης Σπουνούδης
Κριτές Τερμάτων: Μιχάλης Κουρέτας & Σπύρος Αχλαδιώτης
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος