Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 1-0

Μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική βρίσκεται ο ΑΠΟΚ, ο οποίος με γκολ από τα αποδυτήρια επιβλήθηκε με 1-0 του Αιόλου, που είχε τις ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περισσότερων από 200 φιλάθλων του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη  έκανε το 3 στα 3 στην διαδικασία των μπαράζ . Ο Γιώργος Χαλλής σκόραρε πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και έδωσε την υπερπολύτιμη νίκη πρωταθλήματος στην ομάδα του, η οποία κρατήθηκε έως το φινάλε.  Το Βελούχι έφτασε τους 12 βαθμούς, είναι στο +4 από τον αντίπαλο του και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή στους τίτλους.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου δέχτηκαν την ψυχρολουσία, όμως ανέβασαν «στροφές» και είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για την ισοφάριση, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ολοκλήρωσε με παίχτη λιγότερο εξ αιτίας αποβολής του Κώστα Ρούσση στο 84ο λεπτό. Οι πρωταθλητές των δυο τελευταίων ετών παρέμειναν στους 8 πόντους, είναι δεύτεροι και περιμένουν «στραβοπάτημα» του Βελουχίου, για να διατηρηθούν «ζωντανοί» στην κατάληψη της 1ης θέσης.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ποταμιά για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου την Κυριακή 14 Μαΐου. Ο Αίολος θα παίξει με την Μυρίκη το Σάββατο 13/5.

Έσπευσαν στο πλαστικό
Περισσότεροι από 200 θεατές παρακολούθησαν το ντέρμπι τίτλου μεταξύ των δυο «παραδοσιακών» δυνάμεων του νομού.



Επιστρέφει στους τίτλους(;)
Τέλος στην «λειψυδρία» των δυο τελευταίων ετών από τίτλους βάζει ο ΑΠΟΚ, ο οποίος είναι μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συνεργασία με την Φθιωτική Ένωση 2010 φαίνεται πως απέδωσε καρπούς.

Από μια αλλαγή
Στο αρχικό σχήμα του Βελουχίου επέστρεψε ο σκόρερ Γιώργος Χαλλής, αντικαθιστώντας τον Τζίμη Κουτσούμπα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγής. Για τον κυπελλούχο Αίολο επανήλθε ο Κώστας Ρούσσης, με τον Χρήστο Μπόγδανο να περνά στο δεύτερο μέρος.

Περίφραξη προς τα αποδυτήρια
Κλειδωμένος ήταν επιτέλους ο χώρος που οδηγεί από την κερκίδα στα αποδυτήρια, καθώς έχει τοποθετηθεί πλέον η απαιτούμενη περίφραξη. 


Ενέπνεε σιγουριά


Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία), που ενέπνεε σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ.

Αφιερωμένη στον Κατσακιώρη
Οι νικητές αφιέρωσαν την νίκη τους στον παλαιό παράγοντα και νυν φίλαθλο Τάκη Κατσακιώρη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς. Απουσίαζε ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος, που «έχασε» στενό συγγενικό του πρόσωπο.

«Πληγωμένος» από τραυματίες


Στον πάγκο παρέμεινε ο Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία), καθώς ο στόπερ του Αιόλου είναι τραυματίας. Εκτός αποστολής για τον ίδιο λόγο ήταν ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, ενώ από τραυματισμό προέρχεται και ο αναπληρωματικός Κώστας Μπουμπουρής.

Α΄ Μέρος

Τέρμα νωρίς, ρυθμός και φάσεις
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό ποιοτικά. Το Βελούχι προηγήθηκε με το «καλημέρα». Ο Αίολος ξεπέρασε την ψυχρολουσία και δημιούργησε καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα. Το ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ του ΑΠΟΚ, ο οποίος επιχειρούσε να απειλήσει στην αντεπίθεση.

Πριν το 1ο λεπτό το «χρυσό» γκολ


Στο 50ο δευτερόλεπτο του αγώνα και στην πρώτη φάση της συνάντησης ο Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία) μετά την μπαλιά του Μίλτου Μπουγιώτα πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ σε 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.






Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 13΄ σε ανατροπή του Ντένις Καραχαλίδη από τον Χάρη Κουτσουπιά(Φωτογραφία). Ο Κώστας Διώτης δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. 


Πιεστικός και καλύτερος ο Αίολος


Ο Αίολος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τον Κώστα Ρούσση, τον Κυριάκου Μούργκα και τον Νίκο Νικολάου.
Μεγαλύτερη ευκαιρία όμως ήταν αυτή με τον Ντένις Καραχαλίδη(Φωτογραφία), η κεφαλιά του οποίου το 32΄ από την σέντρα του Αποστόλη Φούκα κατέληξε ελάχιστα άουτ.




Δυο ευκαιρίες οι αντίπαλοι














Από πλευράς ΑΠΟΚ η προσπάθεια του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία αριστερά) στο 21΄ αποκρούστηκε από τον Κύρο Παπαβασιλείου, ενώ το σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία δεξιά)  στο 40΄ πέρασε εκτός εστίας.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄:  Ο Μπουγιώτας έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Χαλλή, ο οποίος από δεξιά πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Παπαβασιλείου και έκανε το 1-0.
8΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
10΄: Κόρνερ του Νικολάου από δεξιά, ο Μούργκας στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
13΄: Πάσα του Καραχαλίδη στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
16΄: Σέντρα του Στύλα μετά από πάσα του Φούκα από δεξιά, ο Ρούσσης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ σε κόρνερ. Ο Νικολάου εκτέλεσε από δεξιά, ο Μούργκας έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τριανταφυλλόπουλο να μην καταφέρνει να κάνει την προβολή προς το αντίπαλο τέρμα.
21΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη, το σουτ του οποίου από δεξιά αποκρούστηκε από τον Παπαβασιλείου.
29΄: Σέντρα του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Νικολάου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
32΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Καραχαλίδη στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του ΑΠΟΚ.
40΄: Μπαλιά του Δημητρίου στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παπαβασιλείου.
45΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρούσση από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.

Β΄ Μέρος

Διαχείριση και σοβαρότητα ΑΠΟΚ-Προσπάθεια χωρίς ουσία ο Αίολος
Ο ρυθμός της επανάληψης ήταν αρκετά κατώτερος και δεν υπήρξε η μεγάλη φάση. Το Βελούχι κράτησε την υπερπολύτιμη νίκη του χωρίς να απειλήσει και να απειληθεί ιδιαίτερα, ενώ οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς το αντίπαλο τέρμα, μη κάνοντας όμως κάποια σημαντική ευκαιρία. Το έργο τους δυσκόλεψε στα τελευταία λεπτά, όπου έμειναν με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής.

Απομάκρυνση Φλωράκη
Ο προπονητής του Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης απομακρύνθηκε από τον ρέφερι Κώστα Διώτη στο 71ο λεπτό εκτός αγωνιστικού χώρου για διαμαρτυρία, έχοντας δεχτεί προειδοποίηση προηγουμένως. Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο διοικητικός παράγοντας και πρώην προπονητής Κώστας Πασσάς.



Αποβολή Κώστα Ρούσση


Στην ίδια φάση στο 84΄ ο Κώστας Ρούσσης(Φωτογραφία) του Αιόλου παρατηρήθηκε από τον διαιτητή Κώστα Διώτη με δυο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, έχοντας διαπληκτισμό με τον αντίπαλο του Βασίλη Συγκελόπουλο, ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.




Ζήτησε κόκκινη το Βελούχι


Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος δέχτηκε μπαλιά από τον Άλεξ Μπακαλίδη και ανατράπηκε από τον Χρήστο Μπόγδανο(Φωτογραφία). Οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Αιόλου, ο οποίος παρατηρήθηκε με την κίτρινη κάρτα. Ο «Πελέ» κινούνταν απειλητικά προς την αντίπαλη εστία και ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρισκόταν εκτός εστίας.



Προωθήθηκε ο Κύρος


Ο πορτιέρο του Αιόλου Κύρος Παπαβασιλείου(Φωτογραφία) προωθήθηκε στα αντίπαλα καρέ στα τελευταία λεπτά και σε αρκετές στημένες φάσεις.



Εκτός και ο «Αναστασό»
Η σειρά του τεχνικού του Αιόλου Λάκη Αναστασόπουλου να απομακρυνθεί από τον αγωνιστικό χώρο ήρθε στο 89΄ για διαμαρτυρίες.



Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
67΄: Ο Μπακαλίδης έπαιξε το 1-2 με τον Γενιτσαρόπουλο, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μπόγδανος, με τον Παπαβασιλείου να μπλοκάρει.
69΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Νικολάου, κεφαλιά του Μούργκα έφυγε ελάχιστα άουτ.
84΄: 2η κίτρινη κάρτα και αποβολή στον Ρούσση για διαμαρτυρίες στην ίδια φάση μετά από διαπληκτισμό του με τον Συγκελόπουλο.
88΄ : Ατομική ενέργεια και σουτ του Κουτσούμπα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των «τζιαλομπλού».

Πανηγύρισαν με τους διοικούντες
Οι νικητές πανηγύρισαν την σημαντική τους επιτυχία, αναφωνώντας «ΑΠΟΚ-Ένωση» κοντά στους διοικούντες τους.




Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης, Λάππας, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόγδανος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Δημητρίου, Ξαγάρας, Γενιτσαρόπουλος, Χαλλής
Αίολος: Φούκας, Μούργκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Νομίζω ότι έγινε ένα αρκετά καλό ματς για τον κόσμο, καταφέραμε και το κερδίσαμε. Ήταν σημαντική αυτή η νίκη για εμάς. Και ο αντίπαλος στάθηκε πάρα πολύ καλά, ήταν ισάξιος με εμάς. Έχασε και αυτός κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Εμείς μετά το γκολ που βάλαμε νωρίς ίσως καθησυχαστήκαμε, κλειστήκαμε λίγο πίσω και προσπαθούσαμε να βγούμε στην κόντρα. Δεν καταφέραμε να βρούμε τους κενούς χώρους και έμεινε το 1-0. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την προσπάθεια που έκαναν, είναι σημαντικό ότι πήραμε 4 βαθμούς διαφορά μπροστά. Μένουν τρεις αγωνιστικές και όλα πια εξαρτιόνται από εμάς και από κανέναν άλλον. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αιόλου, στάθηκε αντάξια σαν πρωταθλήτρια που ήταν τα δυο τελευταία χρόνια. Αυτά τα παιδιά τα έχω δουλέψει δυο χρόνια, είμαι δεμένος συναισθηματικά μαζί τους. Παλέψανε μέσα σε αθλητικά πλαίσια και εάν έγινε καμιά παρεξήγηση ζητάω συγνώμη αν κάπου παραφέρθηκα η εάν κάποιος πιστεύει ότι τον αδίκησα. Εκ μέρους της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών θα ήθελα να αφιερώσουμε αυτήν την νίκη στον Τάκη Κατσακιώρη, παλαιό παράγοντας της ομάδας, ο οποίος την Πέμπτη έκανε μια σημαντική εγχείρηση στην καρδιά του. Του αφιερώνουμε την νίκη και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, να έρθει κοντά μας να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, η οποία θα είναι σημαντική για την ιστορία του συλλόγου.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ήταν ένας τελικός σήμερα, όπως το κάθε παιχνίδι. Απλά εμείς στο 57ο δευτερόλεπτο δεχτήκαμε γκολ. Όταν δέχεσαι γκολ πριν συμπληρωθεί ακόμη το πρώτο λεπτό και είσαι σε όλον τον αγώνα με την πλάτη στον τοίχο και κυνηγάς το αποτελέσματα είναι δύσκολη η θέση σου. Τα παιδιά όμως σήμερα παίξανε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, προπαντός στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε ορθολογικό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Νομίζω ότι δικαιούμασταν σε μια φάση και ένα πέναλτι. Και στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε με τον ίδιο ζήλο, απλά δεν παίχτηκε πολύς χρόνος καθαρό ποδόσφαιρο. Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες και όταν δεν βάζεις γκολ μοιραία έρχεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον άξιο μας αντίπαλο για την νίκη του. Η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε δεν τελειώνει εδώ, γιατί έχουμε δυο παιχνίδια ακόμη πριν το τρίτο μεταξύ των δυο ομάδων, ακολουθεί ένας δεύτερος γύρος στα play off. Μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιο στραβοπάτημα του αντιπάλου, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε διαφορετικό. Είναι δύσκολο όμως να γίνει αυτό, δεν έχει γίνει ποτέ. Εμείς θα ελπίζουμε, την Δευτέρα θα είμαστε στο γήπεδο συσπειρωμένοι. Για άλλη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Νομίζαμε αξίζαμε την νίκη, έστω την ισοπαλία, δεν τα καταφέραμε, διότι αν δεν βάλεις την μπάλα στα δίχτυα θα έχεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Κουτσουπιάς, Χαλλής(57΄ Κουτσουμπάς), Λάππας, Μπουγιώτας(70΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος(93΄ Ντουφεκιάς)

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(65΄ Μπόγδανος), Στύλα, Ρούσσης, Καραχαλίδης, Νικολάου

1ος Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος