Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-5

Έναν πρωταγωνιστή είχε το ντέρμπι των «δικεφάλων» του Καρπενησίου, με τον ΠΑΟΚ να καταβάλλει με το άνετο 5-1 την ΑΕΚ.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 27 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και την είδαν ελάχιστοι θεατές.
Η ΑΕΚ κατέβηκε ξανά από τον Δημήτρη Κολλημένο λόγω της απουσίας του Ηλία Μπακόλα. Είχε αρκετά κακή παρουσία και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας την συντριβή. Ο Χρήστος Παρούτσας ισοφάρισε στο πρώτο 45λεπτο, όμως δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια για την ομάδα του. Το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων παραμένει στους -2 βαθμούς, γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη ήττα.
Ο ΠΑΟΚ των Γιώργου Χρυσαφόπουλου και Λάκη Αναστασόπουλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε στην ευρεία νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο. Συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία. Δυο τέρματα πέτυχε ο Άρης Ρέπας και ισάριθμα ο Πάνος Φούκας. Το 5ο γκολ έβαλε ο Αλέξης Μαστρογιάννης, ο οποίος είχε και δοκάρι. Οι «μπλε» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, έχοντας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου τρεις πόντους.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 την Κυριακή 4 Ιουνίου, ενώ το Σάββατο 3 του μηνός ο ΠΑΟΚ θα παίξει με το Κρίκελλο.

Λιγοστός κόσμος
Το παιχνίδι παρακολούθησαν μόλις 10-15 θεατές, αφού το Β΄ τοπικό δεν προσελκύει ιδιαίτερους φιλάθλους.


Ντέρμπι «δικεφάλων»
Η τοπική ΑΕ Καρπενησίου τέθηκε αντιμέτωπη με τον τοπικό ΠΑΟ Καρπενησίου σε μια μονομαχία «δικεφάλων».

Πρώτη νίκη
Ο ΠΑΟ Καρπενησίου πανηγύρισε την πρώτη επίσημη νίκη της ιστορίας του.

Διαιτητικό ντεμπούτο


Ο νεαρός Θοδωρής Κατσαρός(Φωτογραφία) σφύριξε το πρώτο του παιχνίδι, έχοντας εκτελέσει μέχρι τώρα μόνο καθήκοντα βοηθού.

Προπονητική ποιότητα














Η παρουσία του Λάκη Αναστασόπουλου(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργου Χρυσαφόπουλου(Φωτογραφία δεξιά) έδωσε άλλη ποιότητα στους «μπλέ». Οι δυο προπονητές του ΠΑΟΚ μεταδίδουν γνώσεις και ήθος στα νεαρά παιδιά. Ο πρώτος , άλλοτε επαγγελματίας ποδοσφαίρου σε ρόλο μέσου έκανε τρεις ασίστ, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε ως Ταξιάρχης Γώγος στο κέντρο της άμυνας, καθώς ανήκει στην Κρέντη.

Αντίπαλος ο Αντρέας


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο Αντρέας Παπαροιδάμης(Φωτογραφία). Παρά τα 53 του χρόνια δίνει πάντοτε τον καλύτερο του εαυτό.

Είχε Ιωάννου-Αρκουμάνη














Για τον «δικέφαλο» την πρώτη τους φετινή συμμετοχή έκαναν οι: Γιώργος Ιωάννου(Φωτογραφία αριστερά) και Χρήστος Αρκουμάνης(Φωτογραφία δεξιά).

Χωρίς Ηλία Μπακόλα
Και σε αυτό το ματς έλειπε λόγω κοινωνικής υποχρέωσης ο προπονητής-παράγοντας-παίχτης της ΑΕΚ Ηλίας Μπακόλα και την ομάδα κατέβασε ξανά ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολλημένος.

Α΄ Μέρος

«Μπλε» προβάδισμα
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει ισοφαρίσει προσωρινά. Το πρώτο 45λεπτο έληξε με 1-2 υπέρ των «μπλε».

Προειδοποιητική «βολή»
Στο δοκάρι του Στέφανου Κοράκη κατέληξε η σέντρα-σουτ του Αλέξη Μαστρογιάννη από δεξιά στο 8ο λεπτό.



Γκολ Ρέπα 
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12΄, όταν μετά την σέντρα του προωθημένου Γιάννη Τσάκνη, ο Άρης Ρέπας με πλασέ άνοιξε το σκορ από κοντά(0-1).




Τραυματισμός Μπέσσα


Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Γιάννης Μπέσσας(Φωτογραφία) αποχώρησε πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρου λόγω τραυματισμού. Για τον ίδιο λόγο αποχώρησε στην ανάπαυλα ο Χρήστος Παρούτσας.

Ισοφάρισε η ΑΕΚ

Στα ίσια έφερε η ΑΕΚ το παιχνίδι στο 32ο λεπτό. Ο νεοεισελθών Δημήτρης Κολλημένος τροφοδότησε με το κεφάλι αριστερά του τον Χρήστο Παρούτσα(Φωτογραφία), που πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το 1-1. Σημαντική ευκαιρία απώλεσε και για το 2-2 ο σκόρερ της ΑΕΚ, όμως «νικήθηκε» από τον Παναγιώτη Πατλιά.



Υπέροχο τέρμα


Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήρθε άμεσα, καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) με καταπληκτική ενέργεια και σουτ μετά την τροφοδότηση του Λάκη Αναστασόπουλου σημείωσε το 1-2. Ο νεαρός άσος έχασε στην επανάληψη μοναδική ευκαιρία για να πετύχει χατ-τρικ.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα-σουτ του Μαστρογιάννη από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη και στην επαναφορά το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου κοντραρίστηκε και κατέληξε σε κόρνερ.
12΄: Ο Τσάκνης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ρέπας με πλασέ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ σημείωσε το 0-1.
32΄: Ο Κολλημένος με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Παρούτσα, ο οποίος με σουτ στην δεξιά γωνία του Πατλιά ισοφάρισε σε 1-1.
33΄: Ο Αναστασόπουλος βρήκε τον Ρέπα, που έξω αριστερά έκανε υπέροχη ενέργεια και με εξαιρετικό σουτ στην απέναντι αριστερή γωνία του Κοράκη πέτυχε το 1-2.
36΄: Ο Σεντής έκανε μπαλιά στον Παρούτσα, ο οποίος πλάσαρε από θέση τετ  α τετ και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ
Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετέτρεψε το 1-2 στο τελικό 1-5. «Καθίζηση» υπέστη η ΑΕΚ.

Ακυρώθηκε γκολ














Ο Γιώργος Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά) της ΑΕΚ σκόραρε στο 56ο λεπτό, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ από την 2η βοηθό Μαρία Χρυσαφοπούλου(Φωτογραφία δεξιά.



«Χτύπησε» δις με Φούκα


Δεν ξεχνάει το τόπι ο Πάνος Φούκας(Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε στο 61΄ και στο 75΄ με κοντινά σουτ το 1-3 και το 1-4 αντίστοιχα.  Στο 1-3 οι τυπικά γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ στον 1ο βοηθό Δημήτρη Κουρλό. Και οι δυο φάσεις προήλθαν από τα πόδια του Λάκη Αναστασόπουλου.




Αλλαγή στον «άσο»
Ο τραυματίας Χρήστος Αρκουμάνης στο 65ο λεπτό μετατοπίστηκε στην εστία της ομάδας του και ο Στέφανος Κοράκης πέρασε έξω από αυτή, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές της ΑΕΚ.


Σκόραρε ο Μαστρογιάννης


Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 85ο λεπτό με σουτ ο Αλέξης Μαστρογιάννης(Φωτογραφία), που δέχτηκε την πολύ καλή ασίστ του Κώστα Τσιάκα. Ο Μαστρογιάννης σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Καλό σουτ του Ρέπα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.
52΄: Φαλτσαριστό σουτ του Αναστασόπουλου κατέληξε μόλις έξω από την εστία της ΑΕΚ.
61΄: Ο Αναστασόπουλος με κάθετη πάσα βρήκε τον Φούκα, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και σούταρε στον «ουρανό» της εστίας του Κοράκη(1-3).
75΄: Χαμηλή σέντρα-σουτ του Αναστασόπουλου από δεξιά απέκρουσε ο Αρκουμάνης και ο Φούκας με πλασέ εξ επαφής «έγραψε» το 1-4.
80΄: Ο Ρέπας από πλεονεκτική θέση στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε πάνω από το τέρμα του Αρκουμάνη.
85΄: Ο Τσιάκας έκανε ωραία μπαλιά στον Μαστρογιάννη, που από θέση τετ α τετ σούταρε στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ(1-5).

Κίτρινες Κάρτες
Παπαροιδάμης

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
ΠΑΟΚ: Αναστασόπουλος, Ρέπας, Φούκας, Παπαροιδάμης

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Κοράκης, Ιωάννου, Τσόγκας(57΄ Γιαννόπουλος Δ.), Νιαβής, Λάππας, Σεντής, Ζιάκας, Κατσαρός, Παρούτσας(46΄ λ.τρ Χαβέλος), Μπέσσας Ι.(26΄ λ.τρ. Κολλημένος), Αρκουμάνης

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος& Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς, Παπαροιδάμης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσάκνης(57΄ Τσιάκας), Γώγος, Φούκας, Μαστρογιάννης, Μπαρλάς(76΄ Χρυσαφόπουλος), Αναστασόπουλος, Ρέπας, Ασπροποταμίτης(64΄ Φλωράκης)

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Νεκτάριος Ράπτης