Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Παμπαίδες: Π.Α.Κ.-ΑΣΕ Μπούκαλη 20-62

Εμπειριών συνέχειας για το παμπαιδικό της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, που ηττήθηκε από τα ανώτερα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη με 20-62.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο 8 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Όμιλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και το είδαν ελάχιστοι φίλαθλοι.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έπαιξε με πολλά νέα παιδιά, τα οποία πήραν το «βάπτισμα του πυρός». Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο της. Ο Βασίλης Σβερώνης σημείωσε τους 10 από τους 20 πόντους των Ευρυτάνων.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη στο πρώτο τους ματς στο πρωτάθλημα επέβαλλαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους και επιβλήθηκαν εύκολα. Οι παίχτες του έχουν παραστάσεις από επίπεδο παίδων και μαζί με Άτλαντα και Άρη Σπερχειάδας αποτελούν τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Ο Παναγιώτης Γεωργούσης με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.
Για την 3η αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα παίξει εκτός έδρας με την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη θα υποδεχτούν τον Άρη Σπερχειάδας.

Μικρή μερίδα φιλάθλων
Την συνάντηση του παμπαιδικού πρωταθλήματος παρακολούθησαν περίπου 30-40 θεατές.

Ο γιος του Πατάγια


Την φανέλα των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη φορά ο Θάνος Πατάγιας(Φωτογραφία), γιός του διαιτητή της ΕΣΚΑΣΕ Αντώνη, ο οποίος παρακολούθησε το ματς.

«10αρι» Σβερώνη


Από πλευράς Π.Α.Κ. ο Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία) σημείωσε 10 πόντους, τους μισούς της ομάδας του. Σκόραρε και 1 3ποντο.

Αποκτά εμπειρίες
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου έπαιξε με αρκετά καινούργια  παιδιά συγκριτικά με το ματς με τον Άτλαντα. Επιπλέον υπήρχε διαφορά ηλικίας μεταξύ των δυο ομάδων, καθώς η Π.Α.Κ. χρησιμοποίησε και νεότερους παίχτες.

«Ραχοκακαλιά» του παιδικού
Η πλειοψηφία των μελών των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη αγωνίστηκε και στο παιδικό πρωτάθλημα της Ενώσεως. Σε αυτό  η Π.Α.Κ. είχε πετύχει δυο εύκολες νίκες έναντι των πιο νέων σε αυτήν την κατηγορία Φθιωτών.

Δυο διψήφιοι














Για τους νικητές ο Παναγιώτης Γεωργούσης(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 11 πόντους. Έναν λιγότερο έβαλε ο Αλέξανδρος Τυμπλαλέξης (Φωτογραφία δεξιά).

Σαρωτικά τα Μπούκαλη
Δυναμική αρχή έκανε στο παιχνίδι η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη, η οποία προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με 5-27.

Μικρό ανέβασμα
Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με +28. Το επιμέρους σκορ(4-10) οδήγησε στο 9-37 της ανάπαυλας.

Παρόμοιο σκηνικό
Πανομοιότυπο ήταν και το τρίτο 8λεπτο, όπου με το επιμέρους 5-8 οδήγησε το σκορ στο 14-45.

Τυπικό φινάλε
Στόχος σε αυτές τις κατηγορίες είναι πάνω από όλα η συμμετοχή, όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη  της ΕΣΚΑΣΕ. Οι «κόκκινοι» επιβλήθηκαν με 40-62(+42). Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 6-17 υπέρ τους.

Τα 8λεπτα
5-27, 9-37, 14-45, 20-62

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Φυσέκης, Παλαιολόγος, Μπακατσιάς, Γραβάνης, Σβερώνης 10(1), Κότσιεβ, Υφαντής, Μαραγούσιας, Ντότσικας 4, Μαυραγάνης 2, Μπόνιας 4

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου 6, Αναγνωστόπουλος 2, Γεωργούσης 11, Αντωνόπουλος 4, Οικονόμου 6, Γκούμας 9, Πατάγιας 6, Τυμπλαλέξης 10, Ντρούκας, Παπαδήμας Κ. 4, Παπαδήμας Π. 4

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Πίνακας: Δημήτρης Κρίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος