Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1

«Λυτρώθηκε» ο ΑΠΟΚ στο 72ο λεπτό, όπου και σκόραρε «λυγίζοντας» την αντίσταση της μαχητικής Ποταμιάς με 0-1 και διατήρησε το προβάδισμα 4 βαθμών από τον «διώκτη» του Αίολο.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρότι αδιάφορη βαθμολογικά έπαιξε μαχητικά και δεν «παραδόθηκε» παίζοντας για την ιστορία της, αλλά και να μην δώσει τροφή για σχόλια. Αγωνίστηκε με αμυντική διάταξη και κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομάδα του Βελουχίου, ενώ το γκολ στο δέχτηκε στο 72΄ μετά από «περιπετειώδη» τρόπο και εκτέλεση κόρνερ.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρότι είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων τα βρήκε σκούρα για 72΄ λεπτά κόντρα στην συμπαγή άμυνα της Ποταμιάς. Το άγχος αλλά και η συγκέντρωση στον επιθετικό τομέα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Το τέρμα της «λύτρωσης» επετεύχθη στο 72΄ μετά από κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου από τα δεξιά και κόντρα στον Κώστα Ζαραβέλη της Ποταμιάς.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται το Σάββατο (20/5) με την Μυρίκη και η Ποταμιά παίζει την Κυριακή (21/5) με τον Αίολο. Το Βελούχι έφτασε τους 15 βαθμούς, μετρώντας μόνο νίκες στα μπαράζ, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στους 3.

Περίπου 100
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν ένα δυνατό ματς που είχε σασπένς και ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό του.



4Χ4
Το Βελούχι στα Play Off σε ισάριθμες αναμετρήσεις μετράει νίκες έχοντας 4 στα 4.

Με νίκη πανηγυρίζει την άνοδο
Ο ΑΠΟΚ σε περίπτωση νίκης με την Μυρίκη το ερχόμενο Σάββατο πανηγυρίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια στους τίτλους.

Τριάδα στα στόπερ

 












Η Ποταμιά κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς έχοντας «τριπλέτα» στο κέντρο της άμυνας της αποτελούμενη από τους Γιώργο Φαρμάκη (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία Δεξιά) και Κώστα Ζαραβέλη.

Στην 11αδα Λιάνγκος & Κβελαξβίλι

 












Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας διατήρησε ίδια τα 9/11 σε σύγκριση με την αναμέτρηση ενάντια στην Μυρίκη. Ο Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε φανέλα βασικού, ενώ στην 11αδα επέστρεψε και ο Γεωργιανός Ραούλ Κβελαξβίλι (Φωτογραφία Δεξιά) αντικαθιστώντας τους Λεωνίδα Κόγια και Χριστόδουλο Μισύρη, που απουσίαζαν.

Βασικός ο Κουτσούμπας


Το Βελούχι έκανε μια αλλαγή στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Αίολο. Ο Τζίμης Κουτσούμπας ξεκίνησε βασικός αντικαθιστώντας τον Γιώργο Χαλλή, που απουσίαζε. Ο τελευταίος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του ντέρμπι.

Ξεχώρισε ο Μπουμπουρής


Ο πιτσιρικάς Πάνος Μπουμπουρής της Ποταμιάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση παίζοντας ως δεξιός αμυντικός και έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. 

Α΄ Μέρος

Διπλή ευκαιρία

 












Παραλίγο να προηγηθεί με την έναρξη του ματς ο ΑΠΟΚ, ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) στο 3΄ εκτέλεσε φάουλ ο Γιώργος Καλύβας εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Δεξιά) από καλή θέση σούταρε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.



Κατοχή Βελουχίου
Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος ήταν για την ομάδα του ΑΠΟΚ, η οποία δημιούργησε 4-5 καλές στιγμές απειλώντας την εστία του Γιώργου Καλύβα.

Αμυντικά η Ποταμιά
Η Ποταμιά έπαιξε αμυντικά και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα πρώτα 45΄.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο Καλύβας και στην επαναφορά ο Κουτσουπιάς από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
14΄: Μακρινό σουτ του Λάππα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Καλύβας.
25΄: Ο Συγκελόπουλος έδωσε στον Μπουγιώτα, που πλάσαρε και ο Καλύβας απέκρουσε σε κόρνερ.
36΄: Μακρινό σουτ του Κβελαξβίλι πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
45΄: Σουτ του Μπακαλίδη κόντραρε και νε νέο χαμηλό σουτ του Κουτσούμπα από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Καλύβας.
45΄+1΄: Ο Μπουγιώτας τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε από καλή θέση άουτ.

Β΄ Μέρος

Αύξησε την πίεση
Το Βελούχι αύξησε την πίεση του στο δεύτερο μέρος επιζητώντας το γκολ της νίκης, ώστε να διατηρηθεί στο +4 από τον Αίολο. Τελικώς το «χρυσό» τέρμα ήρθε στο 72΄ με περιπετειώδη τρόπο.

Επιστροφή Καρβέλη


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε ο Μπάμπης Καρβέλης(Φωτογραφία) της Ποταμιάς, επιστρέφοντας από τραυματισμό.

