Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Νέοι B.C.-Εύρυτος 34-66

Ο Εύρυτος ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης μπήκε με το «δεξί» στην διοργάνωση, νικώντας τους Νέους με 66-34.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (24/4) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 60 θεατές.
Οι Νέοι του Πάνου Καραγιάννη αποτελούμενοι από νεαρούς αθλητές κέρδισαν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση τους ,προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρά την διαφορά δυναμικότητας. Μέχρι τις αρχές της 3ης περιόδου κράτησαν την διαφορά λίγο πάνω από τους 10 πόντους και εκ τότε έχασαν πλήρως την επαφή στο σκορ. Ο Ερμής Καραμπάς σκόραρε 10 κάνοντα,ς πολύ καλή εμφάνιση.
Ο Εύρυτος του Δημήτρη Βασιλείου έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση τους έλεγξαν από το ξεκίνημα την ροή του ματς και μπήκαν με νίκη στην διοργάνωση. Στο δεύτερο μέρος «πάτησαν» γκάζι ανεβάζοντας την διαφορά στο τελικό +32. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε 17 πόντους.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Εύρυτος παίζει με τον Πρωτέα την Παρασκευή (28/4) στις 6 και οι Νέοι αγωνίζονται την Τετάρτη (3/5) στις 8 το βράδυ με την Remal Madrid.

Περίπου 60
Η βραδινή αναμέτρηση του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 60 θεατών.


Δυο «πρωτάρηδες»
Οι δυο ομάδες μετέχουν για πρώτη φορά στο τουρνουά του Δήμου. O Εύρυτος αποτελεί συνέχεια του περυσινού Ίκαρου.

Μετά από 16 χρόνια


Ο ρέφερι της ΕΣΚΑΣΕ Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε σε αγώνα μπάσκετ μετά από 21 χρόνια, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση και σκοράροντας 11 πόντους. Είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στις αρχές της δεκαετίας του 00 με την Γ.Ε.Αγρινίου σε αγώνα για την Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Καθοδηγητές Καραγιάννης & Βασιλείου
Τους νέους οδηήγησε από τον πάγκο ο αθλητής του Sporting Πάνος Καραγιάννης και την ομάδα του Εύρυτου ο Δημήτρης Βασιλείου.

Οικογενειοκρατία…

 












Συνολικά δυο πατεράδες και δυο γιοι μετέχουν στην ομάδα του Εύρυτου. Πρόκειται για τους γονείς Χρήστο Καλαμπάκα (Φωτογραφία Αριστερά) και Βασίλη Τσιώλη (Φωτογραφία Δεξιά) και για τα παιδιά τους Σωτήρη Καλαμπάκα και Λάμπρο Τσιώλη.

«10αρης» ο Καραμπάς


Για τους νέους ο Ερμής Καραμπάς διακρίθηκε κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση και βάζοντας 10 πόντους. Με 8 ακολούθησε ο σέντερ Κώστας Ντότσικας.

Πρωτιά Κουτσούμπα


Για την ομάδα του Εύρυτου διακρίθηκε ο Βαγγέλης Κουτσούμπας που σταμάτησε στους 17, με τον Θανάση Χουσιάδα να ακολουθεί στους 11.

Μπήκαν δυνατά
 

Η ομάδα του Εύρυτου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-16, αφού προηγουμένως είχε τρέξει ένα σερί 16-0. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε 2ποντο, ο Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για 2, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε, ο Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε 2ποντο, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας έβαλε δυο νέα δίποντα, ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε για 2 και ο Θανάσης Χουσιάδας έβαλε δίποντο για το 0-16. Οι Νέοι μείωσαν στο 4-16 του δεκαλέπτου χάρης σε καλάθια του Κώστα Ντότσικα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Σωτήρης Καλαμπάκας του Εύρυτου ανέκοψε με τάπα τον Ερμή Καραμπά των Νέων.


Εντυπωσιακή αρχή
Ο Εύρυτος ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, «τρέχοντας» ένα σερί 16-0.

Πρώτο φάουλ στα 11 λεπτά
Το πρώτο φάουλ της αναμέτρησης καταλογίστηκε 8.46 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο οι διαιτητές Δημήτρης Σταλίκας και Βαγγέλης Λελούδης δεν είχαν καταλογίσει κάποια παράβαση.

Στο +16

Η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε στο +16 και στο 13-29 υπέρ των Νέων.Ο Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για 2, ο Πάνος Ρόκκος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Καραθάνος (Φωτογραφία Κέντρο) έβαλε δίποντο, ο Κώστας Λάππας είχε 2/2 βολές και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε για 2 για το 6-23. Με δίποντο του Λουκά Καρανίκα (Φωτογραφία Δεξιά), γκολ φάουλ του Γιώργου Καραθάνου με εύστοχη βολή και καλάθι του Βασίλη Ρουμελιώτη έγινε το 9-27. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Παπαγεωργίου, καλάθι του Βασίλη Ρουμελιώτη και δίποντο του Ερμή Καραμπά για το 13-29 του ημιχρόνου. Ο Κώστας Ντότσικας των Νέων ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Λάππα του Εύρυτου. Ο Ερμής Καραμπάς των Νέων έκοψε προσπάθεια του Λάμπρου Τσιώλη του Εύρυτου. 


Έκλεισε δυνατά
 

Οι Νέοι μπήκαν καλύτερα στην 3η περίοδο, όμως ο Εύρυτος με διαδοχικά σερί στα τέλη της περιόδου αύξησε το προβάδισμα του φτάνοντας στο 24-46 και το +22. Ο Κώστας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε το πρώτο 3ποντο του ματς, ο Πάνος Ρόκκος (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 2, ο Σωτήρης Καλαμπάκας είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Ντότσικας σκόραρε 2ποντο και ο Ερμής Καραμπάς πέτυχε δίποντο (20-32). Ο Θανάσης Χουσιάδας έβαλε δίποντο, ο Ερμής Καραμπάς πέτυχε καλάθι, ο Θανάσης Χουσιάδας είχε 1/2 βολές, ο Λουκάς Καρανίκας σκόραρε καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε με follow για το 22-39. Ο Ερμής Καραμπάς έβαλε δίποντο, ο Κώστας Λάππας σκόραρε δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε δίποντο, ο Κώστας Λάππας είχε 1/2 βολές και ο Ανδρέας Ζιωζιός έβαλε όμορφο δίποντο για το 24-46.



Διεύρυνε και άλλο


Οι νικητές του Εύρυτου συνέχισαν να κυριαρχούν διευρύνοντας και άλλο το προβάδισμα τους φτάνοντας στο τελικό 34-66. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης σκόραρε δίποντο, ο Γιώργος Καραθάνος πέτυχε 2ποντο, ο Ερμής Καραμπάς έβαλε όμορο δίποντο και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε για 2 (28-50). Εν συνεχεία ο Λάμπρος Τσιώλης έβαλε 3ποντο, ο Θανάσης Χουσιάδας σκόραρε τρία συνεχόμενα δίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο 28-59. Ο Κώστας Ντότσικας έβαλε δίποντο, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε για 2 και είχε στην συνέχεια 1/2 βολές (30-62). Το τελικό 34-66 έγινε μετά από δίποντο του Σεραφείμ Μπίκα (Φωτογραφία), γκολ-φάουλ του Κώστα Λάππα με χαμένη βολή, νέο δίποντο του Σεραφείμ Μπίκα και 2ποντο του Βασίλη Τσιώλη.


Αποβλήθηκε ο «Ντο»
5.13 πριν το τέλος του ματς ο Κώστας Ντότσικας των Νέων έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα
4-16, 13-29, 24-46, 34-66

Συνθέσεις Ομάδων

Νέοι B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Παπαγεωργίου 5(1), Καραντάνας, Τάκης, Γραμματίκας, Μπίκας 4, Τόλης Α., Καραμπάς 10, Τόλης Ν., Καραθάνος 7, Ντότσικας 8

Εύρυτος (Δημήτρης Βασιλείου): Ρόκκος 3, Χουσιάδας 11, Τσιώλης Β. 2, Ζιωζιός 2, Ζαχαρόπουλος, Ρουμελιώτης 8, Κουτσούμπας 17, Λάππας 9, Καλαμπάκας Σ. 5, Τσιώλης Λ. 5(1), Καλαμπάκας Χ., Καρανίκας 4

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Βαγγέλης Λελούδης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος