Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ποταμιά-Μυρίκη 2-0

Η Ποταμιά αξιοποίησε νωρίς τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και πήρε την πρώτη της νίκη στα μπαράζ, επικρατώντας με 2-0 της Μυρίκης.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν γύρω στις 50 θεατές. Οι δυο ομάδες έπαιξαν για το γόητρο τους, καθώς έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα με τελείως διαφορετική σύνθεση προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Χριστόδουλο Μισύρη και διπλασίασε γρήγορα τα τέρματα της, κρατώντας έως το τέλος το υπέρ της σκορ. Απέδειξε εκ νέου ότι μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία της στα play off. Οι περυσινοί κυπελλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν τους 3 πόντους.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου «κέρδισε» αρκετούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.  Επιθετικά δικαιούταν κάτι καλύτερο, έχοντας αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι στην επανάληψη με τον Χρήστο Κατσαρή. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την 3η σερί ήττα τους, μένοντας στους 3 βαθμούς, με τους οποίους και άρχισαν την διαδικασία.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 14/5 τον ΑΠΟΚ και ο Α.Ο.Μ μια ημέρα νωρίτερα τον Αίολο.

Αρνητικό ρεκόρ θεατών
Την συνάντηση παρακολούθησαν μόλις 50 φίλαθλοι, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα φετινά μπαράζ. 


Το βάρους στους μικρούς


Στα θετικά η χρησιμοποίηση αρκετών πιτσιρικάδων, με τους περισσότερους να ξεχωρίζουν με την παρουσία τους. Για την Μυρίκη άρχισαν οι: Δημήτρης Τσιάμης(Φωτογραφία αριστερά), Μάριος Πατρώνης(Φωτογραφία κέντρο) και Θανάσης Τριανταφύλλου, ενώ αλλαγή μπήκε ο Στάθης Μπουμπουρής. Για την Ποταμιά ξεκίνησε ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία δεξιά) και αλλαγές πέρασαν οι: Αντώνης Μαντζιούτας και Ανδρέας Φύκας. Άπαντες αποτέλεσαν μέλη της μικτής νέων της ΕΠΣΕ με προπονητή τον Δημήτρη Τσιγαρίδα. Όλα τα παιδιά ξεκίνησαν από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα.

Κοντά στην ομάδα τους














Ο τραυματίας Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία αριστερά) και ο τιμωρημένος Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαιχτών τους. Ο δεύτερος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Με πεντάδα αλλαγών


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν στην βασική τους ενδεκάδα συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα με το Βελούχι ως νέα πρόσωπα τους: Δημήτρη Ίβρο(Φωτογραφία), Χρήστο Κατσαρή, Δημήτρη Τσιάμη, Θανάση Τριανταφύλλου και Μάριο Πατρώνη.
Πήραν τις θέσεις των: Γρηγόρη Τάσιου, Κώστα Γενιτσαρόπουλου, Κώστα Σταμούλη, Γιώργου Μαντέκα και Χρήστου Λέρη. Κανείς από τους παραπάνω δεν έπαιξε.

Θετικός ο Καλύβας


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για τους Μεγαλοχωρίτες ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία), που αποδείχτηκε ξανά επάξιος αντικαταστάτης του Στέλιου Μεριγκούνη, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Ισοβαθμούν-Εκτός τίτλου
Οι δυο ομάδες μπήκαν στα μπαράζ στην 1η και στην 4η θέση αντίστοιχα. Ωστόσο η Μυρίκη έχει κάνει το 0/3 και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με 3 πόντους.

Διαφορετικοί Μεγαλοχωρίτες

























Μόλις 4 ποδοσφαιριστές παρέμειναν στην ενδεκάδα της Ποταμιάς μετά την ήττα από τον Αίολο πριν από 8 ημέρες. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Γιάννης Γκορόγιας(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Χριστόδουλος Μισύρης, Πάνος Μπουμπουρής, Γιώργος Καλύβας, Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία κάτω δεξιά)
Απουσίαζαν οι: Ραούλ Κβελαξβίλι, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Αλέκος Μπολοβίνος, Γιώργος Ασίκογλου και Δημήτρης Μπισμπίκης(Τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αίολο) . Δεν έπαιξαν  οι: Στέλιος Μεριγκούνης και Πολυχρόνης Λιάνγκος.

Α΄ Μέρος

Δυο γκολ η Ποταμιά-Ευκαιρίες η Μυρίκης
Οι Μεγαλοχωρίτες μετουσίωσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν σε γκολ και προηγήθηκαν με 2-0, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η Μυρίκη, η οποία είχε τις περισσότερες καλές στιγμές.

Με το «καλημέρα» γκολ


Γκολ στο 1ο λεπτό είχε ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Κώστας Μαντζιούτας σέντραρε από αριστερά και ο Χριστόδουλος Μισύρης(Φωτογραφία) κινήθηκε έξυπνα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ο στρατευμένος σκόρερ αποτελεί εκ των κορυφαίων της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Επέστρεψε στην Ποταμιά το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό Κυψέλης.



Άψογο τελείωμα «Τσίτα»

Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε δυο τα τέρματα της στο 20΄. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) από δύσκολη θέση πέτυχε όμορφο τέρμα με διαγώνιο πλασέ μετά την εξαιρετική μπαλιά το Λεωνίδα Κόγια.




Κυνήγησε την μείωση














Το γκολ έψαξαν από πλευράς Μυρίκης οι: Σάκης Τσιλίκας, Θανάσης Τριανταφύλλου(Φωτογραφία αριστερά) και Σάκης Θεοχάρης(Φωτογραφία δεξιά). Κυριότερες ευκαιρίες του Τριανταφύλλου στο 12ο λεπτό και του Θεοχάρη στο 27’.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σέντρα του Μαντζιούτα Κ. από αριστερά, ο Μισύρης με πλασέ στην δεξιά γωνία του Τσαντήλα άνοιξε το σκορ(1-0).
8΄: Ο Κατσαρής επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μάζεψε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
11΄: Ο Παχής έκανε κάθετη πάσα, ο Καλύβας έκανε λάθος και το πλασέ του Τριανταφύλλου έδιωξαν οι αμυνόμενοι.
12΄: Ο Τσιλίκας έβαλε μπαλιά στον Τριανταφύλλου, το πλασέ του οποίου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
20΄: Ο Κόγιας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιαννακόπουλο, που με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πέτυχε το 2-0.
23΄: Απευθείας σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Τσαντηλά.
24΄: Προσωπική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Τσιάμη από δεξιά μπλοκαρίστηκε από τον Καλύβα.
26΄: Καλό σουτ του Τσιλίκα έξω από την περιοχή απέκρουσε όμορφα ο γκολκίπερ των Μεγαλοχωριτών.
27΄: Ο Τσιλίκας έδωσε στον Θεοχάρη, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε έξοχα στην δεξιά του γωνία ο Καλύβας.
30΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παχή κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
35΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Ζαλοκώστα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Τσαντήλα.

Β΄ Μέρος

Παρέμεινε το ίδιο σκορ
Η επανάληψη δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις με το σκορ να παραμένει στο 2-0. Προσπάθησε ξανά για την μείωση η Μυρίκη χωρίς αποτέλεσμα, ενώ σωστά διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ η Ποταμιά.

Από έναν τραυματία


Οι τυπικά γηπεδούχοι «έχασαν» στο 70΄ τον Χριστόδουλο Μισύρη λόγω τραυματισμού, ενώ περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα αποχώρησε για τον ίδιο λόγο από πλευράς Μυρίκης ο κινητικός Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία). Τις θέσεις τους πήραν οι: Ανδρέας Φύκας και Στάθης Μπουμπουρής αντίστοιχα.



Στην κερκίδα ο Τσιγαρίδας
Από το 63ο λεπτό και ύστερα ο τεχνικός των νικητών Δημήτρης Τσιγαρίδας προτίμησε να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από την κερκίδα.


Σταμάτησε στο δοκάρι


Ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) στο 73ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα, ο οποίος είχε επαφή με αυτήν.



Ντεμπούτο και παραλίγο σκόρερ


Στην πρώτη του εμφάνιση ο Ανδρέας Φύκας(Φωτογραφία) με την Ποταμιά μετά την επιστροφή του από την Φραγκίστα λίγο έλλειψε να κάνει το 3-0, αλλά το πλασέ του στο 80ο λεπτό αποκρούστηκε από τον Ανδρέα Τσαντήλα.


Σε ρόλο επιθετικού


Στην πρώτη του εμφάνιση ως επιθετικός έκανε ο κίπερ της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία), που μπήκε στο γήπεδο στο 84΄. Ο Φακίτσας που επέστρεψε από τραυματισμό είχε χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν στην αντίστοιχη θέση.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Μπουμπουρής Π. πάσαρε στον Γκορόγια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
67΄: Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Μισύρη, το σουτ του δεύτερου από αριστερά έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Τσαντήλα.
73΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα, ο οποίος την βρήκε.
80΄: Ο Κόγιας έδωσε στον Φύκα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, με τον Τσαντήλα να αποκρούει πάνω στην έξοδο.
84΄: Πάσα του Ζαχαράκη στον Κατσαρή, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
85΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ, μετά από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα στου του Ίβρου ανέκοψε ο Ζαραβέλης.
87΄: Ο Τσίπρας έδωσε στον Παχή, ο δεύτερος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
89΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη μπλόκαρε όμορφα στην αριστερή του γωνία ο Καλύβας.
91΄: Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη, ο Γιαννακόπουλος σούταρε διαγώνια από δεξιά και ο Τσαντήλας μάζεψε.

Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Φλωράκης, Ίβρος, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κόγιας, Ζαλοκώστας, Καλύβας, Γιαννακόπουλος, Μπουμπουρής Π.
Μυρίκη: Τσιάμης, Ζαχαράκης, Τριανταφύλλου, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την ομάδα της Ποταμιάς να κερδίζει την ομάδα της Μυρίκης, η οποία τερμάτισε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και στο φετινούς μέχρι τώρα αγώνες στο πρωτάθλημα έχουμε από μια νίκη και μια ισοπαλία. Είναι επίσης μεγάλη τιμή να κοντράρει ομάδες όπως ο Αίολος και ο ΑΠΟΚ όσο είναι δυνατόν και έχουμε δυνάμεις μέσα στο γήπεδο. Θέλω να αναφέρω ότι η έλλειψη φυσικής κατάστασης είναι εμφανής στην ομάδα μας, προσπαθούμε όπως έχουμε ξαναπεί με τακτικά τρίκ να πάρουμε ότι μπορούμε κάθε φορά από ένα ματς. Να σταθώ ότι σήμερα παίξανε πάρα πολλά παιδιά της ομάδας, δεν είχαμε και άλλες αλλαγές. Όλα τα παιδιά της ομάδας έχουν παίξει στο φετινό πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος για τους μικρούς , μπήκαν μέσα 14-15-16 χρονών παιδιά. Σίγουρα είναι τέτοια η εποχή που υπάρχει μια γενική χαλαρότητα σε όλους, αλλά εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι εμείς παίξαμε για την ιστορία της ομάδας μας, παίξαμε για να χρησιμοποιηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος, που πήραμε τρεις βαθμούς στους αγώνες μπαράζ και έχουμε κοντράρει όλες αυτές τις ομάδες, που πραγματικά είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό αποδεικνύει ότι τουλάχιστον γίνονται βήματα μπροστά για την ομάδα μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης, καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Εύχομαι πραγματικά για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο, διότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα δικά μας παιδιά, αλλά σχεδόν σε όλες τις ομάδες. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε, έτσι ώστε να ανέβει γενικότερα επίπεδο ο νομός μας, να έχουμε μια αξιόμαχη ομάδα κάθε φορά στην Γ΄ Εθνική, εάν συνεχιστεί η απευθείας άνοδος στην παραπάνω κατηγορία.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Το κέρδος για εμάς στο σημερινό παιχνίδι είναι τα καινούργια παιδιά που μπήκαν στην ομάδα και ευελπιστούμε για την επόμενη ημέρα, γιατί πάντα υπάρχει επόμενη ημέρα. Να τους συγχαρώ για την προσπάθεια τους, για το καλό παιχνίδι κατά διάστημα, για την αγωνιστικότητα τους. Θέλω να τονίσω ότι γίνονται λάθη, από δυο ατομικά ποδοσφαιριστών μπήκαν και τα γκολ.  Αξίζαμε περισσότερα κυρίως στην φάση της επίθεσης, διότι δημιουργήσαμε περισσότερες επιθετικές προσπάθειες και τελειώματα. Να συγχαρώ και την αντίπαλη ομάδα για την αγωνιστικότητα και το ήθος, να ευχηθώ καλή συνέχεια και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο καλά και ποιοτικά παιχνίδια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Σαπούνης(57΄ Φλωράκης), Γκορόγιας Ι., Φαρμάκης, Ζαραβέλης, Μπουμπουρής Π., Γιαννακόπουλος, Ζαλοκώστας Ι., Μαντζιούτας Κ.(88΄ Μαντζιούτας Α.), Κόγιας, Μισύρης(70΄ λ.τρ Φύκας)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνιου): Τσαντήλας, Πλεξίδας(46΄ Τσίπρας), Θεοχάρης, Ίβρος, Παχής, Τσιλίκας(53΄ λ.τρ Μπουμπουρής Ε.), Τσιάμης, Ζαχαράκης, Τριανταφύλλου, Κατσαρής(84΄ Φακίτσας), Πατρώνης

1ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος