Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 66-53

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της η Π.Α.Κ. στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, αφού ηττήθηκε με 66-53 στην Λαμία από την τοπική Αναγέννηση.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/3) στο κλειστό του ΔΑΚ Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και περίπου 50 άτομα την παρακολούθησαν.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα έκανε rotation με τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Έλεγξε πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασε σε μια εύκολη νίκη. Ο νεαρός Κώστας Καραχάλιος ξεχώρισε, βάζοντας 15 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου  ολοκλήρωσε την παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα αγωνιζόμενη με αρκετές απουσίες. Κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο και παράλληλα οι αθλητές των τμημάτων υποδομής να πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Πρώτοι σκόρερ τους ματς με 16 ήταν οι: Αποστόλης Νούλας και Δημήτρης Σβερώνης.
Η ομάδα του Καρπενησίου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς νίκη και με 6 βαθμούς. Η Αναγέννηση θα αγωνιστεί αύριο στις 1 στο ίδιο γήπεδο ενάντια στον Άτλαντα και ακόμη και με ήττα μέχρι και 22 πόντους προκρίνεται στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Έχει απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα(9 βαθμούς).

Λίγος κόσμος
Η μεσημεριανή αναμέτρηση του Δ΄ ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας παρουσία περίπου 50 θεατών.


Ολοκλήρωσε χωρίς νίκη
Η ομάδα της Ευρυτανίας ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα χωρίς νίκη και με 6 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Συμμετείχε για 3η σαιζόν σε επίπεδο ανδρών.

Νέο ματς
Η Αναγέννηση Λαμίας θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή (19/3) στο ίδιο γήπεδο στις 1 το μεσημέρι ενάντια στον Άτλαντα και με ήττα μέχρι και 22 πόντους προκρίνεται στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Με νίκη επίσης θα περάσει ως 1η.

Με 8αδα και παίδες
Η Π.Α.Κ. ταξίδεψε στην Λαμία με πληθώρα απουσιών. Την αποστολή της αποτέλεσαν μόλις 8 αθλητές, εκ των οποίων οι 5 αγωνίζονται στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ. Πρώτη απουσία για τους: Πάνο Κρουστάλλη και Γιάννη Καγκαρά.

«16αρηδες» Σβερώνης-Νούλας

 












Για τους φιλοξενούμενους πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) και Αποστόλη Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) που σκόραραν έκαστος από 16 πόντους.



Ξεχώρισε ο Καραχάλιος


Ο Κώστας Καραχάλιος της τοπικής Αναγέννησης διακρίθηκε βάζοντας 15 πόντους και πετυχαίνοντας 1 τρίποντο. Με 12 ακολούθησε ο Αντώνης Αντωνόπουλος.


Πρώτη συμμετοχή

 












Ο Γιάννης Μοτσιόλας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία Δεξιά) κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή με το ανδρικό τμήμα.

Μαζί στο σκορ

 
Μαζί βάδιζαν στο σκορ οι δυο ομάδες στην 1η περίοδο, όπου η Αναγέννηση προηγήθηκε οριακά με +2 και με 13-11. Ο Αχιλλέας Λάμπας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αντώνης Αντωνόπουλος με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 3-2. Εν συνεχεία ο Τάσος Γκιρίτσης έβαλε δίποντο, ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 3 και ο Κώστας Καραχάλιος πέτυχε δίποντο (7-5). Με 2ποντο του Χρήστου Λασπιά (Φωτογραφία Αριστερά), καλάθι και φάουλ του Αποστόλη Νούλα με εύστοχη βολή και δίποντο του Αχιλλέα Λάμπα (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 11-8. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 13-11 με 2ποντο του Αντώνη Αντωνόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και τρίποντο με περιπετειώδη τρόπο του νεαρού Γιάννη Μοτσιόλα. Ο Δημήτρης Σβερώνης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Χρήστου Λασπιά της Αναγέννησης. Ο Γιώργος Πουλής των γηπεδούχων ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Αρκουμάνη της Π.Α.Κ.




+13 για την Αναγέννηση


Παρότι η Π.Α.Κ. ξεκίνησε δυνατά στην 2η περίοδο και προηγήθηκε, η Αναγέννηση ανέβασε στροφές και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με +13 και 35-22. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Αντώνης Αντωνόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο και ο Γιάννης Μοτσιόλας με δίποντο έβαλαν μπροστά στο σκορ την Π.Α.Κ. με 14-17. Η Αναγέννηση απάντησε με σερί 9-0 και προηγήθηκε με 23-17 χάρις καλάθι του Βαγγέλη Λύκου, γκολ φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή του Χρήστου Λασπιά, δίποντο του Γιώργου Πουλή και καλάθι του Τάσου Γκιρίτση. Ο Δημήτρης Σβερώνης έβαλε δίποντο, ο Κώστας Καραχάλιος σκόραρε για δυο, ο Τάσος Γκιρίτσης πέτυχε δίποντο και ο Αχιλλέας Λάμπας σκόραρε για 2 (29-19). Το 35-22 του ημιχρόνου έγινε μετά από καλάθι και φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή του Δημήτρη Σβερώνη, δυο συνεχόμενα δίποντα του Τάσου Γκιρίτση (Φωτογραφία) και γκολ-φάουλ του Σταμάτη Στασινού στην εκπνοή του χρόνου με χαμένη ελεύθερη βολή.





Διεύρυνε το προβάδισμα

 












Η Αναγέννηση διεύρυνε το προβάδισμα της στο 3ο δεκάλεπτο και έφτασε στο +16 και στο 49-33. Ο Κώστας Καραχάλιος με δίποντο, ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Δημήτρης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο διαμόρφωσαν το 40-26. Ο Κώστας Καραχάλιος σκόραρε για 2, ο Αντώνης Αντωνόπουλος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Καραχάλιος σκόραρε 2ποντο και ο Αποστόλης Νούλας έβαλε δίποντο (45-28). Ο Κώστας Καραχάλιος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο, ο Κώστας Ντότσικας με 1/2 βολές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με δίποντο και ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο έκαναν το 49-33 της 3ης περιόδου.



Έκλεισε με ευχάριστο τρόπο

 
Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο 4ο δεκάλεπτο και ανέβασε την διαφορά στο +22. Η Π.Α.Κ. ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς τρέχοντας ένα σερί 11-0 για να κλείσει ο δείκτης του σκορ στο 66-53.Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σταμάτης Στασινός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτγραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Αποστόλης Νούλας με 2/3 ελεύθερες βολές έκαναν το 52-37. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο, ο Δημήτρης Λαδάς με ½ βολές και ο Αντώνης Αντωνόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές έγραψαν το 57-39. Ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 2/2 βολές, ο Κώστας Καραχάλιος σκόραρε για 3 και ο Αντώνης Αντωνόπουλος είχε 2/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ για το +21 και το 62-41. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σταμάτης Στασινός με δίποντο έκαναν το 64-42. Ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε όμορφο δίποντο μετά από έξοχη ασίστ του Γιώργου Σώκου, ο Αποστόλης Νούλας έβαλε δίποντο, ο Γιώργος Σώκος πέτυχε καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Γιώργος Αρκουμάνης σκόραρε για 2, ο Αποστόλης Νούλας είχε 1/2 βολές  και ο Γιώργος Αρκουμάνης έβαλε 1/2 ελεύθερες βολές. με την Π.Α.Κ. να τρέχει σερί 11-0 και να μειώνει σε 64-53. Το τελικό 66-53 έγινε μετά από καλάθι του Δημήτρη Λαδά (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Κώστας Καραχάλιος της Αναγέννησης και ο Σταμάτης Στασινός σταμάτησαν προσπάθειες του Γιώργου Σώκου της Π.Α.Κ.




11-0 σερί
Η Π.Α.Κ. «έτρεξε» σερί 11-0 και από 64-42 μείωσε σε 64-53.

Αντιαθλητικό Αρκουμάνη
4.14 πριν το τέλος του ματς ο ρέφερι Γιώργος Σαμαράς χρέωσε αντιαθλητικό φάουλ του Γιώργου Αρκουμάνη της Π.Α.Κ. πάνω στον Αντώνη Αντωνόπουλο τον γηπεδούχων. Ο παίκτης της Αναγέννησης με δυο εύστοχες βολές έκανε το 62-41 και ανέβασε την διαφορά στο +21.




Αποβολή «Ντο»
5.39 πριν το φινάλε ο νεαρός Κώστας Ντότσικας έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα
13-11, 35-22, 49-33, 66-53

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας): Δροσόπουλος, Καραχάλιος 15(1), Αντωνόπουλος 12, Στασινός 6, Λασπιάς 3, Λάμπας 7, Λύκος 2, Κουτσούμπας 6(1), Πουλής 2, Τσακωνίτης, Γκιρίτσης 10, Λαδάς 3

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μοτσιόλας 5(1), Σβερώνης 16, Τσιαμάκης, Νούλας 16, Αρκουμάνης 5, Σώκος 10(1), Τόλης, Ντότσικας 1

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας & Γιώργος Σαμαράς(Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Ιωάννα Παπαματθαίου-Διονύσης Αναγνώστου ( Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος