Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 49-36

Με ήττα ολοκληρώνει την πολύ καλή πορεία της στο παιδικό πρωτάθλημα η Π.Α.Κ. Η Αναγέννηση Λαμίας ήταν ανώτερη του αντιπάλου και επικράτησε με 49-36.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 14:00. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Κώστα Κουμπούρα είχε το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα και το διατήρησε έως το τέλος, κερδίζοντας με διαφορά +13. Είχε τρεις διψήφιους με τον Σταμάτη Στασινό να σταματά στους 15 με 2 εύστοχα 3ποντα.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου ύστερα από μεγάλη απραξία ήταν ανταγωνιστική και σε αυτό ματς, προσπαθώντας για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση . Ο Ερμής Καραμπάς πέτυχε 19 πόντους, περισσότερους από τους μισούς και ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων.
Η Αναγέννηση έχει απολογισμό στην δεύτερη φάση 3 νίκες και 2 ήττες(8 βαθμούς), ενώ η Π.Α.Κ. 1 νίκη και 4 ήττες(5 πόντους και έναν μηδενισμό). Εκκρεμεί η τύχη των αγώνων των δυο ομάδων με τον Λοκρό Αταλάντης.

Γύρω στους 50
Τον αδιάφορα βαθμολογικά αγώνα παρακολούθησαν γύρω στους 50 φιλάθλους της καλαθοσφαίρισης.


3η τους συνάντηση
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στην πρώτη φάση του θεσμού, έχοντας η καθεμία μια νίκη στην έδρα του αντιπάλου.

Στα χαρτιά με Λοκρό(;)
Απομένουν για την ολοκλήρωση του ομίλου οι εξ αναβολής συναντήσεις Π.Α.Κ.-Λοκρός Αταλάντης και Λοκρός Αταλάντης-Αναγέννηση Λαμίας, οι οποίες πιθανόν να κριθούν στα χαρτιά. Τροπαιούχος αναδείχτηκε ο Γ.Σ. Ιτέας.

Αρχηγική πρωτιά


Για τους νικητές ο αρχηγός Σταμάτης Στασινός(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 15 πόντους και δυο τρίποντες «βόμβες».
Ο Οδυσσέας Καραγιαννίδης πέτυχε 13(Με 1 3ποντο) και ο Θανάσης Δροσόπουλος 12(Με 2 3ποντα).


Εξαιρετική πορεία
Η Ακαδημία του Φώντα Ζαχαρόπουλου έκανε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του θεσμού τα λέει όλα.

Ντεμπούτο Μαντζαφίνη


Την πρώτη του εμφάνιση με το παιδικό τμήμα έκανε ο Βασίλης Μαντζαφίνης(Φωτογραφία).

«Σούπερ» Καραμπάς


Το κενό των Λάμπρου Τσιώλη και Αποστόλη Νούλα κάλυψε ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους. Για την Π.Α.Κ. 7 με 2 3ποντα ακολούθησε ο Γρηγόρης Τάσιος.



Πιο καλά η Αναγέννηση


Η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 13-5, έχοντας βρεθεί μπροστά και με 13-11. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι: Σταμάτης Στασινός με 2ποντο και 2 βολές, Θανάσης Δροσόπουλος(Φωτογραφία) με 2/2 βολές, σουτ 3 πόντων, Οδυσσέας Καραγιαννίδης με 2/2 βολές και Χάρης Παπαλέξης με 2ποντο.
Για την ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου όλους τους πόντους σημείωσε ο Ερμής Καραμπάς με 2ποντο και γκολ-φάουλ στο τέλος με εύστοχη βολή.


Ημίχρονο στο +6














Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με σκορ 26-20 υπέρ των γηπεδούχων. Η Ακαδημία είχε ένα 13-15 υπέρ της, μπαίνοντας δυναμικά στο ματς. Τους πόντους της Αναγέννησης έβαλαν οι: Θανάσης Δροσόπουλος με 2ποντο, Σταμάτης Στασινός με δυο τρίποντες «βόμβες» και δυο βολές, Νίκος Λαδάς(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ 2 πόντων και Γιώργος Ορφανίδης με 1/2 βολές. Για τους Ευρυτάνας τον δρόμο προς το καλάθι βρήκαν οι: Κώστας Παπαγεωργίου με 2ποντο, Γιάννης Μοτσιόλας με τον ίδιο τρόπο, Γιώργος Καραθάνος με 2/2 βολές, Ερμής Καραμπάς με δυο σουτ 2 πόντων και μια βολή και Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία δεξιά) με σουτ 3 πόντων και μια βολή.


10-10 το επιμέρους














Από 10 πόντους σημείωσε η κάθε ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο και το 26-30 μετατράπηκε σε 36-30. Σκόρερ της Αναγέννησης χρίστηκαν οι: Οδυσσέας Καραγιαννίδη με σουτ 3 πόντων και 2ποντο, Νίκος Λαδάς με 2ποντο, Χάρης Παπαλέξης(Φωτογραφία αριστερά) με 2/2 βολές και Σταμάτης Στασινός με 1 βολή. Για τους Καρπενησιώτες τους 10 πόντους σημείωσαν οι: Ερμής Καραμπάς με δυο σουτ 2 πόντων και μια βολή, Νίκος Τόλης(Φωτογραφία δεξιά) με σουτ 2 πόντων και Γρηγόρης Τάσιος με σουτ έξω από τα 6,75.


«Φόρτσαρε» στο τέλος


Η Αναγέννηση στην τελευταίο περίοδο με ένα επιμέρους 13-6 έφτασε στο τελικό 49-36 υπέρ της. Τον δρόμο προς το καλάθι βρήκαν για τους νικητές οι: Θανάσης Δροσόπουλος με δυο βολές και σουτ 3 πόντων, Σταμάτης Στασινός με σουτ 2 πόντων, ενώ ο 6 πόντους πέτυχε ο Οδυσσέας Καραγιαννίδης(Φωτογραφία). Για τους φιλοξενούμενους ο Ερμής Καραμπάς πρόσθεσε τέσσερις πόντους και ο Νίκος Τόλης δυο.


Αποβολή Ντότσικα


Με 5 προσωπικά φάουλ αποχώρησε από το παρκέ ο Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ.

Αποχαιρέτησαν και οι δυο
Οι δυο ομάδες «φώναξαν» τα ονόματα των ομάδων τους μετά την λήξη του αγώνα.



Τα δεκάλεπτα
13-5, 26-20, 36-30, 49-36

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Κεραμάρης, Δροσόπουλος 12(2), Καραγιάννης, Στασινός 15(2), Λαδάς Δ., Γεροκούδης, Ορφανίδης 1, Καραγιαννίδης 13(1), Παπαλέξης 4, Λαδάς Ν.4

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Μοτσιόλας 2, Καραμπάς 19, Καραθάνος 2, Παπαγεωργίου Κ. 2, Μπίκας, Γραμματίκας, Τσιαμάκης, Τόλης 4, Παπαγεωργίου Ο., Ντότσικας, Τάσιος 7(2), Μαντζαφίνης

Διαιτητές: Μάρκ Κιαφγοβάντα& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Κώστας Κονδυλόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος