Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ποταμιά-Αίολος 0-1

Ο Αίολος επικράτησε με 1-0 της Ποταμιάς και πήρε την άτυπη νίκη χάρης σε γκολ του νεαρού Πάνου Χρυσικού στο 81o λεπτό.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, όντας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρακολουθήθηκε από λιγοστούς θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα με αρκετά νέα πρόσωπα ήταν για ένα ακόμη ματς ιδιαίτερα ανταγωνιστική, χάνοντας με το ίδιο σκορ, όπως με τον ΑΠΟΚ μια εβδομάδα νωρίτερα. Έχασε με τον ταλαντούχο Πάνο Μπουμπουρή την κορυφαία της στιγμή στο πρώτο μέρος. Οι Μεγαλοχωρίτες ισοβαθμούν στην 3η θέση και στους 3 πόντους, όσους και η Μυρίκη.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου παίζοντας με την ίδια σύνθεση σε όλο το 90λεπτο έδειξε διάθεση, παρότι χάθηκε για αυτόν το βαθμολογικό κίνητρο . Το τέρμα σημείωσε ο Πάνος Χρυσικός, ο οποίος είχε και δοκάρι ένα λεπτό πριν την επίτευξη του νικητήριου γκολ. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας ανέβηκαν στους 14 πόντους και τερματίζουν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χάνοντας τον τίτλο μετά από δυο σερί κατακτήσεις.
Την επόμενη(6η) και τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια οι Μεγαλοχωρίτες θα παίξουν το Σάββατο 27 Μαΐου με την Μυρίκη και οι νικητές μια ημέρα μετά με το Βελούχι. Οι δυο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Απουσία ενδιαφέροντος
Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος στην συνάντηση οδήγησε μόλις 40-50 φιλάθλους στο στάδιο της πόλης. 


Σαν την κανονική
Το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας με τυπικά γηπεδούχο την Ποταμιά είχε λήξει με το ίδιο σκορ. Σκόρερ τότε είχε χριστεί ο απών Κώστας Ρούσσης στο ίδιο χρονικό σημείο.

Όφελος οι μικροί
Πολύ καλή παρουσία είχαν οι πιτσιρικάδες Πάνος Μπουμπουρής της Ποταμιάς και Πάνος Χρυσικός του Αιόλου. Οι δυο τους αγωνίστηκαν στην μικτή νέων της ΕΠΣΕ.

Αρκετοί εορτάζοντες

 












Με ήττα γιόρτασαν την ονομαστική τους εορτή οι: Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία δεξιά). Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες: Κώστας Γιαννακόπουλος(Ποταμιά) και Κώστας Μπόνιας(Αίολος), οι οποίοι είδαν το ματς από την κερκίδα.  Στον πάγκο των κυπελλούχων Ευρυτανίας έμεινε ο προερχόμενος από τραυματισμό Κώστας Μπουμπουρής και των Μεγαλοχωριτών ο αναπληρωματικός πορτιέρο Κώστας Χειλάς.

Ίδια 8/11


Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία αριστερά), Αντώνης Μαντζιούτας(Φωτογραφία κέντρο) και Σπύρος Μπούρας(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τις διαφοροποιήσεις στην βασική ενδεκάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Μάλιστα για πρώτη φορά έπαιξε βασικός ο μικρός Μαντζιούτας.  Αντικατέστησαν τους: Κώστα Γιαννακόπουλο(Δεν αγωνίστηκε εξ αιτίας τραυματισμού), Ραούλ Κβελαξβίλι(Απουσίαζε) και Γιώργο Φαρμάκη(Μπήκε ως αλλαγή)

Επιστροφή Παρασκευόπουλου


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συμμετείχε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία) του Αιόλου, που ήταν τραυματίας.

Με τον «γερόλυκο» Αλέκο

 












Ο «στρατιώτης» του Αιόλου Αλέκος Κόκκοτας(Φωτογραφία αριστερά) πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας τους. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα και για τον Αποστόλη Φούκα(Φωτογραφία δεξιά) Κόκκοτας και Παρασκευόπουλος πήραν τις θέσεις των: Κύρου Παπαβασιλείου(Έμεινε τον πάγκο), Χρήστου Μπόγδανου(Απών) και Κώστα Μπόνια(Τραυματίας).

Ίδιοι 11
Ο Λάκης Αναστασόπουλος χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα σε όλο το 90λεπτο.

Όλα στο όριο
Η Ποταμιά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στα μπαράζ, έχοντας χάσει όλα ματς στις λεπτομέρειες.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο και από μια καλή
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και ολοκληρώθηκε με 0-0. Από μια κλασσική ευκαιρία απώλεσαν οι δυο ομάδες.

2λεπτη διακοπή
Το παιχνίδι διακόπηκε στο 9ο λεπτό, καθώς υπήρξε πρόβλημα με τα δίχτυα, το οποίο επιδιορθώθηκε.



Άστοχος ο Ντένις


Μετά την μπαλιά του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο στο 38ο λεπτό, ο Ντένις Καραχαλίδης (Φωτογραφία) πλάσαρε έξω από το τέρμα του Γιώργου Καλύβα.


Ευκαιρία Ποταμιάς


Η Ποταμιά «απάντησε» και έχασε και αυτή μεγάλη ευκαιρία. Ο Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία) νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αλέκο Κόκκοτα μετά την ωραία μπαλιά του Ηλία Σαπούνη.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, σουτ του Λιάνγκου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αιόλου.
15΄: Πλασέ του Φούκα από πλάγια αριστερά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.
17΄: Ο Καραχαλίδης τροφοδότησε τον Νικολάου, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Στύλα εκτέλεσε και το νέο σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Καλύβας.
27΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, σουτ του Λιάνγκου κατέληξε πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
29΄: Ο Παρασκευόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, η κεφαλιά του Χρυσικού έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
38΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Καραχαλίδης στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
42΄: Ο Σαπούνης με μπαλιά βρήκε τον Μπουμπουρή, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια.
44΄: Πάσα του Νικολάου στον Ζαραβέλη Χ., το σουτ του δεύτερο μάζεψε στην αριστερή του γωνία ο Καλύβας.

Β΄ Μέρος

Δίκαια ο Αίολος
Με πρωταγωνιστή τον Πάνο Χρυσικό στο δεύτερο μέρος ο Αίολος «λύγισε» την μαχητική Ποταμιά και πήρε την νίκη γοήτρου. Μέτρια ποιοτική ήταν και η επανάληψη.

Παραλίγο «γκολάρα»
Ένα εντυπωσιακό γκολ λίγο έλλειψε να πετύχει ο Πάνος Χρυσικός για τον Αίολο, όταν στο 80΄ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα με εναέριο σουτ.


Τα κατάφερε μετά


Ο μικρός Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία) δικαιώθηκε ένα λεπτό αργότερα και βρήκε δίχτυα μετά την νέα σέντρα του Νίκου Νικολάου. Εξαργύρωσε έτσι την πολύ καλή του παρουσία. 




Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Μακρινό σουτ του Παρασκευόπουλου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
69΄: Ο Στύλα τροφοδότησε τον Φούκα, που σούταρε από αριστερά και ο Καλύβας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
71΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νικολάου έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
80΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, εντυπωσιακό σουτ στον αέρα του Χρυσικού προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.
81΄: Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Χρυσικός με απευθείας σουτ, το οποίο κατέληξε στον «ουρανό» της εστίας της Ποταμιάς έκανε το 0-1.
87΄: Ο Στύλα έδωσε στον Χρυσικό, που σούταρε διαγώνια άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.

Κίτρινες Κάρτες
Λιάνγκος, Καραχαλίδης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπουμπουρής, Γκορόγιας Γ., Σαπούνης
Αίολος: Χρυσικός, Νικολάου, Στύλα, Παρασκευόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου για την νίκη της. Εμείς σε αυτό το παιχνίδι παίξαμε με 8 παίκτες που καθολη την διάρκεια της χρονιάς είχαν λιγότερα παιχνίδια από τους υπόλοιπους, το ίδιο είχε γίνει και στο ματς με τον ΑΠΟΚ πάλι είχαμε 7-8 απουσίες βασικών και το ίδιο έργο επαναλήφτηκε  και σήμερα. Από την αρχή της χρονιάς μιλάω για τις προπονήσεις, για την έλλειψη φυσικής κατάστασης που θα έχει η ομάδα μας. Σε λα τα ματς του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ η Ποταμιά στο ημίχρονο κρατούσε το Χ, τα περισσότερα γκολ που δίνουν το προβάδισμα στον αντίπαλο τα δεχόμαστε μετά το 60΄, 65΄. Αν ήμασταν πιο προπονημένοι νομίζω θα είχαμε καλύτερη τύχη. Εμείς μπήκαμε σε αυτούς τους αγώνες για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την ομάδα μας, είτε είναι μια καλή εμφάνιση, είτε ο βαθμός της ισοπαλίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε χρησιμοποιήσει 30 παίκτες, η ομάδα να μην αλλάζει εικόνα παρόλες τις απουσίες είχε. Είναι σημαντικό για μας να κρατάμε χαρακτήρα μιας ομάδας στιβαρής που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.  Πιστεύω ότι με κάποιες προσθήκες την επόμενη χρονιά και με μια πιο επιμελή συμμετοχή στην προπόνηση η ομάδα της Ποταμιάς θα μπορέσει θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το γκρούπ των 4 πρώτων ομάδων, ασχέτως αν είμαι εγώ προπονητής η είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Η ομάδα της Ποταμιάς έχει κάνει παρά πολλά βήματα μπροστά και ένα από τα σημαντικότερα είναι ο χαρακτήρας της και ότι πολεμάει όλα τα ματς και δίνει τον καλύτερο του εαυτό της. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για αυτό για ακόμη μια φορά.  Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με την Μυρίκη, εάν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων θα έχουμε τελειώσει την χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου. Τέλος συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για το πρωτάθλημα, εύχομαι ότι καλύτερο στην Γ΄ Εθνική, να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο τον νομό μας και να φέρει όσες περισσότερες επιτυχίες.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Για το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο την νίκη και τίποτα άλλο. Μπορώ να πω ότι ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός, έκανε καλό παιχνίδι και με την δικιά μας κακή εμφάνιση είχε αντίκτυπο ώστε να δυσκολευτούμε στο να κερδίσουμε πιο εύκολα. Σίγουρα τα παιδιά και όλοι μας έχουμε απογοητευτεί από την έκβαση του πρωταθλήματος. Όλοι μας ψάχνουμε ένα κίνητρο, για να τελειώσουμε την χρονιά αξιοπρεπώς. Στο τελευταίο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε με καλό θέαμα και καλό θα είναι όλος ο κόσμος να έρθει να χαρεί αυτό τον αγώνα, γιατί πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες χωρίς άγχος θα παίξουν για την νίκη χωρίς σκοπιμότητες και ο καλύτερος να κερδίσει. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά, αλλά και στα δικά μου παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Γκορόγιας Ι., Ζαραβέλης Κ., Γκορόγιας Γ.(76΄ Νάσιος), Μαντζιούτας Κ., Λιάνγκος, Σαπούνης, Μπούρας Σ., Μπουμπουρής, Ζαλοκώστας Ι., Μαντζιούτας Α.(67΄ Φαρμάκης)

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κόκκοτας, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος, Στύλα, Χρυσικός, Καραχαλίδης,  Νικολάου

1ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος