Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ποταμιά-Παναγραφιωτικός 1-0

Με σκόρερ τον Κώστα Μαντζιούτα στο 29΄ η Ποταμιά βρισκόμενη σε κακή ημέρα επικράτησε του Παναγραφιωτικού με 1-0.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 1 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, ήταν στα πλαίσια της τελευταίας και 14ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες. Ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα, προβληματίζοντας με την απόδοση της εν όψει της έναρξης των Play Off το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το μόνο που κρατάει είναι οι 3 βαθμοί, οι οποίοι ήρθαν με τέρμα του Κώστα Μαντζιούτα στο 29΄. Οι Μεγαλοχωρίτες παίζοντας και με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.
Ο Παναγραφιωτικός του Ρέμμους Πάτρου αποχαιρέτησε το φετινό πρωτάθλημα με μια καλή εμφάνιση, παίζοντας και χωρίς άγχος. Οι Αγραφιώτες «πλήρωσαν» μια ολιγωρία στην άμυνα τους στο πρώτο μέρος, όπου δέχτηκαν το γκολ. Στην συνέχεια καλύπτοντας πολύ τα «χνώτα» τους διεκδίκησαν τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Η Ποταμιά τερμάτισε στην 4η θέση φτάνοντας τους 20 βαθμούς και θα αγωνιστεί στα Play Off. Τα Άγραφα μετά από μια συνεχόμενη παρουσία 7 ετών στα Play Off τερματίζουν στην 3πλη ισοβαθμία με Κρέντη και Φραγκίστα στην τελευταία θέση με μόλις 6 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 40 θεατών.


7 χρόνια στα μπαράζ
Ο Παναγραφιωτικός από την σεζόν 2009-2010 που πρωτόπαιξε στην Α΄ Ευρυτανίας τερματίζει σταθερά στην πρώτη 4αδα και συμμετέχει στα μπαράζ. Φέτος η ομάδα υπέστη καθίζηση και από την 4αδα υποχώρησε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μπήκε στα Play Off
Η Ποταμιά που σταθερά τερμάτιζε τα τελευταία χρόνια στην 5η θέση επιστρέφει στα μπαράζ μετά από 9 χρόνια, έχοντας αγωνιστεί σε αυτά την περίοδο 2007-2008.

Τέρμα ο Μπίκας


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο αμυντικός Αλέξανδρος Μπίκας, καθώς ο Στέλιος Μεριγκούνης δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ενώ απουσίαζε και ο έτερος γκολκίπερ Γιώργος Καλύβας. Ο Μπίκας έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Βασικοί Σβερώνης & Καλύβας














Οι φιλοξενούμενοι των Αγράφων είχαν δυο νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς ενάντια με τον Αίολο το περασμένο Σάββατο. Ο Λάμπρος Σβερώνης αγωνίστηκε σε θέση μεσοαμυντικού, ενώ στο κέντρο στον άξονα έπαιξε και ο Ταξιάρχης Καλύβας. Πήραν τις θέσεις των: Πάρι Καραμπά και Γιάννη Δαράβαλη, που απουσίαζαν.

4 διαφοροποιήσεις


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ξεκίνησε την Ποταμιά με νέα αλλαγές στην βασική της 11αδα σε σύγκριση με το ματς ενάντια με την Μυρίκη. Ο Αλέξανδρος Μπίκας αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, ο Γιάννης Ζαλοκώστας έπαιξε στο κέντρο, όπως και ο νεαρός Πάνος Μπουμπουρής και ο Νίκος Κωστής αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Καλύβα, Δημήτρη Ζαλοκώστα, Αλέξη Μπολοβίνο και Ηλία Σαπούνη. Και οι 4 απουσίαζαν και ήταν εκτός 18αδας. Ο «Σαπ» δεν έπαιξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Πολλές απουσίες
Η ομάδα της Ποταμιάς παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της.

Α΄ Μέρος

Κατοχή Ποταμιάς
Η Ποταμιά είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκε με 1-0.

Άλλαξε θέση τους «Κωστάδες»


Στο 25ο λεπτό ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε εσωτερική αλλαγή σε δυο ποδοσφαιριστές του. Ο Κώστας Ζαραβέλης από φορ γύρισε στο κέντρο της άμυνας και στην θέση του προωθήθηκε ο Κώστας Μαντζιούτας. Ο κοούτς της Ποταμιάς δικαιώθηκε με την επιλογή του, αφού ο επονομαζόμενος και ως «Τάρας» σκόραρε 4 λεπτά αργότερα.

Άνοιξε το σκορ


Στο 29΄ ο Δημήτρης Μπισμπίκης έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Κώστα Μαντζιούτα, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Δημήτρη Κωσταρέλου, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή μόνος με τον Κώστα Ιωάννου και με πλασέ στην δεξιά του γωνία σκόραρε το νικητήριο τέρμα του ματς (1-0).





Σημαντική με Κωστή


Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική στιγμή να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 38΄. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Νίκος Κωστής έκανε όμορφη προσπάθεια πλασάροντας μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.



Έκλεισε τους χώρους
Τα Άγραφα με σωστή αμυντική λειτουργία εκτέθηκαν μόνο μια φορά, όπου μετά από ταχύτατη αντεπίθεση του αντιπάλου δέχτηκαν το γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Ο Ζαλοκώστας Ι. πάσαρε στον Λιάνγκο, ο οποίος πλάσαρε από τα όρια της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
24΄: Σουτ του Λιάνγκου από καλή θέση απέκρουσε ο Ιωάννου.
29΄: Ο Μπισμπίκης έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Μαντζιούτας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κωσταρέλου, μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Ιωάννου και με πλασέ στην δεξιά του γωνία έκανε το 1-0.
37΄: Ο Λιάνγκος έκανε από τα δεξιά την σέντρα και ο Μπισμπίκης εξ επαφής χωρίς πίεση σούταρε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
38΄: Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστής έκανε όμορφη προσπάθεια, πλάσαρε και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
41΄: Πλασέ του Ζαλοκώστα Ι. από καλή θέση απέκρουσε ο Ιωάννου.
45΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Καλύβα μπλόκαρε εύκολα ο Μπίκας.

Β΄ Μέρος

Αναγκαστική αλλαγή

 












Στο 49΄ ο Λάμπρος Κατσαρός των Αγράφων αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Βαγγέλης Ζανιάς τον αντικατέστησε.

Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και άλλο. Η Ποταμιά δημιούργησε κάποιες αξιόλογες στιγμές, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ψαλίδι «Ζάλο»


Στο 65ο λεπτό μετά την σέντρα του Πάνου Μπουμπουρή από τα δεξιά, ο Γιάννης Ζαλοκώστας έκανε θεαματικό ανάποδο ψαλίδι, όμως ο πορτιέρο Κώστας Ιωάννου μπλόκαρε.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
55΄: Σουτ του Μπισμπίκη από πλάγια αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Ιωάννου.
65΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και το θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Ζαλοκώστα μπλόκαρε ο γκολκίπερ Ιωάννου.
69΄: Σουτ του Μπισμπίκη από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
73΄: Σουτ του Κόγια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ιωάννου

Κίτρινες Κάρτες
Σβερώνης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπουμπουρής, Μαντζιούτας Κ., Μπισμπίκης
Παναγραφιωτικός: Καλύβας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Υποτίμηση του αντιπάλου, κακή φυσική κατάσταση, χαλαρότητα, καθόλου ομαδική συνεργασία , καμία σκέψη για την τακτική, μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, αυτά ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του δευτέρου ημιχρόνου, που είχε η ομάδα της Ποταμιάς. Μοιραία η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ κακή, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και εκείνο που θέλω να πω είναι ότι με τα λόγια και με την σκέψη ότι η ομάδα της Ποταμιάς μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό στα μπαράζ με αυτή την νοοτροπία και με αυτά τα χαρακτηριστικά κινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Θέλω να επισημάνω σε όλους μας, παίκτες, παράγοντες και φίλους της ομάδας ότι τα μπαράζ είναι κάτι πολύ δύσκολο τόσο σε ψυχολογικό όσο σε πνευματικό, αλλά και σε σωματικό επίπεδο. Ελπίζω όλοι οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες των μπαράζ να το έχουν αυτό στο μυαλό τους. Το να είσαι στην τελική 4αδα, συνεπάγεται και ευθύνες ανάλογες, θα πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να φανούμε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί. Ο στόχος μου σαν προπονητής, ελπίζω αυτός ο στόχος να είναι και της ομάδος μου,  δεν τελείωσε με την είσοδο μας στην 4αδα, οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε με την απόδοση μας όλες τις προσδοκίες των φιλάθλων του νομού, για ανταγωνιστικότητα απέναντι στις άλλες 3 ομάδες, οι οποίες είναι και έμπειρες αλλά και πάρα πολύ καλές. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων που αν και για αυτούς δεν σήμαινε τίποτα το τελευταίο παιχνίδι, στάθηκαν πάρα πολύ καλά στο γήπεδο.»  

Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Παρόλο που κάθε ματς έχουμε ελλείψεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παιδιά δεν έρχονται στο γήπεδο, κάναμε ένα πολύ καλό ματς και δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Θέλω  να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήρθαν αυτό τον καιρό στο γήπεδο και αγωνίστηκαν. Πιστεύω του χρόνου να πάει πολύ καλύτερα η ομάδα από φέτος. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και καλή πορεία στα μπαράζ. Ευχαριστώ και όλους εσάς που έρχεστε στο γήπεδο και παρόλο που δεν έχουμε καλό ποδόσφαιρο προσπαθείτε για κάτι, για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μπίκας, Γιαννακόπουλος, Μπισμπίκης, Ζαλοκώστας Ι., Κόγιας, Μπουμπουρής, Κβελαξβίλι(76΄ Μαντζιούτας Α.), Λιάνγκος, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας Κ., Κωστής(63΄ Ζαγκότσης)

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Μπλέντζος, Κωσταρέλος, Πάτρου, Τσιγαρίδας, Σβερώνης, Μαντέκας, Καλύβας, Κεφαλάς(75΄ Καββαδίας), Μαλαϊ, Κατσαρός(49΄ λ.τρ. Ζανιάς)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος