Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 4-1

Την μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος, η οποία αντιστοιχεί και σε άνοδο στην Γ΄ Εθνική πανηγυρίζει ο ΑΠΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα με 4-1 της Μυρίκης.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με μικρή προσέλευση θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης και επικράτησε δίκαια. Κατακτά για 12η φορά τον τίτλο και ετοιμάζεται για την πρόκληση της παραπάνω κατηγορία. Δυο γκολ πέτυχε ο κομβικός Γιώργος Χαλλής και από ένα οι: Χάρης Κουτσουπιάς και Γιώργος Σερπάνος. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν το 5 στα 5 και έφτασαν τους 18 βαθμούς
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε χωρίς άγχος και με αρκετές απουσίες. Χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίχτες για ένα ακόμη παιχνίδι των μπαράζ, δείχνοντας καλά στοιχεία. Στην επανάληψη ο Άγγελος Παχής μείωσε προσωρινά σε 3-1. Ο Α.Ο.Μ. παρέμεινε στους 3 πόντους, μετρώντας μόνο ήττες στα play off.
Την επόμενη(6η) και τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορα βαθμολογικά ματς το Βελούχι θα αντιμετωπίσει τον Αίολο και η Μυρίκη την Ποταμιά.

Ελάχιστοι θεατές
Την συνάντηση παρακολούθησαν μόλις 50-60 θεατές. Την ίδια ώρα διεξαγόταν στο κολυμβητήριο Καρπενησίου ο τελικός κυπέλλου πόλο μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης.


Άστοχος ο «Πελέ


Ουκ ολίγες ευκαιρίες απώλεσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός.


Πρώτη φορά Γ΄ Εθνική
Ο νομός Ευρυτανίας θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και συγκεκριμένα την περίοδο 2017-2018.

12ο πρωτάθλημα
Ο ΑΠΟΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από τρία χρόνια, καθώς η συνεργασία με την Φθιωτική Ένωση 2010 απέδωσε καρπούς. Κατέκτησε το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και ακολουθούν με 5 η Μυρίκη και ο Αίολος.

Μέσα «Ντουφ»-Χαλλής


Ο Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία) και ο Γιώργος Χαλλής χρησιμοποιήθηκαν στο αρχικό σχήμα του Βελουχιου. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Ξαγάρα και Μίλτου Μπουγιώτα, οι οποίοι δεν έπαιξαν.

Μόνιμος πρωταθλητής


Το 4ο συνεχόμενο του πρωτάθλημα κατέκτησε ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία). Το 2014 αναδείχτηκε πρωταθλητής με τον ΑΠΟΚ και το 2015 και το 2016 με τον Αίολο.

Εντελώς αντίθετοι
Οι δυο ομάδες μπήκαν με τρεις βαθμούς αβαντάζ στα play off, όμως το Βελούχι έχει κάνει το 5 στα 5 και η Μυρίκη το 0 στα 5. Κέρδος για το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών παιχτών.

Με τρεις διαφοροποιήσεις














Ο Δημήτρης Αντωνίου χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους: Θωμά Σκοτίδα(Φωτογραφία αριστερά), Θωμά Τσίπρα και Δημήτρη Τσιάμη(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι δεν είχαν ξεκινήσει στο προηγούμενο ματς.  Αντικατέστησαν τους: Φώτη Ζαχαράκη(Τραυματίας), Γιώργο Πλεξίδα(Στρατευμένος) και Κώστα Σταμούλη(Μπήκε αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Υπεροχή και τριάδα Βελουχίου
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη με θετική παρουσία στο πρώτο 45λεπτο έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και προηγήθηκε με 3-0. Η αντίστοιχη του Δημήτρη Αντωνίου βρέθηκε πολύ κοντά στο να προηγηθεί.

Διπλή ευκαιρία Α.Ο.Μ.


Η Μυρίκη απώλεσε διπλή ευκαιρία μόλις στο 3΄, όμως ο Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία αριστερά) σταμάτησε τις προσπάθειες των: Ταξιάρχη Γούλα(Φωτογραφία κέντρο) και Χρήστου Λέρη(Φωτογραφία δεξιά).



Τελείωμα Χαλλή


Μόλις στο 9΄ ο Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία) με όμορφο απευθείας σουτ εντός περιοχής μετά την κεφαλιά-πάσα του Χάρη Κουτσουπιά σημείωσε το 1-0.



Ο ίδιος παίχτης το 2-0
Το Βελούχι διπλασίασε τα γκολ του στο 36΄. Μετά την πάσα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Γιώργος Χαλλής χρίστηκε ξανά σκόρερ με έξοχο  διαγώνιο σουτ από δύσκολη θέση. Ο Χαλλής ήταν ο «χρυσός» σκόρερ και στο ντέρμπι με τον Αίολο, το οποίο έκρινε τον τίτλο.



Από το κεφάλι του Κουτσουπιά


Ο «καταιγισμός» των τερμάτων συνεχίστηκε στο 38΄, όταν ο Χάρης Κουτσουπιάς(Φωτογραφία) πέτυχε το 3-0 με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου.



Η Μυρίκη ζήτησε πέναλτι














Στο 44΄ η Μυρίκη διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Θωμά Τσίπρα(Φωτογραφία αριστερά) από τον Δημήτρη Τσιλιμέκη(Φωτογραφία δεξιά). Μάλιστα ο προπονητής το Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης παραδέχτηκε την παράβαση του παίχτη του. Την κίτρινη κάρτα είδε για διαμαρτυρία ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου Α. από αριστερά, κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
3΄: Ο Θεοχάρης έβγαλε την μπαλιά στον Γούλα, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ απέκρουσε και το νέο χαμηλό σουτ του Λέρη απέκρουσε έξοχα στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
9΄: Ο Κουτσουπιάς έκανε κεφαλιά-πάσα στον Χαλλή, που με απευθείας σουτ στην αριστερή γωνία του Τσαντήλα άνοιξε το σκορ(1-0).
14΄: Σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας της Μυρίκης μπλόκαρε.
15΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Α. από αριστερά απέκρουσε ο Τσαντήλας.
21΄: Χτύπημα φάουλ του Κουτσούμπα από το κέντρο, κεφαλιά του Ντουφεκιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Α.Ο.Μ.
27΄: Ο Κουτσούμπας δοκίμασε σουτ χαμηλό εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Τσαντήλα.
31΄: Πάσα του Κουτσούμπα στον Γενιτσαρόπουλο Α., το πλασέ του οποίου από πλεονεκτική θέση και  δεξιά μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
36΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Χαλλή, ο οποίος δοκίμασε άψογα διαγώνιο σουτ από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στην απέναντι γωνία της Μυρίκης(2-0).
37΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου Α., ο Κουτσούμπας «άδειασε» τους αντιπάλους του και σούταρε, με τον πορτιέρο της Μυρίκης να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
38΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κουτσουπιάς με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Τσαντήλα σημείωσε το 3-0.

Β΄ Μέρος

«Ερυθρόλευκη» βελτίωση και μείωση-1 ακόμη Βελουχίου
Η είσοδος του Κώστα Σταμούλη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό έδωσε επιθετική πνοή στην Μυρίκη, η οποία μείωσε σε 3-1. Ο ΑΠΟΚ έχοντας και τις ευκαιρίες πέτυχε το τελικό 4-1, το οποίο είναι το πιο ευρύ σκορ της διαδικασίας μέχρι στιγμής. Παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο και σημειώθηκαν αρκετές αξιόλογες στιγμές.

Τέρμα  για την Μυρίκη


Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της επανάληψης ο Α.Ο.Μ. μείωσε σε 3-1. Το τέρμα του πέτυχε με πολύ ωραίο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στο 50΄ ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία).



Εξαργύρωσε την καλή παρουσία του


Το τελικό σκορ επετεύχθη στο 7ο λεπτό.  Ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) με απευθείας κοντινό πλασέ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Ο μικρός «Σερ» αφιέρωσε το τέρμα στον θείο του, ο οποίος έφυγε πριν λίγες ημέρες από την ζωή.





Αποχώρηση Ίβρου


Στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο μαχητικός Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία) της Μυρίκης αποχώρησε τραυματίας και η ομάδα του έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές για λίγα δευτερόλεπτα.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Παχής κινήθηκε εκτός περιοχής και με άψογο χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε σε 3-1.
56΄: Σέντρα του Χαλλή από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. έστρωσε στον Σερπάνο, που σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
59΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. δοκίμασε απευθείας σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ από το τέρμα του Ρεσίτη.
70΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Βελουχίου.
77΄: Ο Φλωράκης έβγαλε μπαλιά στον Χαλλή, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Τσαντήλα, η μπάλα κατέληξε στον Γενιτσαρόπουλο Α., που σέντραρε από αριστερά και ο Σερπάνος με απευθείας πλασέ στην αριστερή γωνία του Α.Ο.Μ. ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
80΄: Πάσα του Σερπάνου στον Γενιτσαρόπουλο Α., που σούταρε διαγώνια έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσαντήλα.
83΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των «ερυθρόλευκων».
84΄: Ο Λάππας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Χαλλής τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο Α., που σούταρε άουτ από την εστία της Μυρίκης.
86΄: Ο Γούλας τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο Κ., το όμορφο μακρινό σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Ρεσίτη.
87΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο Α., που σέντραρε και η κεφαλιά του Χαλλή πέρασε πάνω από το τέρμα του Τσαντήλα.

Πανηγυρισμοί για τον τίτλο
Οι νέοι πρωταθλητές Ευρυτανίας πανηγύρισαν μετά την λήξη του αγώνα την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.






Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Κ., Σταμούλης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Χαλλής, Ντουφεκιάς, Σερπάνος, Κουτσουπιάς
Μυρίκη: Παχής, Ίβρος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Νομίζω ότι είναι σημαντική η επιτυχία μας. Καταφέραμε και τελειώσαμε το πρωτάθλημα μια αγωνιστική πριν την λήξη των μπαράζ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίχτες μου. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές, αποδείξανε στα παιχνίδια των μπαράζ ότι ήμασταν ανώτεροι. Από πλευράς αποτελεσμάτων έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, αλλά από πλευράς ποιότητας ποδοσφαίρου όχι. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές αδικούν τον εαυτό τους, θα μπορούσαν να είχαμε μια καλύτερη εικόνα. Παρόλα ταύτα νομίζω ότι το αποτέλεσμα έχει σημασία, η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε και ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική. Είναι σημαντικό ότι ο ΑΠΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει, θα το πετύχουν και άλλες ομάδες τα επόμενα χρόνια. Η άνοδος στην Γ΄ Εθνική αποτελεί ένα όνειρο πολλών ετών από τότε που θυμάμαι όλοι οι Πρόεδροι, όλοι προπονητές και όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να ανεβάσουν την ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Έστω και λόγω συγκυριών κατάφερε και το πέτυχε φέτος λόγω της αναδιάρθρωσης, την κατάργηση της Δ΄ Εθνικής και την ύπαρξη της Γ΄ Εθνικής. Αυτό δεν μειώνει την επιτυχία, είναι σημαντικό, είναι η πρώτη ομάδα, οποία ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους παίχτες πρώτα από όλα, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές. Ήταν δύσκολο αυτό το εγχείρημα να έρχονται κάποιοι παίχτες από την Μακρακώμη να προπονούνται εδώ και να παίζουν την Κυριακή.  Είναι δύσκολο να πετύχει η χημεία. Νομίζω ότι κάτι καταφέραμε στο τέλος και δίκαια κατακτήσαμε την κορυφή. Μένει ένα παιχνίδι ακόμη, είναι χωρίς σημασία για εμάς, αλλά παρόλα αυτά θα είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε, να προσφέρουμε θέαμα και να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί να μην τα καταφέρουν. Τελειώνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες, προσπαθήσανε όλοι για το καλύτερο, αλλά νομίζω ότι το πρωτάθλημα μας ανήκει δίκαια και δίκαια κατακτήσαμε την κορυφή.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Αρχικά να συγχαρούμε την ομάδα του Βελουχίου για την δίκαιη νίκη της και ταυτόχρονα να τα ευχηθούμε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ως πρώτος εκπρόσωπος του νομού Ευρυτανίας και είναι αρκετά τιμητικό για αυτήν. Είναι μια καινούργια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις, όπως είναι η Γ΄ Εθνική. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ξέραμε την σπουδαιότητα του. Ο αντίπαλος πραγματικά το ήθελε περισσότερο από εμάς. Εμείς είχαμε πάρα πολλές απουσίες για διάφορους λόγους(τραυματισμοί, φοιτητές, εξετάσεις μαθητών). Δώσαμε ευκαιρία σε νέα παιδιά να συμμετέχουν, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, στην συνέχεια όμως δεχτήκαμε αδικαιολόγητα τα γκολ. Το 3-0 έγινε με δικά μας ατομικά λάθη. Καταφέραμε να μειώσουμε, χαρήκαμε το παιχνίδι. Παίξαμε ανοιχτό, καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, όπως και η ομάδα του ΑΠΟΚ. Έγινε ένα καλό, ποιοτικό παιχνίδι. Έχουμε μια αγωνιστική ακόμη, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν να κλείσει η χρονιά. Εν μέρει έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Η ομάδα της Μυρίκης έχει μεγάλη δυναμική, βασισμένη στους πιο έμπειρους παίχτες και στα νέα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(51΄ Αθανασόπουλος), Συγκελόπουλος, Λάππας, Δημητρίου, Κουτσουπιάς, Χαλλής, Ντουφεκιάς(66΄ Φλωράκης), Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης, Κουτσούμπας(55΄ Σερπάνος)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Τσίπρας(49΄ Σταμούλης), Θεοχάρης, Σκοτίδας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος, Τσιάμης(73΄ Μπουμπουρής Ε.,), Τριανταφύλλου(62΄ Πατρώνης), Γούλας, Λέρης, Παχής

1ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος