Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1

Το 6Χ6 έκανε στα Play Off ο πρωταθλητής ΑΠΟΚ, επικρατώντας του Αίολου με 0-1 χάρης σε τέρμα του Μίλτου Μπουγιώτα στον 50΄.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία περίπου 40 θεατών.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου ολοκλήρωσε την σεζόν με μια καλή εμφάνιση πάρα τις απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα. Έπαιξε δυνατά και με πάθος δημιουργώντας ανά διαστήματα αρκετούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Δημήτρη Ρεσίτη.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε φρενήρη πορεία στα Play Off μετρώντας 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μίλτος Μπουγιώτας στο 50ο λεπτό, μετά από πανέμορφη επιθετική προσπάθεια.
Το Βελούχι τερμάτισε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα των Play Off φτάνοντας τους 21 βαθμούς, ενώ ο Αίολος αναδείχτηκε 2ος με 14 πόντους. Ο ΑΠΟΚ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα στην Γ΄ Εθνική και η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα επιδιώξει να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ηρωικοί στην βροχή
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών. Ο αγώνας έγινε κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση.


Μόνο νίκες
Ο ΑΠΟΚ έκανε 6 στα 6 στα μπαράζ μετρώντας ισάριθμες νίκες σε όλα τα παιχνίδια.

Αήττητος τίτλος
Το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Βελουχίου ήρθε χωρίς καμία ήττα. Ο απολογισμός του ΑΠΟΚ ήταν σε κανονική διάρκεια και μπαράζ 14 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Δυο διαφορετικοί


Δυο αλλαγές είχε στο αρχικό του σχήμα ο Γιάννης Φλωράκης συγκριτικά με τον αγώνα με την Μυρίκη. Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) και Μίλτος Μπουγιώτας πήραν τις θέσεις των: Νίκου Λάππα και Τζίμη Κουτσούμπα.

Επιστροφή «Μπούμπου»-Τέρμα ο Κύρος














Για τον Αίολο αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα ο Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία αριστερά), που επανήλθε στο αρχικό σχήμα. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ξανά ο Κύρος Παπαβασιλείου(Φωτογραφία δεξιά).
Αντικατέστησαν τους: Αλέκο Κόκκοτα και Νίκο Ράικο, οι οποίοι δεν έπαιξαν.

Ματς γοήτρου
Η αναμέτρηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο και οι δυο ομάδες έβγαλαν πάθος και υπήρξαν αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Παρουσίες της ΕΠΣΕ
Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας και τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣΕ: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Γιώργος Λιάγκας. Απουσίαζε δικαιολογημένα ο Νίκος Δροσίνης, καθώς ήταν παρατηρητής αγώνας στην συνάντηση Κεράσοβο-Απεραντιακός. Παρών ήταν και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.


Ο Δήμαρχος Μακρακώμης
Στο γήπεδο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, καθώς ως γνωστόν η ομάδα της περιοχής του, η Ένωση 2010 συνεργάστηκε με το Βελούχι.

Α΄ Μέρος

«Πάτησε» καλύτερα
Ο Αίολος  μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο πρώτο τέταρτο πίεσε ψηλά δημιουργώντας τις πρώτες ευκαιρίες του ματς.

Ανέβασε το Βελούχι
Ο ΑΠΟΚ στην συνέχεια πήρε τα ηνία του ματς και από το 15΄ μέχρι το 30΄ απώλεσε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Άγγιξε το γκολ


Στο 13ο λεπτό ο Κύρος Παπαβασιλείου απέκρουσε εξ επαφής πλασέ του Μίλτου Μπουγιώτα και στο 22΄ η κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη αποκρούστηκε προ της γραμμής του τέρματος από τον Ντένις Καραχαλίδη.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσιλιμέκης γύρισε προς τα πίσω και ο Ρεσίτης απέκρουσε σε κόρνερ.
9΄: Ο Στύλα τροφοδότησε τον Νικολάου, που σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε μπαλιά για τον Μπουγιώτα, που πλάσαρε εξ επαφής τον Παπαβασιλείου, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.
22΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και την κεφαλιά του Μπακαλίδη απέκρουσε προ της γραμμής ο Καραχαλίδης.
25΄: Ο Χαλλής έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Συγκελόπουλος και η κεφαλιά του Μπουγιώτα αποκρούστηκε από αμυντικό προ της γραμμής.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Στύλα έφυγε πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.

Β΄ Μέρος

Δυνατά ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ.

Προβάδισμα με Μίλτο


Ο φορ Μίλτος Μπουγιώτας πέτυχε το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης στο 50ο λεπτό. Ο Γιώργος Χαλλής μετά από γρήγορη επίθεση της ομάδας του έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μίλτο Μπουγιώτα, ο οποίος πλάσαρε τον Κύρο Παπαβασιλείου γράφοντας το 0-1. Ο Μπουγιώτας σημείωσε το πρώτο και το τελευταίο γκολ του Βελουχίου στα μπαράζ.






Έπεσε ο ρυθμός
Από το 60ο λεπτό και μετά έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, ο ΑΠΟΚ έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ με τον Αίολο να προσπαθεί να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Χαλλής έδωσε όμορφα στον Μπουγιώτα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής πλάσαρε τον Παπαβασιλείου εύστοχα για το 0-1.
59΄: Σουτ του Μπουμπουρή από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Ρεσίτης.
64΄: Ο Μπουγιώτας έκανε ατομική ενέργεια και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
90΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε για τον Σερπάνο, που πλάσαρε εξ επαφής τον Παπαβασιλείου, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.
91΄: Σουτ του Φούκα μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο Ρεσίτης.

Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου έξαλλα την επιτυχία τους.




Κίτρινες  Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Στύλα, Τσιλιμέκης, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Μπακαλίδης, Σερπάνος

Διακριθέντες
Αίολος: Καραχαλίδης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Δημητρίου, Μπουγιώτας, Συγκελόπουλος, Μπακαλίδης

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Για το σημερινό παιχνίδι έχω να πω ότι βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Η ομάδα μου θεωρώ ότι ήταν καλύτερη, δημιούργησε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις, αλλά δεν σκοράραμε. Στην αμυντική μας τακτική λειτουργήσαμε άσχημα και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει, παίρνοντας την νίκη. Πρώτα από όλους θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια και την συνεργασία μας, που είχαμε αυτούς τους 9 μήνες. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά, σίγουρα άξιζαν περισσότερα από αυτά που πήραν, όμως θεωρώ ότι η ζωή δεν θα είναι άδικη μαζί τους. Ιδιαίτερα να συγχαρώ τον αρχηγό αυτής της ομάδος(ενν. τον Τριανταφυλλόπουλο), ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια, γιατί είναι αυτός που έρχονταν πρώτος στις προπονήσεις και έφευγε τελευταίος, έχοντας τις λιγότερες απουσίες. Τέτοια παιδιά είναι σημαντικό να υπάρχουν στις ομάδες, για να βοηθούν και τους υπόλοιπους με την πείρα τους και την δυναμική τους. Σήμερα φυσικά η ημέρα είναι ενός άλλου μεγάλου αρχηγού (ενν. τον Κρασιά), ο οποίος μετά από πολλά χρόνια βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει κατηγορία, ξέροντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο να τον συγχαρώ για την επιτυχία, όπως και την ομάδα του τον ΑΠΟΚ για την άνοδο και μακάρι να εκπροσωπήσει επάξια την Ευρυτανία στην Γ΄ Εθνική. Εγώ όπως και όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια, αυτού του συλλόγου γιατί το καλό όλων μας είναι τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να αποκτήσουν όραμα και φιλοδοξία στο να παίξουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες τα επόμενα χρόνια. Επίσης να συγχαρώ τον κ. Φλωράκη, όπως και τις άλλες δυο ομάδες για την προσπάθεια που έκαναν φέτος. Τέλος να ευχαριστήσω την διοίκηση του Αίολου, έχοντας την σημερινή δύσκολη μέρα για τον σύλλογο για τη στήριξη που δείξανε στα παιδιά της ομάδος. Ελπίζω να γίνει πραγματικότητα…»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είναι μια ιστορική στιγμή σήμερα και για τους δυο συλλόγους, κατάφεραν και πέτυχαν έναν στόχο δεκαετιών και σήμερα έγινε πραγματικότητα η άνοδος στην Γ΄ Εθνική. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την προσπάθεια, αλλά πρώτα απ όλα στους παίκτες, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί κατάφεραν την επιτυχία, μετά στους διοικούντες και μετά στους φιλάθλους. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας, θυμάμαι τον εαυτό μου από τότε που έπαιζα στην ομάδα του ΑΠΟΚ, ο στόχος ήταν η Γ΄ Εθνική και από ότι έχω πληροφορηθεί και ο στόχος της Μακρακώμης ήταν ο ίδιος. Καταφέραμε μέσα από αυτή την συνεργασία να τον πετύχουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες, οι οποίες στάθηκαν άξιες αντίπαλες μας ,αλλά νομίζω ότι ήμασταν ένα τι ανώτεροι από τις άλλες ομάδες και δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα η συνέχεια ανήκει στους διοικούντες, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καταφέρουν να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο.»

Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσικός, Στύλα, Μπουμπουρής(87΄ Κυλλής), Καραχαλίδης, Νικολάου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Κουτσουπιάς, Χαλλής, Ντουφεκιάς(46΄ Ρίζος), Μπουγιώτας(73΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος(60΄ Σερπάνος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος