Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Παρέα B.C.-Πρωτέας 47-65

Με το πόδι πατημένο στο.φρένο ο Πρωτέας μπήκε νικηφόρα στο φετινό τουρνουά, επικρατώντας με 47-65 της Παρέας B.C.
Η εναρκτήρια συνάντηση του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, άρχισε στις 6 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κοκοτίνη μπήκε πολύ άσχημα στο ματς και άργησε να βρει τα πατήματα της. Κατάφερε να βελτιωθεί στην επανάληψη, κατεβάζοντας την διαφορά. Οι «πορτοκαλί» είχαν σημαντικές απουσίες στο καλάθι. Ο Σωτήρης Στεφανής ήταν με 10 ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και προηγήθηκε μάλιστα στην αρχή με 19-0. Στην συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες του. Ο Ίγκλι Οσμενάι σημείωσε 17 πόντους με δυο τρίποντες «βόμβες», ενώ έναν λιγότερο είχε ο Δήμος Σπυριδάκης.
Οι δυο ομάδες συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους για την 2η αγωνιστική την Παρασκευή 28 Απριλίου. Ο Πρωτέας θα παίξει στις 6 με τον Εύρυτο και η Παρέα στις 8 με τους Ντόπιους.

Οι φίλαθλοι της πρεμιέρας
Τον αγώνα είδαν γύρω στους 60-70 θεατές, με τον αγώνα να είναι ντέρμπι μόνο στα χαρτιά.

Πρώτο παιχνίδι
Με την συνάντηση της Παρέας B.C. με τον Πρωτέα ξεκίνησε το 7ο τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.

Ένας διψήφιος


Για την Παρέα B.C. ο Σωτήρης Στεφανής(Φωτογραφία), αγωνιζόμενος με πρόβλημα στον αυχένα σημείωσε 10 πόντους. Στους 8 σταμάτησε ο Λάμπρος Κατσαρός.

Διαχρονικές ομάδες
Οι δυο ομάδες λαμβάνουν μέρος για 6 συνεχόμενες σαιζόν στην διοργάνωση και μαζί με τον Sporting B.C. είναι οι «μακροβιότερες» του θεσμού.

Τον..νίκησε οριακα


Πρώτος σκόρερ των νικητών και του αγώνα ήταν ο στρατευμένος Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία) με 17 πόντους και 2 3ποντα. Ακολούθησε με έναν λιγότερο ο Δήμος Σπυριδάκης.

Εύστοχος απέξω
Ο Πρωτέας πέτυχε 8 συνολικά 3ποντο έναντι ενός του αντιπάλου.

Εκατέρωθεν απουσίες
Για τους τυπικά γηπεδούχους δεν αγωνίστηκαν οι: Κύρος Παπαβασιλείου, Χρήστος Χρυσοβέργης, Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και Κώστας Κατσομήτρος. Για τους περυσινού φιναλίστ απουσίαζαν οι: Άρης Παπαδάκης, Κώστας Νιαβής, Θοδωρής Τάκης, Γιάννης Δροσίνης και Μιχάλης Φούρλας.

Της έχει πάρει τον «αέρα»
Ο Πρωτέας επικράτησε της Παρέας για 3η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη διαφορά.

Επιστροφή Γερονίκου


Στα ευχάριστα η επιστροφή του Γιώργου Γερονίκου(Φωτογραφία), ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά το πρόβλημα τραυματισμού του.

Υπεροχή Πρωτέα

 
Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 6-24. Ο Δήμος Σπυριδάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με κάρφωμα και 2ποντο σημείωσε το 0-4. Με δυο καλάθια του Ίγκλι Οσμενάι, 2/2 βολές του Δήμου Σπυριδάκη «γράφτηκε» το 0-10. Ο Δημήτρης Κουρλός με 2ποντο και ο Κώστας Λέρης με το πρώτο τρίποντο του τουρνουά σημείωσαν το 0-15. Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Δεξιά) και Αποστόλης Νούλας ανέβασαν το σκορ στο εντυπωσιακό 0-19. Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο και 1/2 βολές σκόραρε για την Παρέα(3-19). Ο Δημήτρης Κουρλός με σουτ 2 πόντων, ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Κέντρο) με σουτ 3 πόντων και ο Ίγκλι Οσμενάι με 3ποντο σημείωσαν το 6-24.

Ξεκίνημα με κάρφωμα
Το πρώτο καλάθι του τουρνουά προήλθε με κάρφωμα του Δήμου Σπυριδάκη, περυσινού MVP της διοργάνωσης.

0-19(!)
Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 0-19, δείχνοντας τις προθέσεις τους.


Άστοχο δεκάλεπτο

 












Το ημίχρονο έληξε με 12-32 μετά και το δεύτερο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 6-8 υπέρ του Πρωτέα. Ο Δήμος Σπυριδάκης σημείωσε το πρώτο καλάθι της δεύτερης περιόδου για το 6-26. Με 2ποντο του Νίκου Κωστή (Φωτογραφία Αριστερά), 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου και καλάθι του Λάμπρου Κατσαρού (Φωτογραφία Δεξιά) επετεύχθη το 11-26. Ο Ίγκλι Οσμενάι με τρεις συνεχόμενες βολές έκανε το 11-29. Με 1/2 βολές του Λάμπρου Κατσαρού και τρίποντη «βόμβα» του Ίγκλι Οσμενάι σημειώθηκε το 12-32.


Στο +25 οι «γαλάζιοι»
 

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 28-53 για το συγκρότημα του Γιάννη Χαντζόπουλου. Το επιμέρους σκορ ήταν 16-21 υπέρ του Πρωτέα. Ο Δημήτρης Κουρλός «όπλισε» για τρεις και έκανε το 12-35. Ο Γιώργος Σώκος, ο Δήμος Σπυριδάκης, ο Δημήτρης Κατσαρός και ο Ίγκλι Οσμενάι ευστόχησαν για δυο(16-39). Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για τρεις(16-42). Δημήτρης Κουρλός και Δήμος Σπυριδάκης έφεραν την διαφορά στο +30 για το 16-46. Ο Δημήτρης Κατσαρός, ο Ίγκλι Οσμενάι και ο Δήμος Σπυριδάκης σημείωσαν το 18-50. Με δυο σερί δίποντα του Σωτήρη Στεφανή έγινε το 22-50. Ο Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία Κέντρο) στο πρώτο του σουτ χρίστηκε σκόρερ για τρεις, κάνοντας το 22-53. Οι «πορτοκαλί» μείωσαν σε 28-53 με 2ποντο του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) και δυο καλάθια του Λάμπρου Κατσαρού. Ο Δήμος Σπυριδάκης έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του αντιπάλου του Γιώργου Σώκου.



Μείωση Παρέας
 

Οι «πορτοκαλί» είχαν ένα επιμέρους 19-12 στην τελευταία περίοδο, εκμεταλλευόμενοι και το rotation των περυσινών φιναλίστ. Το ματς ολοκληρώθηκε με το τελικό 47-65. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχο σουτ σημείωσε το 28-55. Ο ίδιος με δυο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε το σκορ στο 28-61. Οι «πορτοκαλί» έκαναν ένα σερί 11-0 και μείωσαν σε 39-61 με: δυο 2ποντα του Σωτήρη Στεφανή, καλάθι του Νίκου Βούρτσα, 1/2 βολές του Λάμπρου Κατσαρού, νέο καλάθι του Σωτήρη Στεφανή και 2ποντο του Νίκου Κωστή. Ο Δήμος Σπυριδάκης σημείωσε το 39-63. Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2/4 βολές σημείωσε το 41-63, ενώ ο Σπύρος Ξαγάρας πέτυχε το 41-65. Με 2/2 βολές του Γιώργου Σώκου, 2ποντο του Γιώργου Ζαγκότση και καλάθι του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το τελικό 47-65.


Τα δεκάλεπτα
6-24, 12-32, 28-53, 47-65

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κοκοτίνης): Κατσαρός Δ. 7(1), Ζαγκότσης 4, Κωστής 7, Κολλημένος Π., Βούρτσας 4, Κατσαρός Λ. 8, Στεφανής 10, Σώκος 7, Κολλημένος Δ., Καλύβας, Κοκοτίνης

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Παχής, Οσμενάι 17(2), Σπυριδάκης 16,  Νούλας 2, Κουρλός 11(1), Μαντέκας, Γερονίκος, Λέρης Κ. 11(3), Κυλλής 3(1), Λαμπρόπουλος, Ξαγάρας 5(1)

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Δημήτρης Σβερώνης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος & Άντζυ Τσολακίδου