Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Παμπαίδες: Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 11-90

Άνετη νίκη σημείωσε ο Άτλας, ο οποίος κέρδισε με +79(11-90) την «συμπολίτισσα» του Π.Α.Κ. στην κατηγορία των παμπαίδων.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 7/5 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν αρκετοί θεατές.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο της, συνεχίζοντας την συλλογή εμπειριών. Ο Γιώργος Ντότσικας έβαλε 5 με 1 εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75. Η Ακαδημία μετρά 5 ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια της, αγωνιζόμενη και με μικρότερα παιδιά.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο στην άμυνα του έφτασε σε μια εύκολη και δίκαιη πέραν αμφιβολίας επικράτηση, ύστερα από το ντέρμπι της προηγούμενης ημέρα με τα Μπούκαλη. Ο Κώστας Σεριανάι ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 27 πόντους. Ο Γυμναστικός έφτασε τους 9 βαθμούς(4 νίκες- 1 ήττα) και θα διεκδικήσει ακόμη και την 1η θέση του ομίλου, δείγμα της ποιότητας του σε αυτήν την κατηγορία.
Την επόμενη(7η) αγωνιστική η Πανευρυτανική θα παίξει εκτός έδρας με την πρωτοπόρο ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, ενώ ο Γυμναστικός θα υποδεχτεί τον Άρη Σπερχειάδας. Και τα δυο ματς θα γίνουν το Σάββατο 13 Μαΐου.

Δίπλα ο κόσμος
Σταθερά υψηλή ήταν η παρουσία των φιλάθλων στην αναμέτρηση μεταξύ των δυο τοπικών ομάδων της πόλης μας.



«Πρέσινγκ» σε ολόκληρο
Οι αθλητές του Άτλαντα πίεσαν τους αντίστοιχους της Π.Α.Κ. σε όλο το γήπεδο από το ξεκίνημα έως το τέλος του αγώνα, κυριαρχώντας σε άμυνα και επίθεση.

Διεκδικεί πρωτιά
Στην πρώτη της παρουσία στον θεσμό πολύ καλή ομάδα του Άτλαντα θα διεκδικήσει την πρωτιά με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, θέλοντας νίκη με +9 στο Καρπενήσι, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες απώλειες.

5 και 4 αντίστοιχα














Ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ. με 5 πόντους, σκοράροντας και μια φορά έξω από τα 6,75. Έναν λιγότερο είχε ο Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία δεξιά), ενώ τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι βρήκε και ο Γιάννης Υφαντής.

Με μικρότερους 


Η Π.Α.Κ. έπαιξε με τρεις αθλητές γεννημένους το 2005 και έναν τον 2006 και συγκεκριμένα τον Γιάννη Κουδουνά(Φωτογραφία, γιός της κ. Μπαλωμένου). Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος παιδιά γεννημένα από το 2003 και ύστερα.  Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν έχει κάποια νίκη, όμως θα την διεκδικήσει απέναντι σε Πρωτέα Λαμίας και Αναγέννηση Λαμίας.

Την «σκυτάλη» ο Κ. Σεριανάι

 
Ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) του Άτλαντα  πρώτευσε στο σκοράρισμα με 27. Πέντε λιγότερους είχε ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία κέντρο). Διψήφιος με 12 ήταν και ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά).

Η μεγαλύτερη διαφορά
Η διαφορά των 79 πόντων αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά στους αγώνες του ομίλου έως τώρα. Βέβαια σε αυτές τις ηλικίες η συμμετοχή είναι πολύ πιο σημαντική από το τελικό αποτέλεσμα.

Κατακριτέα επίθεση
Το ματς σημαδεύτηκε με την επίθεση από αγνώστους που δέχτηκε ο εκ των προπονητών της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος πριν την έναρξη του. Το γεγονός κρίνεται ως απαράδεκτο επιεικώς και καταδικαστέο.

Μπήκε καλύτερα
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε στο πρώτο 8λεπτο με 3-14.

Στα ύψη η διαφορά
Κυριάρχησε και στην δεύτερη περίοδο ο Άτλας. Με ένα επιμέρους 2-33 προηγήθηκε με 5-47 στο ημίχρονο.

Αυξανόταν διαρκώς
Με παρόμοιους ρυθμούς άρχισε η επανάληψη. Η τρίτη περίοδος είχε ένα επιμέρους 4-21, φτάνοντας στο 9-68.


«90αρα»
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν με 11-90  με τον Στέφανο Μήτσιο να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Το τελευταίο 8λεπτο είχε ένα επιμέρους 2-22 υπέρ τους.


Πανηγυρισμοί νικητών
Οι αθλητές του Άτλαντα πανηγύρισαν μετά την λήξη της αναμέτρησης την 4η τους επιτυχία στο πρωτάθλημα.





Τα 8λεπτα
3-14, 5-47, 9-68, 11-90

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Υφαντής 2, Μπακατσιάς, Αρβανίτης, Κουδουνάς, Σβερώνης 4, Κότσιεβ, Μαυραγάνης, Μόκκας, Μαραγούσιας, Ντότσικας 5(1), Τσακνιάς, Κρίκας.

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς):  Μπίκας 4, Κατσαρός 4, Τομαράς 2, Κάππας, Σεριανάι Κ. 27, Μανταλιός 2, Μήτσιος 22,, Ελέζι, Σεριανάι Δ. 12, Μπουμπουρής 4, Δροσίνης Γ. 9, Ελεζάι 4

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος