Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ψηλά Βουνά-Sporting B.C. 64-46

Τα «χάλκινα» Ψηλά Βουνά επικράτησαν του ελλιπέστατου Sporting με 64-46, αρχίζοντας με θετικό τρόπο την διοργάνωση.
Το ματς διεξήχθη την Τετάρτη (26/4) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και το είδαν περίπου 50 άτομα.
Τα Ψηλά Βουνά του Γιάννη Μπουμπουρή χρειάστηκαν 32 λεπτά για να πάρουν διαφορά ασφαλείας και να ξεφύγουν στο σκορ παίζοντας απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο. Οι «βουνίσιοι» είχαν κορυφαίο τον γκάρντ Δημήτρη Σταλίκα που σκόραρε 20 βάζοντας και 1 τρίποντο.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη παράχθηκε με 6 αθλητές και έναν… «δανεικό» παρόλα αυτά δεν πέταξε «λευκή» πετσέτα και ήταν μαχητικό μέχρι της αρχές της 4ης περιόδου που διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Θωμάς Χονδρός με 15 πόντους και 2 τρίποντα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική τα Ψηλά Βουνά παίζουν την Τετάρτη (3/5) στις 6 το απόγευμα με τους Forestry Force, ενώ ο Sporting θα κάνει το ρεπό του.

Λιγοστοί θεατές
Η μοναδική αναμέτρηση της ημέρας έγινε παρουσία λιγοστών θεατών. Στο κλειστό βρέθηκαν περίπου 50 άτομα.


Επανεμφάνιση Καδά


Με τα Ψηλά Βουνά αγωνίστηκε ο Τάσος Καδάς, ο οποίος μέχρι την περασμένη σεζόν φορούσε την φανέλα του Άτλαντα παίζοντας στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ελλιπέστατο το Sporting
Με 7 καλαθοσφαιριστές αγωνίστηκε σε όλο το 40λεπτο το Sporting, έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες.

Κόντρα στην πρώην


Ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία) ντεμπούταρε με τα Ψηλά Βουνά αγωνιζόμενος εις βάρος της περσινής του ομάδας του Sporting.

Πήρε «δανεικό»



Με το Sporting αγωνίστηκε ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία) του Πρωτέα αποτελώντας τον 7ο παίκτη της ομάδας.

Ψήλωσε χάρης τον Σταλίκα


Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Δημήτρη Σταλίκα που σταμάτησε στους 20 βάζοντας και 1 τρίποντο. Με 14 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Άγγελος Σαμαντάς.


«15αρης» ο Χονδρός


Για τους «πράσινους» ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 15 με 2 τρίποντα, ενώ ακολούθησε με 14 και 4 τρίποντες «βόμβες» ο Χρήστος Νικόπουλος.

Το «πανό» του Αλέξη
Ο Λάμπρος Καμαρέτσος του Sporting ετοίμασε πανό αφιερωμένο στον φίλο του Αλέξη Αρκουμάνη του Sporting. Το πανό που τοποθετήθηκε στο κλειστό έγραφε «Κύπελλο σε άφiσα να πάρεις να χαρείς μα στο πρωτάθλημα μπροστά σου θα με βρεις! ΡΟΥΦΑ ΑΛΕΞΗ .ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ» έχοντας και φωτογραφίες με τους αθλητές του Ολυμπιακού και του Αλέξη Αρκουμάνη. Πριν την έναρξη του ματς ο Αλέξης Αρκουμάνης απάντησε δίνοντας στον Λάμπρο Καμαρέτσο αφίσα με τα Ευρωπαϊκά τρόπαια του Παναθηναϊκού.





7-9-Νευρική αρχή


Δυο σερί έτρεξαν οι δυο ομάδες στην 1η περίοδο, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη. Ο Sporting μετά από το 7-0 εις βάρος του προηγήθηκε με +2 και 7-9. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δυο δίποντα και ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία) με 3ποντο έκαναν το 7-0. Ο Sporting έφτασε με σερί 9-0 στο 7-9 χάρις δίποντο του Θωμά Χονδρού, 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Λέρη, 3ποντο του Θοδωρή Κατσαρού και 2/2 βολές του Γιώργου Αρκουμάνη. Ο Δημήτρης Λερογιάννης των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Χρήστο Νικόπουλο του Sporting. Ο Θοδωρής Κατσαρός του Sporting έκοψε προσπάθεια του Γιάννη Ηλιάδη των Ψηλών Βουνών.


Αντιαθλητικό από Σαμαντά
Ο Άγγελος Σαμαντάς των Ψηλών Βουνών έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Κώστα Λέρη, ο οποίος ευστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές.


Βρήκαν ρυθμό

 












Η 2η περιόδους είχε καλύτερο ρυθμό με τα Ψηλά Βουνά να προηγούνται με 30-25. Ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με καλάθι και φάουλ (Με χαμένη ελεύθερη βολή) και ο ίδιος με 1/2 βολές και με δυο συνεχόμενα δίποντα έβαλε μπροστά την ομάδα του με 15-11. Εν συνεχεία ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 2, ο Τάσος Καδάς πέτυχε δίποντο και είχε 2/2 ελεύθερες βολές (19-13). Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 3 και ο Άγγελος Σαμαντάς πέτυχε δίποντο για το 21-18. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Χρήστος Νικόπουλος με το πρώτο του τρίποντο στο ματς διαμόρφωσαν το 25-21. Το 30-25 του ημιχρόνου έγινε μετά από καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη, νέο τρίποντο του Χρήστου Νικόπουλου, 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα και 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού.


Παρέμειναν κοντά


Παρότι τα Ψηλά Βουνά μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μέχρι και +12 ο αντίπαλος τους αντέδρασε και το δεκάλεπτο έκλεισε στο +7 και στο 44-37. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς με 3ποντο, ο Κώστας Λέρης με 3ποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με δίποντο και τρίποντο έγραψαν το 40-28. Ο Χρήστος Νικόπουλος εκτέλεσε για 3, ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε δίποντο και ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) σκόραρε για 2 μειώνοντας στο 40-35. Ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με ½ βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο έκαναν το 44-37.



Καθάρισε στην αρχή

 
Χάρις τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο (Φωτογραφία Αριστερά) τα Ψηλά Βουνά «καθάρισαν» το ματς στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου φτάνοντας στο τελικό 64-46. Ο Sporting δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό με την κόπωση και την φθορά των φάουλ να παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς με  1/2 βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο και Ταξιάρχης Κουτρομάνος με γκολ φάουλ με χαμένη βολή έκαναν το 49-40. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 3ποντη «βόμβα», ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο και ο Κώστας Λέρης με δίποντο έκαναν το 56-43. Ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 2, ο Τόλης Πιπέρας πέτυχε δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης είχε 1/2 βολές (61-43). Το τελικό 64-46 έγινε χάρις τρίποντο του Χρήστου Νικόπουλου και δίποντο και 1/2 βολές του Γιάννη Πανόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Θωμά Χονδρό.



Τα δεκάλεπτα
7-9, 30-25, 44-37, 64-46

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 20(1), Ανδρέου, Πιπέρας 3, Κουτρομάνος 8, Ηλιάδης 4, Καμαρέτσος, Σεριανάϊ, Γενιτσαρόπουλος, Σαμαντάς 14(3), Πανόπουλος 3, Καδάς 4, Λερογιάννης 8

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Ζουρζούκης, Κατσαρός 7(1), Λέρης 8(1), Χονδρός 15(2), Αρκουμάνης Γ. 2, Αρκουμάνης Α., Νικόπουλος 14(4)

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος