Τρίτη 4 Απριλίου 2017

H κυπελλούχος Βοιωτίας Αναγέννηση Σχηματαρίου












Τον Αίολο στο Καρπενήσι αντιμετωπίζει η Αναγέννηση Σχηματαρίου, η οποία είναι η κυπελλούχος ομάδα της Βοιωτίας. Το συγκρότημα του Τάκη Πλατή κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας του ισχυρού Διστόμου, το οποίο είναι κοντά στην άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Η Αναγέννηση βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας και στρέφει την προσοχή της σε αυτόν τον θεσμό. Στο ρόστερ βρίσκονται γνώριμοι ποδοσφαιριστές των κυπελλούχων Ευρυτανίας, διαθέτοντας ένα αρκετά καλό έμψυχο υλικό.
Η Α.Ε. Αναγέννηση Σχηματαρίου συστάθηκε το 1986 και έχει χρώματα το κίτρινο και το μπλέ. Η ομάδα υπήρξε πρωταθλήτρια Βοιωτίας τρεις φορές(1991, 1996, 2004), ωστόσο καμία σαιζόν δεν κατάφερε να μείνει στην Δ΄ Εθνική. «Μελανό» της σημείο ήταν η περίοδος 2011-2012, όταν υποβιβάστηκε στην Β΄ ΕΠΣ Βοιωτίας, αλλά επανήλθε αμέσως. Ο σύλλογος να αναφερθεί πως προυπήρχε ως «Α.Ο. Αναγέννηση Αγραφιωτών Σχηματαρίου»  και μετά από συγχώνευση-απορρόφηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του συμπολίτη «Α.Σ. Σχηματαρίου» μετονομάστηκε σε Α.Ε. Αναγέννηση Σχηματαρίου. Ο Α.Σ. Σχηματαρίου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Βοιωτίας το 1983 και είχε αγωνιστεί στη Δ΄ Εθνική για 2 περιόδους μέχρι το 1985, ενώ το 1978 και το 1983 είχε σηκώσει το κύπελλο Βοιωτίας.

Στον τελικό τον Αμβρυσσέα
Με καταπληκτικό τέρμα του Γιάννη Μπινιάκου το Σχηματάρι επιβλήθηκε στον τελικό με 1-0 του Αμβρυσσέα Διστόμου, στον οποίο αγωνίζεται ο Βασίλης Μεταξούλης. Αγωνίστηκαν οι: Κουτρούμπας, Κολώνιας(71΄ Ανυφαντής Α.), Χρήστου, Μεταξάς, Γκαράνης, Ταυταρίδης, Κόκκαλης, Κίσσας, Βυλλιώτης(75΄ Ταμπαθάνης), Μπινιάκος και Λασκαρίδης.


4η στο πρωτάθλημα
Η Αναγέννηση βρίσκεται στην 4η θέση της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας με 48 βαθμούς δυο αγωνιστικές πριν το τέλος. Είναι βαθμολογικά αδιάφορη. Προέρχεται από βαριά ήττα με 0-4 από το Ύπατο.



Καθοδηγητής ο Πλατής


Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάκης Πλατής, ο οποίος αντιμετώπισε τον Αίολο ως coach της Θήβας. Στους κυπελλούχους Βοιωτίας επίσης αγωνίζονται ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι του Αιόλου στα μπαράζ ανόδου 2014-2015 και 2015-2016. Είναι οι: Γιάννης Μπινιάκος, Γιάννης Γκαράνης, Αλέκος Ανυφαντής, Γιώργος Βυλλιώτης και Παναγιώτης Ταυταρίδης.

Πρώην ομάδα του Δημητρίου


Στο Σχηματάρι έχει αγωνιστεί ο Χρήστος Δημητρίου του Βελουχίου