Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 53-6

Σε αγώνα άνευ κριτικής ο Άτλαντας τριπλασίασε τις νίκες του, καθώς επικράτησε με 53-6 του Πρωτέα Λαμίας.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 23 Απριλίου και άρχισε στις 3 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά ήταν απόλυτος κυρίαρχος και πέτυχε την πιο εύκολη νίκη του στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την πολύ καλή του παρουσία στον θεσμό Οι Καρπενησιώτες ξεχωρίζουν με την παρουσία τους αν και «πρωτάρηδες», διεκδικώντας την πρώτη θέση Ο Παναγιώτης Κατσαρός είχε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. 
Ο Πρωτέας του Χρήστου Μπάκα συμμετέχει με αρκετά παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006, μικρότερα ηλικιακά από τον αντίπαλο του. Η διαφορά ήταν εμφανής, ωστόσο οι Φθιωτοί κερδίζουν το χειροκρότημα για την συμμετοχή τους. Τρεις διαφορετικοί παίχτες του ΑΝΟΠ σημείωσαν από ένα δίποντο.
Οι Ευρυτάνες έχουν 6 βαθμούς και το απόλυτο νικών(3 στα 3). Θα παίξουν στις 29 Απριλίου εκτός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Η Λαμιώτικη ομάδα μετρά 4 ήττες σε ισάριθμα ματς και παίζει ξανά στο Καρπενήσι απέναντι στην Π.Α.Κ. για την 5η αγωνιστική στο ντέρμπι των ουραγών.

«Ζεστή» παρουσία
Το παρών έδωσε πληθώρα φιλάθλων, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των μικρών αθλητών. 


Διακριτικά στους γηπεδούχους
Οι δυο ομάδες είχαν παρόμοια χρώματα εμφάνισης και οι «Άτλαντες» έπαιξαν με διακριτικά.

Δεύτερο σερί
Ο Πρωτέας είχε ηττηθεί την προηγούμενη ημέρα με 74-10 από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη εκτός έδρας.

Αναβολή με Αναγέννηση
Το ματς του Άτλαντα με την Αναγέννηση Λαμίας αναβλήθηκε, όπως συνέβη και για αυτό του Άρη Σπερχιεάδας με την Π.Α.Κ. Τα δυο ματς ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής.

3Χ3
Ο Άτλαντας σημείωσε την 3η του νίκη σε ισάριθμους αγώνες και θα διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

8αδα Πρωτέα
Ο Πρωτέας Λαμίας όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνος χρησιμοποίησε λιγότερους από ο προβλεπόμενους αθλητές(8 αντί για 10). Προς τιμήν του ωστόσο ταξίδεψε στο Καρπενήσι και κατέβηκε να αγωνιστεί, λαμβάνοντας μέρος με μικρότερους ηλικιακά καλαθοσφαιριστές..

«14αρης» ο Κατσαρός


Για τον Άτλαντα ο  γκάρντ Παναγιώτης Κατσαρός(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 14 πόντους.  Τέσσερις λιγότερους είχε ο πολύ καλός Στέφανος Μήτσιος.
Ο Παναγιώτης Δροσίνης, γεννηθείς το 2005 έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Άτλαντα, σκοράροντας το μοναδικό 3ποντο του αγώνα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Από 1 2ποντο
Τρεις αθλητές του Πρωτέα πέτυχαν από ένα καλάθι. Πρόκειται για τον Λύκο στο πρώτο 8λεπτο και τους: Κουβέλη και Κοντογιώργο στο τελευταίο.

Απόλυτος κυρίαρχος
Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με 18-2. 


«Εκωφαντικός» Άτλαντας
Το δεύτερο 8λεπτο είχε ένα επιμέρους 17-0 υπέρ του Άτλαντα, με το ημίχρονο να λήγει με 35-2 υπέρ των εξαιρετικών Ευρυτάνων.


Έκανε rotation
Ο τεχνικός των γηπεδούχων δοκίμασε αρκετά πράγματα, καθώς το ματς προσφερόταν για αυτό. Το επιμέρους 5-0 του 3ου 8λεπτου έφερε το σκορ στο 40-2.


Σκόραραν και οι Φθιωτοί
Το μόνο που απέμεινε ήταν το τελικό σκορ, με το ματς να λήγει με 53-6(+47 υπέρ των γηπεδούχων). Τον δρόμο προς το καλάθι βρήκε μετά από ώρα η ομάδα του Χρήστου Μπάκα. 13-4 ήταν το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου.


18-2, 35-2, 40-2, 53-6

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 1, Κατσαρός 14, Τομαράς 8, Κάππας 5, Μανταλιός 4, Μήτσιος 10, Δροσίνης Π. 5(1), Σεριανάι Δ. 4, Μπουμπουρής, Δροσίνης Γ. 2, Ελέζι

Πρωτέας Λαμίας (Χρήστος Μπάκας): Κουβέλης 2, Λύκος 2, Κοντογιώργος 2, Σταματόπουλος, Αραμπόπουλος, Αλμπάνης, Αποστολόπουλος, Μπαρτολίνι

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Χαλκιάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής 



























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Γιάννης Μπουμπουρής