Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πληθώρα θεμάτων στην συνεδρίαση της ΕΠΣΕ-Παραίτηση Λιάγκα από την επιτροπή πρωταθλήματος

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου και ώρα 18:30. Παρόντες ήταν οι: Γιώργος Παπαντζίμας(Πρόεδρος), Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Σωτήρης Διώτης.
Το παρών έδωσε επίσης ο Διονύσης Βονόρτας και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας. Στην Ένωση βρέθηκαν και οι ρέφερι Δημήτρης Κουρλός και Λάμπρος Κολοκώτσιος.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το γηπεδικό. Ως γνωστόν 4μελης επιτροπή της ΕΠΣΕ βρέθηκε στο Δημαρχείο Καρπενησίου, συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και υπήρξε ενημέρωση στο συμβούλιο για το τι ειπώθηκε στην συνάντηση. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις ιατρικές γνωματεύσεις των τραυματιών ποδοσφαιριστών της Φραγκίστας Νίκου Κετσιλή και Κώστα Κατσαδούρου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να περάσουν στο ταμείο αρωγής.
Το επόμενο θέμα αφορούσε το παράπτωμα του ρέφερι Λάμπρου Κολοκώτσιου, ο οποίος στην αναμέτρηση πρωταθλήματος Αίολος-Μυρίκη έκανε απρεπή χειρονομία προς φίλαθλο και τιμωρήθηκε από την επιτροπή διαιτησίας με «καραντίνα» μιας αγωνιστικής. Η ενέργεια κρίθηκε ως καταδικαστέα. Ο κ. Κολοκώτσιος όμως αναγνώρισε το λάθος του και απολογήθηκε εγγράφως, καθώς είχε κληθεί σε απολογία, ενώ ζήτησε συγνώμη και δια ζώσης στο συμβούλιο, στο οποίο παραβρέθηκε. Η αρμόδια επιτροπή θα επανεξετάσει όπως αναφέρθηκε το θέμα.
Στην συνέχεια έγινε λόγος για τις διαφημιστικές πινακίδες, που τοποθετούνται στα γήπεδα. Επισημάνθηκε πως υπεύθυνο για αυτές είναι το γηπεδούχο σωματείο, έχοντας την άδεια του αντίστοιχου Δήμου και κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητες της ΕΠΣ.
Η συζήτηση πέρασε στα χρέη των ομάδων. Ο ΑΠΟΚ(980 ευρώ), ο Αίολος(589 ευρώ) και τα Άγραφα(495 ευρώ) έχουν οφειλές προς την ΕΠΣ. Ο αρχικός διακανονισμός των 50 ευρώ δεν τηρείται το τελευταίο διάστημα από τα σωματεία. Με πρόταση του Βασίλη Κατσίκη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή αποφασίστηκε να προστεθούν στα 50 ευρώ δόσης τον μήνα ακόμη 50 ευρώ(σύνολο 100) και να δοθεί προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου για την πρώτη δόση. Θα αποσταλεί έγγραφο στα σωματεία προς ενημέρωση και σε περίπτωση με καταβολής της δόσης θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ο Διονύσης Βονόρτας, πιστός «στρατιώτης» της ΕΠΣΕ και επί σειρά ετών παράγοντας της ορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος της Ένωσης. Ο ίδιος τόνισε πως θα βρίσκεται στις υπηρεσίες της ΕΠΣ έως τον ερχόμενο Ιούνιο. Το «φλέγον» ζήτημα ήταν η ημερομηνία έναρξης των μπαράζ. Αποφασίστηκε πλειοψηφικά να ξεκινήσουν το διήμερο 22 και 23 Απριλίου. Η Μυρίκη και η Ποταμιά κατά την κλήρωση της Δευτέρας(3/4) εξέφρασαν την επιθυμία τους να αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, ενώ ΑΠΟΚ και Αίολος κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους. Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε για έναρξη το Σαββατοκύριακο 22-23/4 και ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Νίκος Δροσίνης και ο Βασίλης Κατσίκης συμφώνησαν με αυτό. Ο Σωτήρης Διώτης δεν είχε αντίρρηση να αρχίσουν τα μπαράζ ακόμη και το Σαββατοκύριακο 8/9 Απριλίου. Ο Πάνος Παπαδημητρίου πρότεινε την έναρξη τους για την Μεγάλη Τετάρτη 12/4.  Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν υπέρ της άμεσης έναρξης των μπαράζ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου και δήλωσε την παραίτηση του από την επιτροπή πρωταθλήματος λόγω ασυνεννοησίας όπως τόνισε.  Να σημειωθεί πως δεν υπήρξε πρόταση της επιτροπής προς το συμβούλιο για την έναρξη της διαδικασίας. Ο Βασίλης Κατσίκης τάχθηκε υπέρ του προγράμματος Κυριακή-Τετάρτη, ενώ και ο Νίκος Δροσίνης δεν ήταν αντίθετος με αυτό.
 Επισημάνθηκε από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη ότι η ΕΠΣ ορίζει τους αγώνες και όχι τα σωματεία. Ο ίδιος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την μη συζήτηση την προτάσεων του για τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων(Έχει οριστεί αντίστοιχη επιτροπή για να θέσει τις προτάσεις της προς τους φορείς και σε αυτόν τον Δήμο), όπως έγινε με αυτά του Καρπενησίου. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο. Επιπλέον ανέφερε πως η αδειοδότηση των γηπέδων Κερασοχωρίου και Ραπτοπούλου εκπνέει στις 5 Ιουνίου. Ανεπίσημη κουβέντα έγινε και για θερινό τουρνουά ακαδημιών, που επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο υπό την αιγίδα της ΕΠΣ.
Όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα των μπαράζ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας θα έχει μόνο Σαββατοκύριακα και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Μαΐου.





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος