Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σεμινάριο εκπαίδευσης χιονοδρομίας στα βουνά του Καρπενησίου


Από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου θα διεξαχθεί σεμινάριο εκπαίδευσης χιονοδρομίας στα βουνά της περιοχής μας Καλιακούδα, Χελιδόνα και Βελούχι.
Το πλάνο του σεμιναρίου όπως αναφέρεται στο: http://www.wayoutadventures.gr/

3 Ημέρες, 3 Κορυφές, 3 Αντικείμενα Εκπαίδευσης
Τα Backcountry Seminars αποτελούν τριήμερα σεμινάρια εκπαίδευσης  ορειβατικού ski & split-boarding καθώς και ενημέρωσης - κατάρτισης σε ζητήματα ορειβατικής και χιονοδρομικής ασφάλειας.

Ski Touring & Split-boarding...
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι λάτρεις της χιονοδρομίας ανακαλύπτουν τη μαγεία που κρύβει το ορειβατικό ski και το split-boarding. Αναζητούν αυτή τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας που δίνει η κάθε ανάβαση και κατάβαση σε απέραντες  πλαγιές από απάτητο χιόνι και την απόλυτη ταύτιση με το φυσικό περιβάλλον που επιτυγχάνεται μέσα από την ιδιαίτερη αυτή δραστηριότητα.
Ωστόσο, η καινούργια αυτή χιονοδρομική τάση, μακριά από τις οριοθετημένες πίστες των χιονοδρομικών κέντρων, πρέπει να πλαισιώνεται από την σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση με στόχο την καλλιέργεια  χιονοδρομικής & ορειβατικής  παιδείας.
Yπεύθυνοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Γιώργος Κλαουδάτος και ο Γιάννης Κοτιλέας με την συνεργασία του Οδηγού Βουνού Γιώργου Ροκά και του εκπαιδευτή split-boarding Αλέξανδρου Παναγάκου.