Λύτρωση με «Σύγκε»

 












Στο 72ο λεπτό το Βελούχι πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Κώστα Ζαραβέλη (Φωτογραφία Δεξιά) και παρά την απομάκρυνση του Πάνου Μπουμπουρή πέρασε την γραμμή του τέρματος μετά και την υπόδειξη 1ου βοηθού και ρέφερι (0-1).





Ένταση και απομάκρυνση Φλωράκη
Στο 74ο λεπτό επικράτησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων και το ματς διακόπηκε για 2-3 λεπτά. Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης λογομάχησε με παίκτη της Ποταμιάς και απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Οδηγίες για τα υπόλοιπα λεπτά έδινε από τον πάγκο ο παλιός παράγοντας της ομάδας Γιώργος Νικολακόπουλος.







Ευκαιρία να το «κλειδώσει»


Στο 86΄ μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ο ΑΠΟΚ θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» το ματς, ο Χρήστος Δημητρίου έβγαλε τον Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία) μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα, ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε.


1 λεπτό καθυστέρηση
Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός σφύριξε την λήξη του ματς λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, εξοργίζοντας τους ανθρώπους της Ποταμιάς για τον χρόνο των καθυστερήσεων που κράτησε.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Δημητρίου εκτέλεσε φάουλ και ο Μπουγιώτας σούταρε, με τον Καλύβα να αποκρούει σε κόρνερ.
62΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κουτσουμπά, που από πλάγια αριστερά πλάσαρε τεχνικά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
63΄: Ο Μπουγιώτας έκανε σέντρα από τα δεξιά και η προβολή του Συγκελόπουλου από κοντά έφυγε πάνω από την εστία του Καλύβα.
72΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Ζαραβέλη, γύρισε προς τα πίσω και πέρασε στην γραμμή του τέρματος παρά την απομάκρυνση του Μπουμπουρή (0-1).
83΄: Πλασέ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε ο Καλύβας.
86΄: Ο Δημητρίου έδωσε έξοχα στον Φλωράκη που μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε και ο Καλύβας απέκρουσε σωτήρια.

Ένταση στην κερκίδα
Με την ολοκλήρωση του ματς επικράτησε ένταση στην κερκίδα και λογομαχίες μεταξύ φίλων και διοικητικών των δυο συλλόγων του νομού μας.



Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Ζαλοκώστας Ι., Κβελαξβίλι, Σαπούνης, Τσιλιμέκης, Κόλλιας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Γκορόγιας, Μπουμπουρής, Ζαραβέλης, Καλύβας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Δημητρίου, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν μια αγχωτική και λυτρωτική νίκη για την ομάδα μου. Όντως δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ και δεν ήμασταν προσεκτικοί. Όλη την εβδομάδα τόνιζα στα παιδιά ότι το ματς δεν είναι εύκολο και δυστυχώς μπήκαμε μέσα πολύ χαλαρά απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος ήταν κλεισμένος πίσω και προσπαθούσε χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρει μια ισοπαλία. Νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παίζεται ελεύθερο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες και να προσπαθεί η καθεμία να κερδίσει. Το να είσαι κλεισμένος, να διώχνεις την μπάλα και να προσπαθείς με καθυστερήσεις ή να φωνάζεις στον διαιτητή για να πάρεις ένα Χ, το οποίο στην ομάδα σου ουσιαστικά δεν βοηθάει σε τίποτε δεν έχει λογική. Δεν θέλω να ανακατεύομαι με τα εσωτερικά των άλλων ομάδων, δεν με απασχολεί, είναι η πρώτη φορά που το λέω, αλλά θα πρέπει κάποιες ομάδες να καταλάβουν ότι εδώ παίζουν ποδόσφαιρο, δεν προσπαθούμε με οποιοδήποτε τρόπο να πάρουμε το αποτέλεσμα. Εάν συνεχίσουν σε αυτή την λογική πάντα εκεί θα μένουν και δεν θα μπορούν να φτάσουν παραπάνω. Εμείς απέχουμε ένα βήμα από το πρωτάθλημα, έχουμε 2 αγωνιστικές ακόμη. Θέλουμε να καθαρίσουμε το πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική. Είμαστε η καλύτερη ομάδα από όλες, το αποδείξαμε και στα παιχνίδια των μπαράζ μέχρι τώρα, έχουμε μόνο νίκες και τους περισσότερους βαθμούς, τους λιγότερους τραυματίες και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι μπορούν να δικαιωθούν ομάδες, που μαζεύονται κάθε Κυριακή από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να παίξουν μπάλα.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχει πάρει τα περισσότερα πρωταθλήματα και τα περισσότερα κύπελλα στον νομό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την νίκη της. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του ΑΠΟΚ, ο οποίος είναι φίλος μου όλα αυτά τα χρόνια, κουμπάρος μου και κάθε φορά με τιμάει σαν προπονητή και σαν άνθρωπο με τις χειρότερες δηλώσεις που μπορεί να κάνει. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καλύβας, Μπουμπουρής, Γκορόγιας Ι.(78΄ Κωστής), Φαρμάκης, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας Κ., Γιαννακόπουλος(46΄λ.τρ. Μπούρας Σ.), Λιάνγκος, Ζαλοκώστας Ι.(53΄ Καρβέλης), Κβελαξβίλι, Σαπούνης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Λάππας, Μπουγιώτας(81΄ Κόλλιας), Μπακαλίδης, Κουτσούμπας(64΄ Φλωράκης)

1ος Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος