Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Παμπαίδες: Άρης Σπερχειάδας-Γ.Σ. Άτλας 46-48(41-41 κ.δ.)

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα για τους αθλητές του Άτλαντα, οι οποίο νίκησαν σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 46-48 τον Άρη Σπερχειάδας στην παράταση. Η κανονική διάρκεια είχε λήξη ισόπαλη με 41-41.
Το δραματικό ματς διεξήχθη το Σάββατο 1 Απριλίου στο κλειστό Σπερχειάδας, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Παρακολουθήθηκε από περίπου 40 φιλάθλους.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου. Στο 3ο δεκάλεπτο έκανε την ολική ανατροπή και πέρασε μπροστά, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τους φιλοξενούμενους. Ο πολύ καλός Σταύρος Έλληνας σημείωσε 22 πόντους. Η Σπερχειάδα έχει 3 βαθμούς( 1 νίκη-1 ήττα).
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε νέα πολύ καλή εμφάνιση, καταφέρνοντας στο τελευταίο 8λεπτο να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όπου πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνος. Με εξαίρεση την 3η περίοδο ο Γυμναστικός τα πήγε εξαιρετικά. Ο Βασίλης Μπίκας ήταν διψήφιος για τους νικητές με 12 πόντους. Οι Ευρυτάνες πέτυχαν το 2/2 και βρίσκονται στην κορυφή.
Ο Άτλαντας θα υποδεχτεί το Σάββατο 8 Απριλίου τον Πρωτέα Λαμίας, έχοντας στόχο το 3/3. Ο Άρης Σπερχειάδας αγωνίζεται την ίδια ημέρα εκτός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Ταξίδεψαν Σπερχειάδα
Την συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές, με την πλειοψηφία να προέρχεται από το Καρπενήσι.



Ντέρμπι κορυφής
Οι δυο ομάδες είχαν αρχίσει νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα και όπως αναμενόταν το ματς εξελίχτηκε σε «δραματικό» ντέρμπι.

Ηγετικός αρχηγός














Για τους Φθιωτούς ο Σταύρος Έλληνας(Φωτογραφία αριστερά), γιος του προπονητή Δημήτρη σταμάτησε στους 22 πόντους, όσους και στην νικηφόρα πρεμιέρα με τον Πρωτέα Λαμίας. Με 9 έκλεισε το ματς ο Κώστας Τσούμας(Φωτογραφία δεξιά). 


2/2
Μόλις στην πρώτη τους χρονιά σε επίπεδο ακαδημιών οι παίχτες του Άτλαντα έχουν κάνει το 2/2 και αποτελούν ένα από τα φαβορί του ομίλου. Οι προπονητές Άγγελος Σαμαντάς, Δημήτρης Λερογιάννης και Γιάννης Χαλκιάς αποδεικνύεται ότι κάνουν αρκετά καλή δουλειά.

Διψήφιος ο Μπίκας


Από πλευράς νικητών ο Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία) με πολύ καλή εμφάνιση σημείωσε 12 πόντους. Ο Στέφανος Μήτσιος ακολούθησε με 9 και 1 3ποντο, το οποίο ήταν το μοναδικό του παιχνιδιού και επετεύχθη στην παράταση.


Αναγνωριστικό 8λεπτο
Με το οριακό 7-9 υπέρ του Άτλαντα ολοκληρώθηκε το αναγνωριστικό πρώτο 8λεπτο.


Ανωτερότητα Ευρυτάνων
Πολύ καλή παρουσία είχε στο δεύτερο κομμάτι του ημιχρόνου η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά. Με ένα επιμέρους 6-10 έκλεισε το 16λεπτο προηγούμενη με 13-19.


Ανατροπή Άρη
Η ομάδα του Δημήτρη Έλληνα με ένα «ξέσπασμα» και πολύ καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε με 30-22, παίρνοντας προβάδισμα νίκης.

Το πήγε παράταση
Ο τελευταίος λόγος της κανονικής διάρκειας άνηκε στον Γυμναστικό, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση μετά το 41-41.

Η «μπίλια» στον Άτλαντα
Οριακή και πανηγυρική νίκη πέτυχε η ομάδα του Καρπενησίου στην παράταση. Με το επιμέρους 5-7 του έξτρα 5λεπτου επιβλήθηκε με 46-48 του γηπεδούχου Άρη σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Αποβλήθηκαν με φάουλ














Τρεις αθλητές δεν ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση λόγω φάουλ. Από τους γηπεδούχους ήταν ο Σταύρος Έλληνας και από τους Ευρυτάνες οι: Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά).

Τα 8λεπτα
7-9, 13-19, 30-22, 41-41, 46-48

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης (Δημήτρης Έλληνας): Έλληνας Θ. 4, Καραντζούνης 2, Τσούμας 9, Σαρδέλλης, Λαμπρακόπουλος, Ζάχος 4, Έλληνας Σ.22, Καραγεώργος 4, Θέος 1, Σκαρλάτος

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 12, Κατσαρός 2, Τομαράς 2, Κάππας 8, Μανταλιός, Μήτσιος 9(1), Σεριανάι Δ. 6, Μπουμπουρής 6, Δροσίνης 3, Ελέζι

Διαιτητής: Μάρκ Κιαφγοβάντα(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βασίλης Γεωργιάδης



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος