Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κεράσοβο-Απεραντιακός 4-2

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε στο Κεραοχώρι, όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε με 4-2 του Απεραντιακού και μπήκε με θετικό τρόπο στο πρωτάθλημα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 28/5 στο γήπεδο Κερασοχωρίου, ξεκινώντας στις 4 και 30. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και κάτω από αρκετό κρύο.
Το Κεράσοβο του Χρήστου Κοσμά προηγήθηκε νωρίς, όμως στην συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ.  Τελικώς στην επανάληψη βρήκε ξανά τα πατήματα του και μπήκε με το «δεξί» στο πρωτάθλημα. Ο Χρήστος Βλάχος πέτυχε το πρώτο και το τελευταίο γκολ της ομάδας του, ενώ ενδιάμεσα σκόραραν ο Χρήστος Κοσμάς και ο Γιώργος Παπαροιδάμης. Οι Κερασοβίτες έχουν πλέον -9 βαθμούς.
Ο Απεραντιακός του Κώστα Κουτσοθανάση κάνει μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια με νέα παιδιά από την περιοχή του πρώην Δήμου Απεραντίων. Ο έμπειρος Κοσμάς Τσιαμάκης και ο ταλαντούχος Θύμιος Καρδαμπίκης σημείωσαν τα δυο γκολ της ομάδας τους στο πρώτο μέρος. Η Βαλαώρα έχει 1 βαθμό, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα και θα «κοντραριστεί» με την Δόξα για την πρώτη θέση.
Οι νικητές θα κάνουν το ρεπό τους στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, ενώ ο Απεραντιακός υποδέχεται την Κυριακή 4/6 στο Καρπενήσι το Ραπτόπουλο.

Κρύο στο «Σύνορο»
Χαμηλή θερμοκρασία και τσουχτερό κρύο για την εποχή επικρατούσε στο «Σύνορο». Μόλις 5-6 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο του Κερασοχωρίου.


Κατέβασε το μείον
Το Κεράσοβο άρχισε το πρωτάθλημα με -12 βαθμούς και φιλοδοξεί να μειώσει την αρνητική του βαθμολογία.

Οι δυο Πρόεδροι














Την εστία του Κερασοχωρίου υπερασπίστηκε ο Θύμιος Μούτσελος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ αρχηγός του είναι ο Γιάννης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία δεξιά). Πρόκειται για τον νυν Πρόεδρο του Παναγραφιωτικού και τον πρώην Πρόεδρο του ίδιου σωματείου αντίστοιχα.

Άλλοτε πρωταθλήτριες
Το Κεράσοβο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρυτανίας το 1992 και το 1994 και ο Απεραντιακός το 2010.

Αλλαγή ώρας
Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 16:30 και όχι στις 17:00, καθώς υπήρξε αλλαγή ώρας.

Απτόητος ο Κοσμάς-Πρώτο Σκαρμούτσου


Παρά τα 50 του χρόνια ο Κοσμάς Τσιαμάκης του Απεραντιακού συνεχίζει απτόητος, δίνοντας το παράδειγμα στα νέα παιδιά. Την πρώτη του φετινή συμμετοχή έκανε και ο Μίλτος Σκαρμούτσος(Φωτογραφία).

Για πρωτιά με Δόξα
Ο Απερανιακός θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου με το Ραπτόπουλο, όμως έχασε έδαφος μετά την ήττα του από το Κερασοχώρι.

Άλλος τερματοφύλακας


Στην εστία της Βαλαώρας βρέθηκε ο Θωμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία), καθώς ο Βαγγέλης Σκόνδρας απουσίαζε.

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Απεραντιακός
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη τους αξιόλογη στιγμή στο ματς, όμως ο Απεραντιακός ανέτρεψε το σκορ και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 1-2.

Γρήγορο προβάδισμα
Το Κεράσοβο σημείωσε το 1-0 στο 7ο λεπτό, όταν μετά τον συνδυασμό των: Δημήτρη Μπανιά-Χρήστου Κοσμά και Χρήστου Βλάχου ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 1-0.



Με χτύπημα φάουλ Τσιαμάκη


Οι Απεράντιοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 28ο λεπτό. Ο Κοσμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία) με εξαιρετική μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θύμιου Μούτσελου για το 1-1.




Ανέτρεψε το σκορ


Ο κινητικός Θύμιος Καρδαμπίκης(Φωτογραφία) του Απεραντιακού με ωραίο χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-2, γυρίζοντας «τούμπα» το ματς.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Συνδυασμός Μπανιά-Κοσμά-Βλάχου είχε αποδέκτη τον τελευταίο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα(1-0).
12΄: Ωραίο σουτ του Καρδαμπίκη έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
28΄: Ο Τσιαμάκης Κ. με εκτέλεση φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Μούτσελου(1-1).
35΄: Με όμορφο σουτ εκτός περιοχής ο Καρδαμπίκης σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κερασόβου και σημείωσε το 1-2.
37΄: Ο Βλάχος τροφοδότησε τον Παπαροιδάμη, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.

Β΄ Μέρος

Ολική ανατροπή Κερασόβου
Ανώτερο ήταν το Κερασοχώρι στην επανάληψη και κατάφερε να γυρίσει το 1-2 σε 4-2 και να μπει με το «δεξί» στο πρωτάθλημα. Αξιόλογη προσπάθεια έκανε ο νεανικός Απεραντιακός.

Στα ίσια το παιχνίδι
Οι Κερασοβίτες ισοφάρισαν στο 68ο λεπτό με ψύχραιμο σουτ του Χρήστου Κοσμά μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 2-2.



«Έσπασε» το  τεχνητό οφσάιντ
Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 84΄. Ο Γιώργος Παπαροιδάμης με διαγώνιο σουτ μετά την ασίστ του Χρήστου Κοσμά σημείωσε το 3-2. Οι παίχτες του Απεραντιακού διαμαρτυρήθηκαν ελαφρώς για οφσάιντ στον δεύτερο βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη.


Τελείωσε το ματς
Ασταμάτητοι ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι και ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄, ο Χρήστος Βλάχος με ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς για το τελικό 4-2.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Καρδαμπίκης πάσαρε στον Κώτσια, που σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Κερασόβου.
64΄: Πάσα του Μπανιά στον Βλάχο, ο οποίος σούταρε και ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού έδιωξε με τις γροθιές.
66΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Κονδύλη μπλόκαρε ο Μούτσελος χωρίς δυσκολία.
68΄: Ο Κοσμάς Χ. με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία του Τσιαμάκη ισοφάρισε σε 2-2.
70΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουτσοθανάση Κ. απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
74΄: Ο Βλάχος τροφοδότησε τον Παπαροιδάμη, το σουτ του οποίου απομάκρυνε ο πορτιέρο Τσιαμάκης.
84΄: Ο Κοσμάς Χ. έκανε κάθετη πάσα στον Παπαροιδάμη, που με διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού σημείωσε το 3-2.
88΄: Πλασέ του Παπαροιδάμη απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιρτή έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι των Απεράντιων.
89΄: Ο Βλάχος έκανε κούρσα από αριστερά, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Τσιαμάκη «έγραψε» το 4-2.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Βλάχος, Κοσμάς Χ., Λάμπρου, Τρίκας Ν.
Απεραντιακός: Κονδύλης, Τσιαμάκης Κ., Καρδαμπίκης

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Χρήστος Κοσμάς): Μούτσελος, Ρίζος, Τσιγαρίδας(69΄ Καλαμπάκας), Λάμπρου, Κοσμάς Χ., Τρίκας Ν., Παπαροιδάμης, Κοσμάς Σ., Μπανιάς, Βλάχος, Τρίκας Σ.

Απεραντιακός (Κώστας Κουτσοθανάσης): Τσιαμάκης Θ., Καρδαμπίκης, Ζαρμακούπης, Τσιαμάκης Κ., Κουτσοθανάσης Κ., Τσιαμπόκαλος, Τσιαμάκης Α., Κονδύλης, Κώτσιας, Σκαρμούτσος, Κουτσοθανάσης Β.(78΄ Παλιούρας)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος