Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΠΑΟΚ-Α.Π. Καρπενήσι 2002 1-3

Χάρης το πολύ καλό πρώτο 45λεπτο η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 νίκησε την Ακαδημία του Καρπενησίου ΠΑΟΚ F.C. με 1-3.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου Υποομίλου της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε παρουσία λίγων θεατών.
Ο ΠΑΟΚ των Γιώργου Χρυσαφόπουλου και Λάκη Αναστασόπουλου έκαναν άσχημο πρώτο μέρος, όπου δέχτηκαν τρία τέρματα και έμεινε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη άλλαξε πλήρως η εικόνα της ομάδας, που κυριάρχησε παίζοντας την μπάλα κάτω και μείωσε στο τελικό 1-3 με τον Αλέξη Μαστρογιάννη και δημιούργησε και ευκαιρίες.
Η Ακαδημία των Χρήστου Καλαμπάκα και Δημήτρη Αντωνίου ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος, όπου επέβαλλε τον ρυθμό της και χάρις σε δυο πανέμορφο γκολ του Γιάννη Τσούκα και 1 του Παύλου Ανδρέου πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων. Στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και έφτασε στο πρώτο της τρίποντο.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ακαδημία αγωνίζεται με το Κρίκελλο την Κυριακή (28/5), ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει το Σάββατο (27/5) με την ΑΕΚ. Και οι δυο αναμετρήσεις θα γίνουν στο Δημοτικό στάδιο στις 1 το μεσημέρι.

Λίγοι θεατές
Περίπου 15 με 20 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση μεταξύ των δυο Ακαδημιών ποδοσφαίρου της πόλη μας.

Επανεμφάνιση Τσιάκα


Με τον ΠΑΟΚ F.C. «ντεμπούταρε» και επανεμφανίστηκε στα Ευρυτανικά γήπεδα μετά από αρκετά χρόνια ο φορ Κώστας Τσιάκας, ο οποίος είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον Εύρυτο.

Έπαιξε η Οικονόμου


Με την Ακαδημία ΑΠ Καρπενήσι 2002 αγωνίστηκε η νεαρή Βασιλική Οικονόμου που έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

Άριστες σχέσεις
Οι προπονητές και οι παίχτες των δυο ποδοσφαιρικών ακαδημιών της πόλης μας διατηρούν άψογες σχέσεις, δίνοντας το σωστό παράδειγμα και κάνοντας το αυτονόητο.

Ντεμπούτο Χρυσαφοπούλου


Η 2η βοηθός Μαρία Χρυσαφοπούλου «ντεμπούταρε» διευθύνοντας για πρώτη φορά αναμέτρηση του νομού. Αν και για πρώτη φορά είχε σωστές υποδείξεις δείχνοντας θετικά στοιχεία στο ξεκίνημα της στην διαιτησία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ρέφερι ήταν ο θείος της Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και εκ των προπονητών του γηπεδούχου ΠΑΟΚ ο πατέρας της Γιώργος.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με 0-3
Η Ακαδημία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης προηγούμενη με 0-3 του ΠΑΟΚ.

Προβάδισμα με Τσούκα


Ο Γιάννης Τσούκας στο 21ο λεπτό έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του Παναγιώτη Πατλιά έκανε το 0-1.


Έξοχο μακρινό φάουλ
Ο Γιάννης Τσούκας ένα λεπτό μετά εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» των γηπεδούχων κάνοντας δυο τα προσωπικά του και τα ομαδικά του τέρματα (0-2). Ο Τσούκας, γιός του παλαίμαχου άσου του Βελουχίου Δημήτρη προπονείται με την Μυρίκη



3ο από Ανδρέου


Ο Παύλος Ανδρέου στο 34΄ με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, δείχνοντας και τις ποδοσφαιρικές του αρετές.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Μπομποτσιάρης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Τσούκα απέκρουσε προς της γραμμής ο Τσάκνης.
19΄: Σουτ του Μαστρογιάννη απέκρουσε ο γκολκίπερ Νικοπολίδης.
21΄: Ο Τσούκας ελίχτηκε όμορφα από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του Πατλιά έκανε το 0-1
22΄: Ο Τσούκας με μακρινή εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του ΠΑΟΚ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα προσωπικά του (0-2).
34΄: Ο Ανδρέου μετά από σέντρα από αριτερά με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία έγραψε το 0-3.
39΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Πατλιάς απέκρουσε.

Β΄ Μέρος

Πίεσε ο ΠΑΟΚ
Η ομάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ βελτιωμένη, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως σκόραρε μια φορά για το τελικό 1-3.

Μπήκε ο Λάκης


Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε σε θέση μεσοαμυντικού ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία), άλλοτε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ακυρώθηκε ως οφσαιντ


Στο 65ο λεπτό ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε για τον ΠΑΟΚ, όμως το τέρμα του δεν κατοχυρώθηκε, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.


Μείωσε με Μαστρογιάννη


Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 1-3 στο 70ο λεπτό, όταν ο Άρης Ρέπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Θωμάς Γκορόγιας έκανε την κεφαλιά, ο Κώστας Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο Αλέξης Μαστρογιάννης με κοντινό σουτ σκόραρε.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Ανδρέου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο Πατλιάς.
51΄: Ο Γκορόγιας  πάσαρε στον Ρέπα, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε.
70΄: Ο Ρέπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γκορόγιας έκανε την κεφαλιά, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μαστρογιάννης από κοντά μείωσε στο τελικό 1-3.
71΄: Σουτ του Μπομποτσιάρη απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
81΄: Σουτ του Ρέπα από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Γαλανός

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Μαστρογιάννης, Ρέπας, Τριανταφυλλόπουλος Δ.
ΑΠ Καρπενήσι 2002: Τσούκας, Οικονόμου, Ανδρέου, Τριανταφυλλόπουλος Α.

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος & Λάκης Αναστασόπουλος): Πατλιάς, Ασπροποταμίτης, Τριανταφυλλόπουλος Β., Φούκας, Τσάκνης, Μπαρλάς, Μαστρογιάννης, Ρέπας, Τσιάκας(46΄ Αναστασόπουλος), Χρυσαφόπουλος Λ., Φλωράκης(46΄ λ.τρ. Γκορόγιας)

ΑΠ Καρπενήσι 2002 (Χρήστος Καλαμπάκας & Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Παπανικολάου, Τριανταφυλλόπουλος Α., Ανδρέου, Καμαρέτσος, Γαλανός, Μπομποτσιάρης, Τόλης(29΄ Τσιουγκρής), Καραμπάς, Τσούκας, Οικονόμου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος