Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Κρέντη-Αίολος 1-2

Ο Κώστας Μπόνιας με δυο δικά του γκολ οδήγησε τον Αίολο στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της μαχητικότατης Κρέντης.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 2 Απριλίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 16:30. Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και πραγματοποιήθηκε από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έφτασε πολύ κοντά στην «έκπληξη». Αν και βαθμολογικά αδιάφορη ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Άκης Κατσιφής ισοφάρισε στην επανάληψη και δυσκόλεψε αρκετά το έργο των αντιπάλων του. Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν σε 3πλη ισοβαθμία στην θέση, έχοντας 6 πόντους.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου πήρε το θετικό αποτέλεσμα, ταξιδεύοντας στο «Σύνορο» με πολλές ελλείψεις. Ο Κώστας Μπόνιας σκόραρε δυο γκολ, το δεύτερο στο 89΄, είχε και δοκάρι, οδηγώντας τους νικητές εκ του ασφαλούς. Οι κυπελλούχοι τερμάτισαν στην θέση της κανονικής διάρκειας με 26 πόντους και ξεκινούν τα μπαράζ με δυο πόντους.
Οι Κρεντιώτες ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, ενώ οι «Αιολίτες» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη(5/4) για το κύπελλο ερασιτεχνών την Αναγέννηση Σχηματαρίου, προτού μπουν στην μάχη των play off.

Πενηντάδα θεατών
Την τελευταία φετινή συνάντηση της Α΄ Ευρυτανίας όσον αφορά το γήπεδο Κερασοχωρίου είδαν γύρω στα 50 άτομα κάτω από ηλιόλουστο καιρό.


Νέα παράπονα
Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για την διαιτησία. Ισχυρίζονται ότι και τα δυο γκολ του Αιόλου ήταν οφσάιντ, ενώ διαμαρτύρονται και για ένα ακυρωθέν γκολ εις βάρος τους.

στην τριπλή
Η Κρέντη ισοβάθμησε με Φραγκίστα και Παναγραφιωτικό και αναδείχτηκε στην τριπλή ισοβαθμία.

Μόνο ο τερματοφύλακας


Η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα της Κρέντης ήταν ο Αποστόλης Ντάλλας(Φωτογραφία) αντί του Σωτήρη Ντάλλα.

«Έσωσε» τον βαθμό
Το γκολ του Κώστα Μπόνια στο 89΄ οδηγεί τον Αίολο στο να ξεκινήσει με δυο βαθμούς στα μπαράζ. Σε περίπτωση ισοπαλίας η ήττας θα άρχιζε με έναν. Τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια, χάνοντας την άτυπη πρωτιά, την οποία είχε κατακτήσει τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Πολλές ελλείψεις
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου ταξίδεψε στο Κερασοχώρι με πολλές απουσίες και μόλις με 13 ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο Δημήτρης Κυλλής.

Οι τρεις αλλαγές


Μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκε ο Νίκος Ράικος(Φωτογραφία αριστερά), που ήταν τραυματίας. Έπαιξαν στο αρχικό σχήμα και οι: Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία δεξιά).
Απουσίαζαν από το ματς με τα Άγραφα οι: Βασίλης Παρασκευόπουλος(Τραυματίας), Κώστας Ρούσσης(Πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ), ενώ αλλαγή μπήκε ο Σάββας Χαλκίδης.

Σταθερός ο Κυριάκος


Πολύ καλή παρουσία για τον στόπερ του Αιόλου Κυριάκο Μούργκα(Φωτογραφία). Ο Τυρναβίτης ποδοσφαιριστής είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις.

Δεν ήρθε παρατηρητής
Ο ορισθείς παρατηρητής αγώνα Γιώργος Παπαδήμος δεν παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Χρέη παρατηρητή εκτέλεσε ο Δημήτρης Κολλημένος.

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Αίολος
Έχοντας την υπεροχή στο πρώτο μέρος ο Αίολος έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-1.

Προβάδισμα με Μπόνια


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 31΄. Ο Ντένις Καραχαλίδης πάσαρε στον Χρήστο Μπόγδανο, η μπάλα μετά από κόντρα του τελευταίου με τον Φάνη Ντζίμα κατέληξε στον Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία), που με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 0-1. Οι Κρεντιώτες ζήτησαν οφσάιντ στον β΄ βοηθό Ηλία Λιασκώνη, θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε τελευταία φορά πάνω στον Χρήστο Μπόγδανο και ότι ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. 




Ακυρώθηκε τέρμα


Ο Νίκος Βούρτσας(Φωτογραφία) στο 43ο λεπτό σκόραρε με πλασέ μετά από μπαλιά του Γιώργου(Ι) Βούρτσα, όμως ο 1ος βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ.



Διέκοψε το παιχνίδι


Η ένταση που προκλήθηκε οδήγησε τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο(Φωτογραφία) να καλέσει στο 44΄ τους βοηθούς κοντά του και να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι.



Κίτρινη στην ανάπαυλα
Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στην ανάπαυλα συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα ο πλάγιος μπακ Άκης Κατσιφής να παρατηρηθεί με την κίτρινη κάρτα.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σέντρα-σουτ του Μπόνια από τα δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
11΄: Ο Καραχαλίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
22΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Μπισμπίκης έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε.
26΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
27΄: Ο Μπουμπουρής πάσαρε στον Καραχαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το τέρμα της Κρέντης.
31΄: Ο Καραχαλίδης πάσαρε στον Μπόγδανο, μετά από κόντρα με τον Ντζίμα ο Μπόνιας με διαγώνιο σουτ από δεξιά σημείωσε το 0-1.
35΄: Μπαλιά του Βούρτσα Γ.(Ι) στον Βούρτσα Ν., που σούταρε από αριστερά και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε.
36΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια απέκρουσε ο Ντάλλας προς του Καραχαλίδη και στην επαναφορά ο Μπουμπουρής σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
38΄: Κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, σουτ του Μούργκα στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις έξω από το τέρμα του Ντάλλα.

Β΄ Μέρος

Κρίθηκε στο φινάλε
Ενδιαφέρον απέκτησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Αίολος «κάθισε» ανεξήγητα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση από την αξιόμαχη Κρέντη. Τελικώς ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πέτυχε το 1-2.

«Απάντηση» Κατσιφή


Το ματς πήρε «φωτιά» στο 78΄.Μετά κόρνερ του Γιώργου(Ι)  Βούρτσα, ο Άκης Κατσιφής με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κατσιφής σκόραρε ενάντια στην προηγούμενη του ομάδα και πέτυχε 5ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν πρώτος σκόρερ της Κρέντης, αν και αγωνίζεται στην άμυνα και είχε συμμετοχές στα περίπου μισά ματς.



Δοκάρι για Αίολο
Το μακρινό σουτ του Κώστα Μπόνια στο 85΄ μετά την πάσα του νεοεισελθόντα Σάββα Χαλκίδη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα.

«Καθάρισε ο Κ.Μ.»
Η «λύτρωση» για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία ήρθε στο 89΄. Ο Ντένις Καραχαλίδης τροφοδότησε τον Κώστα Μπόνια, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε εύστοχα(1-2). Ο Μπόνιας πέτυχε 2ο γκολ στην αναμέτρηση και χάρισε το «3ποντο» στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ. 




Οι καλύτερες φάσεις
67΄: Χτύπημα φάουλ του Γκούρλια, κεφαλιά του Βούρτσα Ν. έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
71΄: Σουτ του Μπόγδανου έξω από την περιοχή κοντραρίστηκε και μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Κρέντης.
72΄: Διαγώνιο σουτ του Βούρτσα Γ.(Ι) έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
75΄: Ο Καραχαλίδης τροφοδότησε τον Μπόνια, ο οποίος επιχείρησε σουτ-βολέ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Ντάλλας.
78΄: Ο Βούρτσας Γ.(Ι) εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κατσιφής με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου ισοφάρισε σε 1-1.
85΄: Ο Χαλκίδης έδωσε στον Μπόνια, που σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
89΄: Ο Καραχαλίδης έκανε κάθετη πάσα στον Μπόνια, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Ντάλλα και πέτυχε το 1-2.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσιφής, Τριανταφυλλόπουλος

Διακριθέντες
Κρέντη: Γκούρλιας, Κατσιφής, Μπισμπίκης
Αίολος: Μπόνιας, Μούργκας, Χρυσικός

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα απέναντι σε μια καλή ομάδα. Αυτό που είπα στα παιδιά  είναι να μπορούμε δυνατά από την αρχή να μην φοβηθούμε το παιχνίδι μιας και είναι το τελευταίο της χρονιάς,  να το χαρούμε και να το ευχαριστηθούμε.  Έτσι έγινε μπήκαμε δυνατά, κάναμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι, και μόνο και μόνο που φτάσαμε σε σημείο να διεκδικούμε και την νίκη απέναντι στον Αίολο που είναι μια πολύ καλή ομάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου  για αυτό, αλλά και για την εμφάνιση που έκαναν σήμερα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς να μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία, έτσι είναι το ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, για την εμπιστοσύνη που μου δείξαν και για την συνεργασία που είχαμε. Όσον αφορά την ομάδα της Κρέντης η δική μου η άποψη είναι ότι εάν δεν γίνει ένα γήπεδο  στο Δήμο μας η ομάδα να μην ξανακατέβει στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να μην είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και άποψη των ανθρώπων της διοίκησης της ομάδας. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και στις 4 ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ και ο καλύτερος ας πάρει το πρωτάθλημα.» 

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας η ομάδα μου έδειξε ένα καλό πρόσωπο προπαντός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο αντίπαλος ισοφάρισε σε μια φάση, αλλά τα παιδιά αντέδρασαν σωστά και κατάφεραν και πήραν την νίκη, που νομίζω ότι ήταν δίκαιη απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, της οποίας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανε φέτος στο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε δυο μέρες να ξεκουραστούμε, γιατί μας περιμένει ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου, που πρέπει να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την νίκη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Μάκκας Ε., Κατσιφής, Ντζίμας, Γκούρλιας, Βούρτσας Γ.(Δ) (73΄ Κοτούλας), Μπισμπίκης, Τελώνης, Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.(Ι) (88΄ Παπαντζίμας), Βούρτσας Ν.(83΄ Μάκκας Ι.)

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Χρυσικός, Ράικος, Αζακάς, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μπόγδανος, Μπουμπουρής(75΄ Χαλκίδης), Καραχαλίδης, Νικολάου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος