Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΓΕΛ Καρπενησίου-4ο ΓΕΛ Καρδίτσας 2-5

Το πολύ δυνατό 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας νίκησε το μαχητικό Γενικό Λύκειο Καρπενησίου με το «χορταστικό» 2-5 και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Τέθηκαν αντιμέτωπες οι πρωταθλήτριες Στερεάς Ελλάδας με αυτές τις Θεσσαλίας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Δευτέρα 3 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 11. Ήταν στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων όσον αφορά το ποδόσφαιρο κοριτσιών.
Πραγματοποιήθηκε πληθώρας μαθητών στην εξέδρα, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφο κλίμα
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πορεία και «κοντραρίστηκε» απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο έχει στις τάξεις της δυο παίχτριες Α΄ Εθνικής. Οι πρωταθλήτριες Στερεάς Ελλάδας μάλιστα βρήκαν δυο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με την Βαρβάρα Χινοπώρου και την Δήμητρα Τσούμα, η οποία πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα.
Το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας του Γιώργου Κατόπη ήταν το φαβορί της συνάντησης και το δικαιολόγησε και στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας την νίκη με ευρύ σκορ. Η εντυπωσιακή διεθνής Μαρία Παλαμά σημείωσε 4 γκολ, ενώ και η Οδύσσεια Κουτσώνα πρόσθεσε το όνομα της στον πίνακα των σκόρερ.
Τα δυο σχολεία επρόκειτο να αντιμετωπίσουν το Γενικό Λύκειο Πευκοχωρίου από την Χαλκιδική, το οποίο αποτελεί την πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας και συμπληρώνει τον όμιλο των τριών ομάδων.

Ένθερμη κερκίδα
Την αναμέτρηση είδαν περισσότεροι από 150 μαθητές μέσα σε ένθερμο κλίμα, ενώ υπήρξαν εκδρομείς και από την Καρδίτσα, οι οποίοι τοποθέτησαν και πανό.



Η «σούπερ» διεθνής Παλαμά














Τέσσερα τέρματα σημείωσε η Κατερινιώτισσα διεθνής με την Εθνική κορασίδων Μαρία Παλαμά(Φωτογραφία αριστερά). Η εν λόγω παίχτρια μαζί με την Χρύσα Βόλη(Φωτογραφία δεξιά) αγωνίζονται στην Α΄ Εθνική γυναικών με τις Ελπίδες Καρδίτσας του Τάκη Κουτσονάσιου.

Απόλυτα πετυχημένη
Η ήττα αυτή δεν «αμαυρώνει» την υπέροχη πορεία των κοριτσιών του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, που απέκλεισε στις προηγούμενες φάσεις τις πρωταθλήτριες ομάδες Βοιωτίας και Εύβοιας.

Σε όμιλο
Στον ίδιο όμιλο λαμβάνει μέρος η πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η ομάδα του ΓΕΛ Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. Την Τετάρτη 5/4 το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας θα υποδεχτεί το Πευκοχώρι, το οποίο με την σειρά του υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική το ΓΕΛ Καρπενησίου.

Πρωταθλήτριες Θεσσαλίας
Τα κορίτσια του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας αποτελούν την πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσσαλίας και έχουν πολλές πιθανότητες για διάκριση στην διοργάνωση. Να αναφερθεί πως στον τελικό της Καρδίτσας είχαν νικήσει με 4-0 το ΓΕΛ Μουζακίου με 4 γκολ της Μαρίας Παλαμά.

Α΄ Μέρος

«Καθάρισαν» οι Καρδιτσιώτισσες
H ομάδα του Γιώργου Κατόπη μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και «παραβίασε» τρεις φορές την εστία της Λουκίας Δαράβαλη. Οι παίχτριες του Χρήστου Αρμάγου μείωσαν σε 1-3.

Γρήγορα στα δυο
Με δυο πολύ ωραίες προσπάθειες της Μαρίας Παλαμά στο 17΄ και στο 21΄ το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας σημείωσε το 0-2, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη.








Άθελα της χατ-τρικ


Το 0-3 σημειώθηκε στο 30΄ με την Μαρία Παλαμά. Οι φιλοξενούμενες δεν παρατήρησαν πως βρισκόταν αντίπαλος τραυματίας και σκόραραν, προχωρώντας την φάση.
Η Ναυσικά Γιαννοπούλου(Φωτογραφία) των γηπεδούχων ήταν πεσμένη στο έδαφος και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.



Fair play στην επόμενη


Το fair play τηρήθηκε όμως ένα λεπτό μετά, όταν η Βαρβάρα Χινοπώρου(Φωτογραφία) πέτυχε το 1-3, αφού οι αντίπαλες της άφησαν το ΓΕΛ Καρπενησίου να σκοράρει.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Η Τσούμα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο κατέληξε πάνω από το τέρμα της Ντερέκα.
17΄: Η Παλαμά με εξαιρετικό «σόλο», μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, σημειώνοντας το 0-1.
21΄: Με ατομική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια αριστερά η Παλαμά έκανε το 0-2, αφού η μπάλα βρήκε και στα δυο κάθετα δοκάρια της Δαράβαλη.
30΄:  Η Παλαμά με σουτ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία του ΓΕΛ Καρπενησίου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
31΄: Η Χινοπώρου διέσχισε όλο το γήπεδο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε ιδανικά την Ντερέκα(1-3).

Β΄ Μέρος

Μαχητικές ως το φινάλε
Δυο φορές σκόραρε στην επανάληψη το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και μια ενδιάμεσα το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το οποίο έδειξε ξανά σθένος κόντρα σε ένα εξαιρετικό σύνολο.

Καρέ με φάουλ
Στο 41o λεπτό η εντυπωσιακή Μαρία Παλαμά με απευθείας χτύπημα φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4.





Υπέροχο γκολ Τσούμα


Ένα πανέμορφο γκολ πέτυχε η Δήμητρα Τσούμα(Φωτογραφία), η οποία έχει σκοράρει σε όλα τα ματς της ομάδας της. Στο 42ο λεπτό με όμορφη ενέργεια και πλασέ μείωσε σε 2-4.



Διαφορετική σκόρερ


Το τελικό 64o λεπτό διαμορφώθηκε με την Οδύσσεια Κουτσώνα(Φωτογραφία), η οποία εκμεταλλεύτηκε την σέντρα της Μαρίας Παλαμά.



Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Η Παλαμά με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο σημάδεψε την αριστερή γωνία της Δαράβαλη(1-4).
42΄: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια της Τσούμα, η οποία μπήκε στην περιοχή και πέτυχε με ιδανικό πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων το 2-4.
64΄: Η Παλαμά έκανε επέλαση και συρτή μπαλιά για την Κουτσώνα, η οποία με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-5, καθώς η αντίπαλη τερματοφύλακας δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Δαράβαλη, Πουρνάρα, Σιταρά, Μπόκα, Τσουκαλά, Πεταρούδη, Φούκα, Τσούμα, Τσιαμάκη, Γιαννοπούλου(33΄ λ.τρ Σκεπετάρη), Χινοπώρου

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Γιώργος Κατόπης): Ντερέκα, Θάνου, Καραγεώργου(69΄Μπιρου), Bόλη, Παλαμά, Κουτσώνα, Ντζαμάρα(61΄ Σαμπαλιώτη), Κουτσομπλιά, Σκοτίδα(66΄ Τασιοπούλου), Μπαλωμένου, Μαγαλιού

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Κοντοστέργιος


























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας