Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η ανακοίνωση της Π.Α.Κ. για το 3ο Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων


Στην ιστοσελίδα της Π.Α.Κ. www.panevrytaniki.wordpress.com αναρτήθηκε η ανακοίνωση του συλλόγου για το 3ο Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων.

«Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ώστε να έρθει εις πέρας μία από τις πιο σπουδαίες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα ο Σύλλογός μας. Οι προπονητές μας,το βοηθητικό team που στήθηκε για την κάλυψη όλων τομέων της δράσης καθώς και ο εθελοντής διαιτητής,κος Χουσιάδας,έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο να χαρεί ένα σπάνιο για την περιοχή μας θέαμα με πρωταγωνιστές το αύριο του μπάσκετ στον τόπο μας.
Η συγκεκριμένη δράση ανήκει στις πιο βασικές που πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας εδώ και τρία χρόνια και σαν στόχο έχει την διεξαγωγή  αγώνων με ρεαλιστικές συνθήκες για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο αλλά και για να μάθουν τα παιδιά από αυτή τη κρίσιμη ηλικία ότι το παν είναι να μάθεις να ακούς,να εκτελείς,να αγωνίζεσαι και να ενδιαφέρεσαι για τη συμμετοχή και τη βελτίωσή σου και όχι για τη νίκη με οποιοδήποτε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο.Επίσης θα πρέπει να διδαχθούν πως ο καθένας θα πρέπει να βελτιώνει το προσωπικό του ταβάνι καθημερινά και όχι να προσπαθεί να ξεπεράσει τους υπόλοιπους (συμπαίκτες ή αντιπάλους) ρίχνοντας το βάρος σε εξωτερικούς παράγοντες (διαιτησία) όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Η σκληρή δουλειά καθημερινά και η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις θα βοηθήσει στην ατομική βελτίωση των νεαρών αθλητών της περιοχής μας και πεποίθησή μας σαν Σωματείο είναι πως κάποια στιγμή αυτή η διοργάνωση ίσως να βγάλει κάποιον μεγάλο αθλητή της περιοχής μας ο οποίος μέσω των πρώτων του αυτών αγώνων θα γαλουχηθεί στην ιδέα πως η επιτυχία και η αποτυχία είναι δύο πολύ κοντινές έννοιες και πως δουλεύοντας συνεχώς προς την πρώτη κατεύθυνση το κάθε παιδί θα μάθει πως με κόπο και υπομονή,ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει όρια που ούτε αυτός ο ίδιος δεν πιστεύει για τον εαυτό του ότι μπορεί να ξεπεράσει.
Επειδή όμως ως Σύλλογος δεν έχουμε μάθει να κρατάμε κρυμμένα κάτω από το χαλί όλα τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτός ο τόπος μπασκετικά,οφείλουμε να αναφέρουμε και κάποιες παραφωνίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και δεν συνάδουν με το πνεύμα του Τουρνουά αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας γενικότερα.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζικότατη την ημέρα των Τελικών και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την στήριξη,παρ’όλα αυτά η στήριξη των νεαρών αθλητών θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη αριθμητικά αλλά και ποιοτικά καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης τόσο από τους κηδεμόνες όσο και από το εκπαιδευτικό σύστημα.
Οι υπεύθυνοι συνοδοί θα πρέπει να αποτρέπουν τους αθλητές από την εύκολη λύση του να κατηγορούν τον διαιτητή για κάποιο λάθος του και μάλιστα με δόλο και ειδικά από αυτή την ηλικία που χτίζεται ο χαρακτήρας τους και η μελλοντική τους νοοτροπία διότι σε έναν αγώνα μπάσκετ λάθος θα κάνουν όλοι όσοι τον απαρτίζουν,από τον διαιτητή μέχρι τον αθλητή και τον προπονητή.
Σημασία έχει να στηρίξουμε τον νεαρό αθλητή να συνεχίσει την προσπάθειά του να αγωνίζεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος καθώς δεν θα πρέπει να μάθει πως αυτοσκοπός είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή μέχρι να φτάσει κάποιος να είναι κάποια στιγμή αθλητής αμιγώς αγωνιστικού τμήματος.
Δεν θα πρέπει να υποστηρίζουμε τα παιδιά τα οποία γιουχάρουν στην κερκίδα και κυρίως δεν θα πρέπει να γιουχάρουμε εμείς οι ίδιοι ως ενήλικες τα παιδιά της αντιπάλου ομάδας,καθώς με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά εντός και εκτός γραμμών του γηπέδου μαθαίνουν πως αυτές οι συμπεριφορές είναι υγιής και τις υιοθετούν.
Τέλος οφείλουμε να εκφράσουμε λεπτομερώς τα ευχαριστήριά μας στους βοηθούς που είχαμε για να διεξάγουμε επιτυχώς από την αρχή μέχρι το τέλος το Τρίτο Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Καρπενησίου.
Όλο το team των βοηθών που ανέλαβαν τα πόστα εντός και εκτός γηπέδου για να κυλήσουν όλα ομαλά την ημέρα των τελικών
Τους coach του Συλλόγου μας για την άψογη οργάνωση και για την πρόσκληση που έκαναν στον επίσημο καλεσμένο μας
Τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και προσωπικά τον Πρόεδρό του, coach Γιαννάκη που έκανε δεκτή την πρόσκλησή μας
Τον Δήμο Καρπενησίου για την παραχώρηση του γηπέδου
Τα ΕΚΑΒ για την αποστολή ανθρώπων ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
Το HOTEL SPA MONTANA και προσωπικά τον κύριο Πλατή για την χορηγία της φιλοξενίας του καλεσμένου μας
Το Evrytaniasport για την προβολή της διοργάνωσης από την  αρχή μέχρι το χθεσινό της τέλος
Την οικογένεια Γιόγιου που δέχθηκε να αφιερώσουμε την διοργάνωση στη μνήμη του δικού μας Γιώργου
Τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ για τη συνεργασία και την αποστολή έντυπου υλικού για την ημέρα της εκδήλωσης
Όλους τους συμπολίτες μας που έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας,να πιστέψουν στην δράση μας και να βγούμε όλοι μαζί νικητές σε αυτόν τον αγώνα ανθρωπιάς
Τέλος, σε όλους τους αθλητές που δίδαξαν σε όλους μας πως σε αυτή την ηλικία σημασία έχει η μάχη και όχι το αποτέλεσμα και πως νικητής είναι το ίδιο το άθλημα όταν με τη κόρνα της λήξης όλοι οι αθλητές βγαίνουν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού με όλους σας για του χρόνου και για το Τέταρτο Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Καρπενησίου αφού πρώτα προσκαλέσουμε όλους τους νεαρούς αθλητές της πόλης μας από 5-18 χρονών στο Τουρνουά 3 on 3 που θα διοργανώσει στο κέντρο της πόλης μας η ομάδα μας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την MILKO το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαίου.
Κλείνοντας η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να κινείται με δράσεις που επίκεντρο θα έχουν την συλλογή καινούριων μπασκετικών εμπειριών από τους νεαρούς αθλητές της πόλης μας με στόχο να αγαπήσουν τον υγιή αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αποτέλεσμα να κερδίσουμε κι εμείς την μελλοντική τους ατομική και κατ’επέκταση ομαδική βελτίωση.

Με τιμή,
το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης»

Πηγή: www.panevrytaniki.wordpress.com