Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Τα ιστορικά αυτοκίνητα του «Ράλι ΦΙΛΠΑ» στην πλατεία Καρπενησίου


Στην πλατεία του Καρπενησίου βρέθηκαν 74 ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30-70 ετών στα πλαίσια του 8ου κλασικού ράλι Ελλάδος(4-5 Μαρτίου).  Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αυτοκινητιστικές διοργανώσεις και περιλαμβάνει απαιτητικές διαδρομές με διάσχιση από Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία.
Η εκκίνηση του 1ου σκέλους πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ θα γίνουν και στάσεις σε Θήβα, Χαιρώνεια & Λουτρά Υπάτης. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε κυρίως ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Τζιμέικα, Μόδι, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Μοσχοκαρυά, Αρχάνι & Ασβέστη με κατάληξη για διανυκτέρευση στο Καρπενήσι.
Την Κυριακή τα πληρώματα ξεκίνησαν από το Καρπενήσι για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και κατευθύνθηκαν μέσω του Τυμφρηστού για απαιτητικές ειδικές στο Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι και Μπράλο και ανασυγκρότηση στην γραφική Παύλιανη. Μετά τις τελευταίες ειδικές σε Χάνια Ζαγκανά, Βίνιανη & Προσήλιο τα πληρώματα θα καταλήξουν στην Αράχωβα για ένα σύντομο διάλλειμα. Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 800 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν εκτελεσθεί 16 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες με ενδιάμεσες πολλαπλές χρονομετρήσεις.
Στην κεντρική πλατεία υποδέχτηκαν τους διοργανωτές και τις αποστολές ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ευχαριστώντας τον Πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ Δημήτρη Βερναρδάκη για την προτίμηση στην περιοχή.







Φωτογραφίες: Δήμος Καρπενησίου, Πάνος Καραγιάννης
Πηγή: www.time2rally.gr