Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αίολος-Μυρίκη 3-1

Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας του Αίολου έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής Μυρίκης, επικρατώντας της με σκορ 3-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και μεγάλο διάστημα συννεφιάς και παρουσία περίπου 120 με 130 θεατών.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου ήθελε περισσότερο το ματς και είχε διάρκεια στην απόδοση του με αποτέλεσμα να δικαιωθεί στην επανάληψη να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην διαδικασία των Play Off. Ο Ντένις Καραχαλίδης άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, όμως 5 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Τόλης Φούκας στο 59΄ και ο Κώστας Ρούσσης στο 72ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και χάρισαν την νίκη στην ομάδα του Προφήτη Ηλία.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε με αρνητικό αποτέλεσμα στα μπαράζ, παίζοντας ξανά με αμυντικό πλάνο και «χτυπώντας» μέσα από αντεπιθέσεις. Παρότι δέχτηκε πολύ νωρίς γκολ αντέδρασε και στο 15΄ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κώστα Σταμούλη. Το πρώτο μέρος έκλεισε στο ισόπαλο 1-1, όμως στην επανάληψη δέχτηκε δυο τέρματα γνωρίζοντας την ήττα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Αίολος θα αγωνιστεί το Σάββατο (29/4) με την Ποταμιά και η Μυρίκη την Κυριακή (30/4) με τον ΑΠΟΚ. Ο Αίολος έφτασε τους 5 βαθμούς και πέρασε στην 2η θέση ενώ η Μυρίκη υποχώρησε στην 3η θέση, μένοντας στους 3 βαθμούς.

Περισσότεροι από 100
Η Κυριακάτικη αναμέτρηση των Play Off έγινε παρουσία περίπου 120 με 130 θεατών. Το πρώτο ημίχρονο έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, ενώ η επανάληψη έγινε κάτω από συννεφία στο μεγαλύτερο μέρος της.



Με ελεύθερη είσοδο
Ο γηπεδούχος Αίολος δεν όρισε τιμή εισιτηρίου σε αντίθεση με το ματς του Σαββάτου. Η είσοδος στον Κυριακάτικο αγώνα ήταν ελεύθερη για όλους.

Πρώτη φορά στους 11


Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) της Μυρίκης.

1 βασικός εορτάζων


Για την τυπικά φιλοξενούμενη Μυρίκη ο εορτάζων Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε ως μεσοαμυντικός μέσος, όμως αποχώρησε στο 44΄ λόγω τραυματισμού. Στον πάγκο από πλευράς Μυρίκη έμεινε ο εορτάζων Γιώργος Πλεξίδας, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού ήταν ο επίσης εορτάζων Γιώργος Μπουμπουρής.

Ανάποδα τα χαφ
Ο σκόρερ του 2ου τέρματος του Αίολου Τόλης Φούκας στα πρώτα 20 λεπτά έπαιξε ως αριστερός μέσος, ενώ ο Νίκος Νικολάου ξεκίνησε παίζοντας ως δεξιός μέσος. Οι δυο ποδοσφαιριστές άλλαξαν αρκετές φορές θέση.

Ο αντί-Παρασκευόπουλος


Ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία) πήρε την θέση του Βασίλη Παρασκευόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αίολου. Ο Μεσσήνιος μπακ είναι τραυματίας και δεν αγωνίστηκε.

Α΄ Μέρος

Με κεφαλιά Καραχαλίδη


Στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της Μυρίκης ο Αίολος άνοιξε το σκορ. Στο 10ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντένις Καραχαλίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ανδρέα Τσαντήλα σκόραρε για το 1-0.





Ισοφάριση από Σταμούλη


Η Μυρίκη δεν πτοήθηκε και 5 λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση. Στο 15΄ λοιπόν ο Άγγελος Παχής τροφοδότησε τον Κώστα Σταμούλη που απέφυγε τους αντιπάλους μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία του Αίολου ισοφάρισε σε 1-1.





Από 1 κίτρινη

 












Ο Κώστας Διώτας «κιτρίνισε» στο 27ο λεπτό τον Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου και τον τερματοφύλακα της Μυρίκης Ανδρέα Τσαντήλα (Φωτογραφία Δεξιά), καθώς οι δυο τους είχαν λεκτικό διάλογο.



Παρατήρηση σε Αναστασόπουλο


Ο προπονητής του Αίολου Λάκης Αναστασόπουλος δέχτηκε παρατήρηση από τον διαιτητή Κώστα Διώτη (Φωτογραφία) στο 29΄, καθώς προηγουμένως είχε προηγηθεί διάλογος του κόουτς με τον 4ο διαιτητή Θοδωρή Κατσαρό ζητώντας να μπαίνουν πιο γρήγορα οι μπάλες στον αγωνιστικό χώρο.


Με επιπόλαια λάθη
Ο Αίολος στα πρώτα 45΄ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως έκανε αρκετά επιπόλαια λάθη στην επιθετική του ανάπτυξη.

Χτύπησε στην «κόντρα»
Η Μυρίκη απείλησε στην κόντρα επίθεση παίζοντας το γνώριμο στυλ της των αντεπιθέσεων.

Αναγκαστική αλλαγή


Στο 44ο λεπτό ο Θωμάς Σκοτίδας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία).





Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Καραχαλίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Τσαντήλα έκανε το 1-0.
15΄: Ο Παχής έβγαλε για τον Σταμούλη που απέφυγε τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου ισοφάρισε σε 1-1.
18΄: Σουτ του Παχή εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του Αίολου.
24΄: Ο Ρούσσης έκανε όμορφη προσπάθεια έδωσε στον Νικολάου που από πλεονεκτική θέση άνοιξε το κοντρόλ με τον Τσαντήλα να βγαίνει και να μπλοκάρει σωτήρια.
41΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρούσση από πλάγια αριστερά αποκρούστηκε από τους αμυντικούς προ της γραμμής και εν συνεχεία καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Μυρίκης.
44΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Σταμούλη που έκανε όμορφη προσπάθεια σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και καταλήγει κόρνερ.

Β΄ μέρος

Αποφασισμένος ο Αίολος
Οι γηπεδούχοι του Λάκη Αναστασόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στο τελικό 3-1.

«Ξεκλείδωσε» ο Φούκας


Ο Τόλης Φούκας στο 59΄ «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα κάνοντας το 2-1. Ο Κώστας Μπόνιας έκανε την μπαλιά για τον Νίκο Νικολάου που μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε με τον Τόλη Φούκα εξ επαφής στην κενή εστία να σκοράρει με πλασέ γράφοντας το 2-1. 





Με έξοχη προσπάθεια Ρούσση


Το 3ο γκολ του Αίολου φέρει την υπογραφή του Φθιωτού στράικερ Κώστα Ρούσση. Στο 72΄ ο Έλιβις Στύλα τροφοδότησε τον Κώστα Ρούσση που μπήκε στην περιοχή απέφυγε 3 αντιπάλους και με έξοχο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ανδρέα Τσαντήλα διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 






Υποχώρησε η Μυρίκη
Η ομάδα της Μυρίκης δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο δεύτερο μέρος και δέχτηκε 2 τέρματα γνωρίζοντας την ήττα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Παχή που μπήκε όμορφα στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε παράλληλα άουτ με την εστία.
59΄: Ο Μπόνιας έκανε την μπαλιά μέσα στην περιοχή και αριστερά για τον Νικολάου που πλάσαρε και ο Φούκας εξ επαφής με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια μπλόκαρε ο Τσαντήλας.
67΄: Ο Τσιλίκας κέρδισε έξυπνα την μπάλα έδωσε στον Σταμούλη που σούταρε από κοντά με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και καταλήγει κόρνερ.
72΄: Ο Στύλα πάσαρε στον Ρούσση που έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή απέφυγε 3 αντιπάλους και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Τσαντήλα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
75΄: Ο Γούλας βρήκε Τσιλίκα που πλάσαρε αδύναμα από κοντά με τον Παπαβασιλείου να μπλοκάρει.
80΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στύλα απέκρουσε στο δεξί του «παραθυράκι» εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσαντήλας.
84΄: Ο Γούλας σέντραρε από αριστερά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας του Αίολου μπλόκαρε εύκολα.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν την επιτυχία τους στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους «Αίολος». 



Αφιερωμένη στον «Μπούμου»
Οι ποδοσφαιριστές του Αίολου αφιέρωσαν την νίκη τους στον τραυματία συμπαίκτη τους Κώστα Μπουμπουρή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρπενησίου μετά από χτύπημα που είχε την Πέμπτη στην προπόνηση.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Νικολάου, Τσαντήλας, Γενιτσαρόπουλος, Σκοτίδας, Τσιλίκας, Μαντέκας

Διακριθέντες
Αίολος: Μπόνιας, Φούκας, Καραχαλίδης, Ρούσσης
Μυρίκη: Σταμούλης, Τσιλίκας, Παχής

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Χρόνια Πολλά, χριστός ανέστη υγεία σε όλο τον κόσμο. Για τον αγώνα σήμερα θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, τα παιδιά έκαναν καλή εμφάνιση και κερδίσαμε δίκαια, όμως κανένας δεν γίνεται πρωταθλητής σήμερα. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχουμε ακόμα 5 τελικούς και πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα, να καταλάβουμε την δυναμική που έχουμε σαν ομάδα και βελτιώνοντας τα λάθη μας στο τέλος να καταφέρουμε. Να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και σαν ομάδα να αφιερώσουμε αυτή την νίκη στον Κώστα τον Μπουμπουρή, ο οποίος είχε ένα χτύπημα την Πέμπτη στην προπόνηση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρπενησίου, να του ευχηθούμε περαστικά και να είναι γρήγορα κοντά μας.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, παρότι είχαμε ετοιμαστεί καλά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανασυνταχθούμε, εξάλλου είναι ένα μίνι πρωτάθλημα, κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και γνωρίζουμε την σπουδαιότητα του. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας, γιατί το παιχνίδι σήμερα χάθηκε από προσωπικά λάθη. Συγχαρητήρια στην διαιτησία και καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Φούκας(90΄ Μούργκας), Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Στύλα, Ρούσσης(92΄ Κυλλής), Καραχαλίδης, Νικολάου(76΄ Μπόγδανος)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Ζαχαράκης, Θεοχάρης, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Σκοτίδας(44΄ λ.τρ. Λέρης), Τσιλίκας, Μαντέκας(74΄ Τάσιος), Κατσαρής(68΄ Γούλας), Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος