Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μυρίκη-Αίολος 1-3

Δεν παρατάει την υπόθεση-τίτλος ο Αίολος, ο οποίος με καλή εμφάνιση ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και επιβλήθηκε με 1-3 της Μυρίκης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 13 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 70-80 θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου έκανε θετικό ξεκίνημα στον αγώνα, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Σταμούλη και είχε καλή παρουσία στο γήπεδο. Στην συνέχεια δεν κατάφερε να έχει τον ίδιο ρυθμό, όπως συνέβη και στην συνάντηση προ δυο εβδομάδων με το Βελούχι. Στα δυσάρεστα ο τραυματισμός του Άγγελου Παχή. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στους 3 βαθμούς, όσους και ξεκίνησαν, όμως αγωνίζονται με αρκετούς πιτσιρικάδες.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου παρότι δεν μπήκε καλά στο ματς βρήκε τα πατήματα του και κυριάρχησε στην συνέχεια, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Νίκος Νικολαόυ, Κώστας Μπόνιας(Πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ του πρώτου μέρους, με τον Ντένις Καραχαλίδη να «σφραγίζει» στην επανάληψη την νίκη. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε τους 11 πόντους και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Μυρίκη θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΑΠΟΚ το Σάββατο 20/5 και ο Αίολος με την Ποταμιά την Κυριακή 21/5.

Χάνει ενδιαφέρον
Την συνάντηση είδαν γύρω στους 70-80 θεατές. Το προβάδισμα τίτλου του Βελουχίου οδήγησε στο γήπεδο λιγότερο φίλαθλο κόσμο παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες. 

«Ζωντανός» ο Αίολος
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έκανε το χρέος της και περιμένει «στραβοπάτημα» του ΑΠΟΚ, ώστε να μπει ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Αγνοεί την νίκη
Η πρώτη της κανονικής διάρκειας Μυρίκη έχει 0/4 στην διαδικασία των μπαράζ. Κέρδος η συμμετοχή πολλών μικρών ποδοσφαιριστών, που αποτελούν το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.

«Κόκκινες» επιστροφές

 












Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Μυρίκης οι: Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Σταμούλης, Χρήστος Λέρης(Φωτογραφία δεξιά) και Ταξιάρχης Γούλας. Αντικατέστησαν τους: Μάριο Πατρώνη, Δημήτρη Τσιάμη(Μπήκαν ως αλλαγή), Σάκη Τσιλίκα και Χρήστο Κατσαρή(Απουσίαζαν). Ο «Γεν» εξέτισε στο ματς με την Ποταμιά την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Τελευταίο «Πλεξ»


Ο Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία) του Α.Ο.Μ. αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος, καθώς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Στα μέτρα του Νεκτάριου


Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία) απέδειξε την εμπειρία του και έκανε μια αρκετά καλή διαιτησία, όπως και οι βοηθοί του. Ο κ. Χρυσαφόπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής και των δυο ομάδων.

Τα «είπαν» 6 φορές
Σε 6 επίσημες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων ο Αίολος είχε τρεις νίκες και η Μυρίκη επίσης τρεις νίκες.

Ίδιο σκορ
Με 3-1 είχε επικρατήσει στον αγώνα και της πρεμιέρας η ομάδα του Αιόλου της αντίστοιχης της Μυρίκης.

Προεδρική παρουσία
Μεγάλο μέρος το παιχνιδιού παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, όπως και ο Ευρυτάνας εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Βοιωτίας Σταύρος Φλώτσιος. 


Εξέτισε ο Ρούσσης
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Κώστας Ρούσσης του Αιόλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας και «χρυσός» σκόρερ στον τελικό κυπέλλου.

Μέσα Χρυσικός-Μπόγδανος

 












Στο αρχικό σχήμα των «κιτρινομπλέ» χρησιμοποιήθηκαν οι: Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία αριστερά) και Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ρούσση(Τιμωρημένος) και του τραυματία Αποστόλη Φούκα, που μπήκε ως αλλαγή.

Α΄ Μέρος

Δυο όψεις ημιχρόνου
Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν, έχοντας και μεγάλη ευκαιρία στο 0-0, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι μετά το 20΄,  ανέτρεψαν το σκορ και πέρασαν μπροστά με 1-2.
                               
Αστόχησε ο Γούλας


Την μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 έχασε η Μυρίκη στο 7ο λεπτό, όταν ο Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία) πλάσαρε άουτ από θέση τετ α τετ.



Εξαιρετική ασίστ και..εκτέλεση


Τελικά η πολύ καλή στα πρώτα 20΄ Μυρίκη προηγήθηκε στο 13΄. Ο Θανάσης Τριανταφύλλου έκανε πανέμορφη πάσα στον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία), που πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.  Ο «Σταμ» αγωνίστηκε τραυματίας και έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του στα μπαράζ. 





«Απάντηση» Νικολάου


Την ασίστ του Χρήστου Μπόγδανου εκμεταλλεύτηκε ο Νίκος Νικολαόυ(Φωτογραφία), που στο 29΄ με ιδανικό πλασέ από δεξιά έφερε το ματς στα ίσια(1-1).




«Πλήγμα» με Παχή


Σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία). Ο αρχηγός της Μυρίκης αντικαταστάθηκε στο 38΄ από τον Μάριο Πατρώνη.





Στο φινάλε με πέναλτι


Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος έκανε την ολική ανατροπή. Ο Έλβις Στύλα ανατράπηκε από τον Φώτη Ζαχαράκη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία) εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 1-2. Είχε προηγηθεί στο 41΄ μια πολύ καλή στιγμή με τον Νίκο Νικολάου.





Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Από ελεύθερο ο Γούλας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
8΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Καραχαλίδη, ο οποίος σούταρε έξω από το τέρμα του Τσαντήλα.
10΄: Κόρνερ του Νικολάου από δεξιά, ο Στύλα σούταρε από την γωνία της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης
12΄: Ο Παχής γύρισε από αριστερά στον Σταμούλη, που με πολύ ωραίο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από το τέρμα του Α.Ο.Μ.
13΄: Ο Τριανταφύλλου πέρασε έξοχα την μπάλα στον Σταμούλη, που με διαγώνιο κοντινό πλασέ στην απέναντι γωνία του Παπαβασιλείου έκανε το 1-0.
16΄: Σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Χρυσικού έφυγε πάνω από το τέρμα του Τσαντήλα.
29΄: Ο Μπόγδανος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Νικολάου κινήθηκε όμορφα και βρέθηκε ανενόχλητος από δεξιά μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα(1-1).
41΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Νικολάου, σουτ του οποίου από δεξιά έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσαντήλα.
43΄: Χτύπημα φάουλ του Στύλα από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης.
45΄+1΄: Ο Στύλα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζαχαράκη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μπόνιας το μετουσίωσε σε γκολ, κάνοντας το 1-2.

Β΄ Μέρος

Ανωτερότητα Αιόλου
Πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος για τον Αίολο, ο οποίος είχε το κίνητρο, πέτυχε ένα ακόμη γκολ και έφτασε στην νίκη. Το πάλεψαν οι πιτσιρικάδες της Μυρίκης και το μέλλον τους ανήκει.

Αποχώρησε τραυματίας
Ο σκόρερ του 2ου γκολ του Αιόλου Κώστας Μπόνιας έδωσε την θέση του στο 62΄ στον Αποστόλη Φούκα εξ αιτίας τραυματισμού. Μάλιστα ο τελευταίος δεν άρχισε για τον ίδιο λόγο.




Το δικαιούταν ο Ντένις


Ο Ντένις Καραχαλίδης(Φωτογραφία)  σκόραρε το 1-3 στο 71΄ με κεφαλιά μετά την σέντρα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου. Λίγα λεπτά νωρίτερα είδε τον Ανδρέα Τσαντήλα να αποκρούει έξοχα την κεφαλιά που επιχείρησε.  Ο Σκοπελίτης μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 5 γκολ τα τελευταία δυο χρόνια στα μπαράζ απέναντι στην Μυρίκη.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Καραχαλίδης έδωσε στον Μπόγδανο, ο οποίος σούταρε διαγώνια από δεξιά παράλληλα από το τέρμα του Τσαντήλα, με τον Νικολάου να μην προλαβαίνει.
63΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, κεφαλιά του Καραχαλίδη απέκρουσε θεαματικά ο Τσαντήλας.
71΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καραχαλίδης με καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης σημείωσε το 1-3.
73΄: Πλασέ του Φούκα απέκρουσε προ της γραμμής ο Πατρώνης.
77΄: Πάσα του Καραχαλίδη στον Χρυσικό, με τον Τσαντήλα να διώχνει σωτήρια.

«Πίστη» στον Αίολο
Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έδειξαν σημάδια συσπείρωσης και ότι δεν εγκαταλείπουν την μάχη. «Φώναξαν» μάλιστα το όνομα της ομάδας τους μετά την λήξη της συνάντησης.


Κίτρινες Κάρτες
Τσαντήλας, Ζαχαράκης, Λέρης, Πλεξίδας, Στύλα, Νικολάου

Διακριθέντες
Μυρίκη: Τριανταφύλλου, Πατρώνης
Αίολος: Στύλα, Καραχαλίδης, Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Παρότι ξεκινήσαμε αισιόδοξα το παιχνίδι και προηγηθήκαμε στο σκορ μετά από μια πολύ όμορφη ενέργεια, στην συνέχεια δεν ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, δείξαμε χαλαρότητα, έλλειψη συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να έρθει αυτό που δεν επιθυμούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Το κέρδος μας είναι τα καινούργια παιδιά που φέρνουν μια αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, δίκαιη νίκη. Συγχαρητήρια στην διαιτησία και καλή συνέχεια στις δυο ομάδες και πάντα με αισιοδοξία στο μέλλον.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Στο σημερινό αγώνα νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε δίκαια, ενώ βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ σε μια αδράνεια της άμυνας μας, αντιδράσαμε σωστά και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι από το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος κάναμε σωστή διαχείριση, τα παιδιά παίξανε και δημιουργήσανε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ, δεν απειληθήκαμε καθόλου. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση και την νίκη, στο αντίπαλο για το καλό παιχνίδι. Όσον αφορά την ομάδα μου εμείς θα συνεχίσουμε να παλέψουμε και να τελειώσουμε με δυο νίκες τα Play Off περιμένοντας την ευκαιρία μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Τριανταφύλλου, Πλεξίδας(69΄ Φακίτσας), Γούλας, Σταμούλης(58΄ Τσιάμης), Παχής(38΄ λ.τρ Πατρώνης)

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Μπόγδανος(87΄ Κυλλής), Ράικος(79΄ Χαλκίδης), Ζαραβέλης, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(62΄ λ.τρ Φούκας), Στύλα, Χρυσικός, Καραχαλίδης, Νικολάου

1οςΔιαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος