Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η κλήρωση και οι προτάσεις για την έναρξη των play off της Α΄ ΕΠΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 5 στα γραφεία της Ενώσεως η κλήρωση των μπαράζ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ακούστηκαν οι προτάσεις των παραγόντων σχετικά με την έναρξη τους.
Παρόντες ήταν από πλευράς ΕΠΣΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης και Νίκος Δροσίνης, ενώ την κλήρωση έκανε ακριβοδίκαια ο υπάλληλος και άλλοτε παράγοντας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι: Νίκος Τσώνης(Μυρίκη), Άρης Τσιούνης(ΑΠΟΚ Βελούχι), Γιάννης Παρούτσας, Γιάννης Λερογιάννης(Αίολος) και Νίκος Μαντζιούτας(Ποταμιά).
Ο Αίολος μέσω του Γενικού Γραμματέα του Γιάννη Λερογιάννη πρότεινε τα μπαράζ να αρχίσουν την Τετάρτη 19 Απριλίου λόγω των αγώνων κυπέλλου της ομάδας τους, καθώς θα πρέπει να στηριχτεί ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΕ στον θεσμό. Επιπλέον κατέθεσε τις προτάσεις του εγγράφως.
Η Μυρίκη δια μέσω του Προέδρου Νίκου Τσώνη πρότεινε τα μπαράζ να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου. Επιπλέον έκανε κάποιες προτάσεις εν όψει των play off, οι οποίες έχουν ως εξής: α) Διαγράμμιση μπροστά στους πάγκους, στην περιοχή των προπονητών, β) ορισμός 4ου διαιτητή σε όλα τα ματς, γ) κλήρωση των διαιτητών 1,5 ώρα πριν τους αγώνες και όχι ορισμός και ο διαιτητής του 1ου παιχνιδιού να εξαιρείται από το επόμενο και δ) τα πρόγραμμα των play off να προκύπτει από ορισμό σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια και όχι με κλήρωση, αφού δεν προβλέπεται στην προκήρυξη. Επιπλέον συνεχάρη τον Αίολο για την κατάκτηση του κυπέλλου.
Η Ποταμιά δια στόματος Νίκου Μαντζιούτα τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης των play off, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου. Ζήτησε εάν ξεκινήσουν τότε να αγωνιστεί Σάββατο. Επιπλέον θα ήθελε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες Τετάρτες στο πρόγραμμα.
Ο ΑΠΟΚ δια μέσω του Προέδρου του Άρη Τσιούνη τόνισε πως θα πρέπει να στηριχτεί ο κυπελλούχος Ευρυτανίας και να μην ξεκινήσουν τα μπαράζ το Σαββατοκύριακο 8 και 9/4. Εάν αποκλειστεί ο Αίολος να ξεκινήσουν ακόμη και την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, ενώ είναι διατεθειμένος να παίξει όποτε αποφασίσει η Ένωση. Η πρόταση του Βελουχίου είναι τα μπαράζ να διεξαχθούν με το πρόγραμμα Κυριακής-Τετάρτης και να αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Αιόλου.
Η έναρξη των μπαράζ θα αποφασιστεί  όπως τόνισε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας στο συμβούλιο της ΕΠΣΕ την Τετάρτη 5/4 μετά το ματς κυπέλλου του Αιόλου με το Σχηματάρι, ενώ τότε θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα(ημερομηνίες-ώρες), καθώς θα πρέπει να αρχίσει και το πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣ Ευρυτανίας. Την πρώτη αγωνιστική θα παίξουν Αίολος-Μυρίκη και ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά. Το ζευγάρι του Αιόλου με τον ΑΠΟΚ κληρώθηκε για ακόμη μια φορά την τελευταία αγωνιστική. Όλα τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Η Μυρίκη ξεκινά με 3 βαθμούς, ο ΑΠΟΚ με 3, ο Αίολος με 2 και η Ποταμιά χωρίς πόντο,

Η κλήρωση έχει ως εξής:
1η αγωνιστική
Αίολος-Μυρίκη
ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά

2η αγωνιστική
Αίολος-Ποταμιά
Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι

3η αγωνιστική
Ποταμιά-Μυρίκη
ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος

4η αγωνιστική
Μυρίκη-Αίολος
Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι

5η αγωνιστική
Ποταμιά-Αίολος
ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη

6η αγωνιστική
Μυρίκη-Ποταμιά
Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος