Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Το Βελούχι έκανε την ανατροπή στο πρώτο 45λεπτο και επικράτησε με 2-1 της Μυρίκης.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (30/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των play off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 120 με 130 θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, αφού στο 5ο λεπτό προηγήθηκε με γκολ του Κώστα Σταμούλη. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη αφού στο 28΄ το ματς γύρισε και βρέθηκε να χάνει με 1-2. Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Γενιτσαρόπουλου και τραυματισμού του Γρηγόρη Τάσιου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη «ξεπέρασε» γρήγορα την ψυχρολουσία του 1-0 και στο 25΄ ισοφάρισε με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και τρία λεπτά μετά έκανε την ολική ανατροπή με τον Άλεξ Μπακαλίδ,  βγάζοντας αμέσως αντίδραση. Στην επανάληψη έκανε διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος και χωρίς να κινδυνέψει  ιδιαίτερα έφτασε στην 2η νίκη του στα play off.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίζει το Σάββατο (6/5) με τον Αίολο και η Μυρίκη την Κυριακή (7/5) με την Ποταμιά. Ο ΑΠΟΚ είναι πρώτος στην βαθμολογία έχοντας 9 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη παρέμεινε 3η, μένοντας στους 3 βαθμούς.

Λίγο πάνω από 100
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 120 με 130 θεατών και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.




«Ζευγάρωσε» τις νίκες
Το Βελούχι «ζευγάρωσε» τις νίκες του και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, αντίθετα η 1η της κανονικής διάρκειας Μυρίκη έμεινε στην 3η θέση και στο -6 από την κορυφή.

11αδα ο Κουτσούμπας


Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε με μόλις μια διαφοροποίηση στην αρχική του 11αδα σε σχέση με το ματς του 
περασμένου Σαββάτου με την Ποταμιά. Ο Τζίμης Κουτσούμπας πήρε φανέλα βασικού παίζοντας στην μεσαία γραμμή και αντικαθιστώντας τον Γιώργο Χαλλή, ο οποίος απουσίαζε.

3 νέα πρόσωπα
 

Ο Δημήτρης Αντωνίου άρχισε την γηπεδούχο Μυρίκη με μια 3 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με την αναμέτρηση με τον Αίολο. Ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε ως στόπερ, ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε ως δεξιός αμυντικός και ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στο κέντρο. Πήραν τις θέσεις των: Θωμά Σκοτίδα, Χρήστου κατσαρή (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Δημήτρη Ίβρου (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

4 τελικές-3γκολ
Άκρως αποτελεσματικές ήταν οι ομάδες στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν 4 αξιόλογες τελικές προσπάθειες με τις 3 να βρίσκουν δίχτυα. Η Μυρίκη προηγήθηκε νωρίς, όμως ο ΑΠΟΚ σε ένα τρίλεπτο γύρισε το παιχνίδι.

«Αιφνιδίασε» η Μυρίκη


Η ομάδα της Μυρίκης ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο της. Στην πρώτη της επικίνδυνη επίθεση έφτασε στο γκολ. Στο 5΄ ο Άγγελος Παχής πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Βασίλη Συγκελόπουλο και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη για το 1-0.




Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Οι παίκτες του Βελουχίου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Γιώργου Πλεξίδα στο 9΄ σε σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι Κώστας Διώτης άφησε το ματς να συνεχιστεί.


Ισοφάρισε το Βελούχι


Η ομάδα του ΑΠΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 25ο λεπτό. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Άγγελο Παχή και προήλθε η ισοφάριση σε 1-1. Ο «Γεν» σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς.




Ολική ανατροπή με «Μπάκα»


Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν δυνατά και 3 λεπτά αργότερα γύρισαν το παιχνίδι. Ο Μίλτος Μπουγιώτας στο 28΄ έκανε την όμορφη κεφαλιά-πάσα για τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ανδρέα Τσαντήλα διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Και ο «Μπάκα» βρήκε δίχτυα, όπως στην πρεμιέρα με την Ποταμιά.






Απομάκρυνση Φλωράκη
Ο τεχνικός του Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Κώστα Διώτη στο 40ο λεπτό και απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Οδηγίες έδινε από τον πάγκο ο διοικητικός της ομάδας και παλιός προπονητής Κώστας Πασσάς.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Ο Παχής πάσαρε στον Σταμούλη που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά η μπάλα βρήκε στον Συγκελόπουλο και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη (1-0).
25΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Παχή και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα(1-1).
28΄: Ο Μπουγιώτας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και με απευθείας πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το τελικό 1-2.
45΄+2΄: Ατομική ενέργεια του Γενιτσαρόπουλου Α. και σουτ από αριστερά απέκρουσε με τα πόδια ο Τσαντήλας.

Β΄ Μέρος

Διαχείριση ΑΠΟΚ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και έφτασαν στο τελικό 1-2.

Αναγκαστικές αλλαγές
Οι δυο πρώτες αλλαγές της Μυρίκης ήταν αναγκαστικές, καθώς ο Γιώργος Πλεξίδας και ο Κώστας Σταμούλης ζήτησαν αλλαγή, αφού δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Κατσαρή στο ημίχρονο, ενώ ο δεύτερος στο 53΄ από τον Ταξιάρχη Γούλα.

Αποβολή Κ. Γενιτσαρόπουλου


Στο 80ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος είδε αυστηρή 2η κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Άλεξ Μπακαλίδη στο κέντρο του γηπέδου και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη έμεινε με 10 παίκτες.




Έμεινε με 9
Στο 84ο λεπτό ο Γρηγόρης Τάσιος των «κόκκινων» συγκρούστηκε με τον γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη και αποχώρησε λόγω τραυματισμού από το παιχνίδι. Ο Τάσιος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Η Μυρίκη έπαιξε στα εναπομείναντα λεπτά με 9 παίκτες.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Παχής έκανε το μακρινό σουτ, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
62΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Παχής πήρε την πρώτη κεφαλιά και η  νέα κεφαλιά του Τσιλίκα από κοντά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
67΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Λάππα, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Τσαντήλας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
77΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από τα δεξιά και ο Τσιλίκας γύρισε μέσα στην περιοχή, πλασάροντας άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας.
80΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. βλέπει 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπακαλίδη και αποβάλλεται.
86΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από τα αριστερά, ο Μπακαλίδης βρέθηκε χωρίς πίεση πλάσαρε με τον Τσαντήλα να μπλοκάρει.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Βελουχίου πανηγύρισαν την επιτυχία τους φωνάζοντας δυνατά στο κέντρο του γηπέδου «ΑΠΟΚ-Ένωση».



Κίτρινες Κάρτες
Θεοχάρης, Ζαχαράκης, Λέρης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος Α., Λάππας, Μπουγιώτας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Τάσιος, Μαντέκας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γενιτσαρόπουλος Α., Ξαγάρας, Μπακαλίδης, Μπουγιώτας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Το αποτέλεσμα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για εμάς δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε δυο λάθη στην άμυνα μας, τα οποία μας στοίχησαν. Προσπαθούμε κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά θέλει συνεχόμενη προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ βελτιωμένοι, παλέψαμε και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Τα παιχνίδια αυτά θα πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και εμπειρία και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί πάλεψαν πάρα πολύ και κυρίως στο τελευταίο κομμάτι που παίζαμε με 9 παίκτες λόγω και του τραυματισμού, αλλά και της αποβολής. Για πρώτη φορά θα ήθελα να σταθώ και στο κομμάτι της διαιτησίας, κάνουμε αποδεκτή την προσπάθεια, που γίνεται αλλά θα ήθελα να γίνεται προσπάθεια από όλους. Οι διαιτητές είναι η 3η ομάδα που συμμετέχει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να συμμετέχει αμερόληπτα. Αυτό θέλω να πω μόνο και τίποτε άλλο, γιατί είμαστε ένας μικρός νομός, που πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά να διεξάγεται επί ίσις όροις. Εγώ αυτή την φορά δεν θα δώσω συγχαρητήρια στην διαιτησία.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι, υπήρχε άγχος και από τις δυο ομάδες. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από ένα τραγικό λάθος πάλι και μπορώ να το χαρακτηρίσω και ως τυχερό γκολ. Παρόλα αυτά βρήκαμε δυνάμεις, γυρίσαμε το παιχνίδι, βάλαμε δυο γκολ, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε η κούραση, δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Η Μυρίκη είχε βγει μπροστά, η ισοπαλία έτσι κ αλλιώς δεν της έφτανε και ήθελε την νίκη, για να συνεχίσει να είναι μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την κόντρα επίθεση, μπορώ να πω όμως ότι πήραμε μια επαγγελματική νίκη. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και το δεύτερο παιχνίδι βρισκόμαστε ένα βαθμό μπροστά και νομίζω ότι όλα θα κριθούν το επόμενο Σάββατο στο ματς με τον Αίολο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης, τα παιδιά είναι μικρά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Τους εύχομαι να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα μπαράζ όπως τα ξεκίνησαν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Τσαντήλας, Πλεξίδας(46΄ λ.τρ. Κατσαρής), Θεοχάρης, Τάσιος, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Ζαχαράκης, Λέρης, Τσιλίκας(80΄ Σκοτίδας), Σταμούλης(53΄ λ.τρ. Γούλας), Παχής

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(93΄ Αθανασόπουλος), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Δημητρίου, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Α., Λάππας, Μπουγιώτας(84΄ Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης, Κουτσούμπας(64΄ Κόλλιας)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος